Zari
ohodnotit

Footloose: Tanec zakázán

Footloose

Další název:
Zakázaný tanec (SK)
Žánr:
Rok:
2011
Délka:
113 minut
Premiéra v ČR:
27.10.2011
„Romance o mladíkovi, jenž se přestěhuje do města, kde je zakázáno tančit.“
Popis / Obsah / Info k filmu Footloose: Tanec zakázán
Jedné noci dochází v městečku Bomont k tragédii, cestou z taneční zábavy umírá při autonehodě pět středoškoláků, mezi nimi i syn místního reverenda. Krátce poté vyhlásí zastupitelé města nová nařízení - nezletilí mají zákaz nočního vycházení, požívání alkoholu, poslechu hudby a také veřejného provozování tance. O tři roky později přijíždí do Bomontu Ren MacCormack. Po smrti matky se musel přestěhovat na venkov ke své tetě a strýcovi. Během nedělní bohoslužby se Ren seznámí s reverendem Moorem, s ředitelem školy i se svou novou spolužačkou Ariel. Ariel bývala slušná a tichá dívka, po smrti bratra se ale změnila. Doma lže, láká ji vše zakázané, vyhledává adrenalin a rodiče netuší, že jejím přítelem je divoký automobilový závodník Chuck. Renovi se Ariel líbí, ale její styl života se mu nezamlouvá. Život na malém městě mu připadá nudný a jednotvárný, chybí mu hudba a tanec. Prostuduje městskou vyhlášku, sepíše petici a pak předstoupí před městskou radu s žádostí o zrušení zákazu veřejného provozování tance. Renův proslov před obecní radou je přesvědčivý, zastupitelé města jsou však neoblomní. Na reverenda jeho řeč hluboce zapůsobí a on pochopí, že je na čase dát dětem volnost, začít jim důvěřovat a doufat, že se poučili z tragických chyb svých vrstevníků.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Footloose: Tanec zakázán
Ren MacCormack se přestěhoval z Bostonu do malého jižanského městečka Bomont, kde prožívá obrovský kulturní šok. Před několika lety místní komunitou otřásla tragická nehoda, během které zemřelo pět mladistvých, kteří si užívali večírek. Bomontský radní a oblíbený reverend Shaw Moore na tuto událost reagoval zavedením nařízení, které zakazuje hlasitou hudbu a tanec. Ren se rozhodne tento zákaz zpochybnit, čímž znovu dodá do města život. Během své mise se zamiluje do reverendovy dcery Ariel…

Zdroj: HBO Europe


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Footloose: Tanec zakázán
Hlavný hrdina Ren je mestský chalan, ktorý sa presťahuje do malého mestečka, v ktorom je rock ´n´roll a tanec tabu. Tak mu nezostáva nič iné len sa pustiť do malej vzbury. Pretože on sa nemieni vzdať svojej milovanej hudby a tanca.


Autor: pataamat

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Zajímavosti z regionů

05:30 - 05:59

19 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

ČT2 - --

05:45 - 05:59

4 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:45 - 05:55

64 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Prima - Rozpal to, šéfe! (2014) [TV po...

05:00 - 05:55

49 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Thomas Roy

Roy Thomas

Naposled navštívené:
Thomas Roy

Roy Thomas