Footloose: Tanec zakázán (2011)

Footloose: Tanec zakázán (Footloose)
70.2 %
 
 
 
Film na Blu-ray

Footloose

Další název: Zakázaný tanec (SK)

    Žánr: drama / komedie / muzikál
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 27.10.2011        
    Délka: 113 min.
„Romance o mladíkovi, jenž se přestěhuje do města, kde je zakázáno tančit.“
Jedné noci dochází v městečku Bomont k tragédii, cestou z taneční zábavy umírá při autonehodě pět středoškoláků, mezi nimi i syn místního reverenda. Krátce poté vyhlásí zastupitelé města nová nařízení - nezletilí mají zákaz nočního vycházení, požívání alkoholu, poslechu hudby a také veřejného provozování tance. O tři roky později přijíždí do Bomontu Ren MacCormack. Po smrti matky se musel přestěhovat na venkov ke své tetě a strýcovi. Během nedělní bohoslužby se Ren seznámí s reverendem Moorem, s ředitelem školy i se svou novou spolužačkou Ariel. Ariel bývala slušná a tichá dívka, po smrti bratra se ale změnila. Doma lže, láká ji vše zakázané, vyhledává adrenalin a rodiče netuší, že jejím přítelem je divoký automobilový závodník Chuck. Renovi se Ariel líbí, ale její styl života se mu nezamlouvá. Život na malém městě mu připadá nudný a jednotvárný, chybí mu hudba a tanec. Prostuduje městskou vyhlášku, sepíše petici a pak předstoupí před městskou radu s žádostí o zrušení zákazu veřejného provozování tance. Renův proslov před obecní radou je přesvědčivý, zastupitelé města jsou však neoblomní. Na reverenda jeho řeč hluboce zapůsobí a on pochopí, že je na čase dát dětem volnost, začít jim důvěřovat a doufat, že se poučili z tragických chyb svých vrstevníků.

Zdroj: Nova

režie:
Craig Brewer
 
 
hraje:
Dennis Quaid (reverend Shaw Moore), Andie MacDowell ( Vi Mooreová), Julianne Hough ( Ariel Mooreová), Patrick Flueger ( Chuck), Miles Teller ( Willard), Kenny Wormald ( Ren McCormack), Amber Wallace (taneční instruktorka), Mary-Charles Jones (Sarah Warnickerová), Anessa Ramsey (Caroline), Daniel Burnley (radní), Brett Rice (Roger Dunbar), Jayson Warner Smith (Herb), Maggie Jones ( Amy Warnickerová), Kim Dickens (Lulu), Nancy Anderson (tanečnice), Kendra Andrews (tanečnice), Kayla Radomski (tanečnice), Ashlyn Henson (tanečnice), Kat Slatery (tanečnice), Anna Marie Dobbins (oběť automobilové nehody), Allison Holker (tanečnice (neuvedena)), Enisha Brewster, Jessica ´Jessie´ Blake, Patricia French, Lisa Marie Thomas, Jonathan Fritschi, Gissette Valentin, Brian F. Durkin (velký kovnoj), Clay Chappell (radní), Candace Maxwell (tanečnice)
 
 
scénář:
Craig Brewer, Jon Hartmere
 
 
kamera:
Amy Vincent
 
 
hudba:
Ali Dee Theodore
 
 
střih:
Billy Fox
 
 
zvuk:
Mary H. Ellis
 
 
výtvarník:
Chris Cornwell
 
 
zpěv:
Quiet Riot ("Bang Your Head Metal Health"), Victoria Justice ("Almost Paradise"), Jana Kramer ("Let's Hear It for the Boy"), The White Stripes ("Catch Hell Blues")
 
 
koordinátor kaskadérů:
Cal Johnson
 
 
výprava:
Jon Gary Steele
 
 
výkonný producent:
Timothy M. Bourne, Dean Pitchford
 
 
producent:
Craig Zadan, Neil Meron, Dylan Sellers
 
 
kaskadér:
Michele Waitman, Sarah Reagin
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.