Zari
ohodnotit

Fast Food Nation

Další název:
Coyote
Žánr:
Rok:
2006
Délka:
114 minut
Premiéra v ČR:
18.1.2007
„Pravda se blbě polyká. Americko-britský film, po kterém vás přejde chuť na hamburgery.“

Komentáře k filmu Fast Food Nation

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
sakro
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.3.2012
zákulicí přípravy potravin
Nejsem citlivka a žaludek   mám poměrně silný. Podle   předem přečtených recenzí   jsem předpokládal, že po   tomto filmu filmu si dlouho   hamburger nedám. Bohužel se   tak nestalo. Do fast foofdu   skutečně nepůjdu, ale jen   proto, že tam nechodím jaksi   ze zásady. Tento film k tomu   nepřispěl ani v pozitivním,   ani v negativním. Když se   podívám na většinu dílů   Pohlreichova pořadu Ano,   šéfe, bouří se mé   žaludeční šťávy mnohem   víc a mnohdy uvažuji, jestli   si ještě někdy dám něco k   jídlu v české restauraci.   Jinak je film natočen velmi   solidně, předvedlo se v něm   i pár filmových hvězd   nejvyššího kalibru a   určitě ukazuje americkou   denní realitu poblíž hranic   s Mexikem. Jednoznačně   stojí za vidění.
Yontalcar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.4.2012
"Pravda se blbě polyká..."
Velice výstižné filmové   motto. Sice nejsem odpůrce   ani příznivec těchto   rychlých občerstvení, ale   rozhodně nemám sebemenší   potřebu se tlačit ve   frontách na hamburgery všech   možných i nemožných   druhů. Dávám přednost   naší české kuchyni a   nejspíš to tak zůstane.   Film Fast Food Nation mě v   tom jenom utvrdil. Všechny ty   záměrné marketingové   intriky, klamání   zákazníka, stavění ho až   na to poslední místo asi   většinu z nás nepřekvapí.   U nás je to tak trochu   český standard bohužel.   Přesto film ukázal věci,   které se i tak vymykají tzv.   "normálu".   Napříč osudy hlavních   hrdinů můžeme vidět boj s   pomyslnými větrnými mlýny,   kdy každý z nich musí   zaplatit jistou cenu.   Nezáleží na tom, zda se jim   to zamlouvá nebo ne.   Neúprosný gigant se hrne   kupředu a smete vše, co se   mu postaví do cesty. V   podobném duchu vyzněla i   slova Bruce Willise, který si   zde vystřihl malou roli   slizkého a svým způsobem   sympatického všiváka,   který jako by byl do filmu   přenesen z reálného   života. Další kdo zaujal,   byla Avril Lavigne. Vůbec   jsem ji tu nečekal. Jako   zpěvačku ji mám celkem v   oblibě, ale jako herečku?...   ne, asi ne. Nebylo to ono, i   když se snažila. Spíše to   zapůsobilo jako docela milé   zpestření vedle dalších   hereckých celebrit.
Hugin
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.4.2008
Tento kritický film bych   spíše řadil do kategorie   hraných dokumentů. Tři   dějové linie související s   výrobou a prodejem produktů   pro rychlá   „občerstvení“. Kritický   pohled do zákulisí   managementu fast foodového   řetězce, zisk za každou   cenu, byznys je byznys.   Problematika zneužívání   ilegálních imigrantů k   otrocké práci, víceméně   celosvětový problém.   Naivní uvědomění a   převrácení prodavačky   „hambáčů“ v ekologickou   aktivistku. A celkové   vyznění, nevím jak v   americe, ale pochybuji, že by   u nás po shlédnutí tohoto   snímku někdo přestal jíst   hamburgery a další produkty,   nebo pod vlivem záběrů z   jatek se z někoho stal   vegetarián. I když kritika   různých nepravostí je   chvályhodná, v konzumní   společnosti se většinou   mine účinkem. Úplně   vidím, jak si lidi po   skončení filmu řeknou:   „hrůza, to je strašné, s   tím by se mělo něco   dělat.“ , a druhý den se   ládují v „mekáči“   těma nechuťárnama.
Co se týče samotného   filmu, líbil se mně cca   pětiminutový výstup Bruce   Willise a pár replik typu:   „Zákazníka nesmíte   zabít, protože by příště   nepřišel“.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Vlak dětství a naděje (1985) [...

17:20 - 18:25

58 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

ČT2 - Rok na planetě Zemi

17:55 - 18:55

23 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

NOVA - Slavnosti sněženek (1983)

18:00 - 19:30

18 minut již uběhlo
72 minut zbývá do konce

Prima - Divá Bára (1948)

17:05 - 18:52

73 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Černokněžník

Černokněžník
Černokněžník

Naposled navštívené:
Černokněžník

Černokněžník
Černokněžník