Zari
ohodnotit

Erin Brockovich

Další název:
Erin Brockovichová (SK)
Rok:
2000
Délka:
131 minut
Premiéra v ČR:
13.4.2000
„Příběh ženy, která osobní statečností a vytrvalostí dokázala s pomocí stárnoucího právníka porazit miliardovou společnost.“
Popis / Obsah / Info k filmu Erin Brockovich
Rozvedená trojnásobná matka Erin je bez peněz, bez práce, a navíc prohrála spor o odškodné za zranění při autonehodě. Naštvaná a zoufalá přesvědčí právníka Eda Masryho, který prohrál její spor, aby ji zaměstnal jako sekretářku. Při rešerši banálního případu narazí na případ znečišťování půdy a podzemních vod, které má zhoubné následky pro obyvatele Hinkley. Na její naléhání se Ed do riskantního případu pustí, společnost PG&E však zpočátku nebere bezvýznamného advokáta vážně. Když však Erin získá důkazy o snaze zamoření utajit, je jasné, že půjde do tuhého a miliardová společnost udělá vše, aby Erin a Eda zastavila.

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Erin Brockovich
Erin Brockovichová (Julia Robertsová) je dvakrát rozvedená matka tří dětí. Navíc toho času bez zaměstnání a téměř bez peněz. Když se jí konečně podaří uchytit jako nejposlednější sekretářka v advokátní kanceláři Eda Masryho je pevně rozhodnuta chytit svou šanci za pačesy. Při rešerši jednoho banálního případu narazí na stopu znečišťování podzemních vod elektrárenskou společností. Následky, které zanechal jedovatý chrom na obyvatelích přilehlého pouštního městečka jsou katastrofální - zhoubné nemoci, genetické změny, potraty. Erin získá důvěru poškozených lidí i svého šéfa a začne dávat dohromady “velký případ”. Karta jejího doposud neblahého osudu se konečně obrátila... Film vznikl podle skutečné události.


Popis / Obsah / Info k filmu Erin Brockovich
Toto DVD patří k těm, která neoslňují svou výpravností ale zajímavostí svých přídavných materiálů. Na prvním místě je to půlhodina vystřižených záběrů, které jsou komentovány režisérem. Pak patnáctiminutový dokument o natáčení a čtyřminutový minidokument, ve kterém uvidíte a uslyšíte mimo jiné skutečnou Erin Brockovichovou (má ve filmu malou roličku servírky) a advokáta Masryho. A fanoušky filmové hudby potěší izolovaná hudební stopa se soundtrackem Thomase Newmana. Profily herců jsou tradičně minimalistické, ale kvůli nim si tenhle disk nikdo kupovat nebude. Škoda, že chybí audiokomen-
tář celého filmu, protože Soderberghovy poznámky k vystříhaným scénám jsou velmi zajímavé
.František Fuka Cinema 2000/12/174

Autor/Zdroj: Fuka František/DVD


Popis / Obsah / Info k filmu Erin Brockovich
Film Erin Brockovich působí jako typické hollywoodské vyprávění o tom, jak energická a neústupná, dvakrát rozvedená matka tří malých dětí nakonec ke štěstí přišla. Podstatné však je, že příběh byl natočen podle skutečných události. - Erin Brockovichová dosáhla ve spolupráci se stárnoucím venkovským právníkem Edem Masrym obrovského úspěchu, když v arbitrážním řízení s mamutí firmou získala pro poškozené klienty rekordní sumu tři sta třicet milionů dolarů. Mladá žena, která se ocitla téměř bez prostředků, totiž náhodou přišla na stopu podvodu, při němž společnost PG&E zatajila lidem v okolí továrny v kalifornském městečku Hinkley, že dlouhá léta žili v kontaminovaném území, což těžce poškozovalo jejich zdraví. Svou neústupností a osobním zaujetím dokázala dosáhnout pozdní spravedlnosti, ačkoliv neměla žádné právnické vzdělání ani potřebné zkušenosti. - Snímek režisé-ra Stevena Soderbergha zapadá do současného trendu, jejž představují tituly Insi-der: Muž který věděl příliš mnoho (1999) nebo Žaloba (1998), odlišuje se však od nich lehčím laděním. Zásluhu na očekávaném ohlasu bude mít nesporně i předsta-vitelka titulní role Julia Robertsová a také britský herec Albert Finney v úloze unaveného provinčního právníka Eda Masryho. - Skutečná Erin Brockovichová se mihne na plátně hned na počátku v postavě servírky.

Autor/Zdroj: Bartošek Tomáš/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Pokračování po letech (1986) [...

09:45 - 10:20

19 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

ČT2 - Výborná SHOW

09:25 - 10:10

39 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

NOVA - Gympl s (r)učením omezeným (20...

09:35 - 10:55

29 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

Prima - Malý pitaval z velkého města (...

09:15 - 10:30

49 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Sonja Rolsdorph

Rolsdorph Sonja

Terapie

Terapie
Terapie

Naposled navštívené:
Sonja Rolsdorph

Rolsdorph Sonja

Terapie

Terapie
Terapie