Jeden svět
ohodnotit

Erin Brockovich

Další název:
Erin Brockovichová (SK)
Rok:
2000
Délka:
131 minut
Premiéra v ČR:
13.4.2000
„Příběh ženy, která osobní statečností a vytrvalostí dokázala s pomocí stárnoucího právníka porazit miliardovou společnost.“

Komentáře k filmu Erin Brockovich

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 25
veverka-zrzka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.2.2009
Tak tomu říkám kvalitní   film. Nejen herecké výkony,   ale i výkony tvůrců jsou   úctyhodné. Osud městečka   leží v rukách J.   Robertsové. Navíc je to   natočené podle skutečné   události.
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.6.2007
psychologický? možná. já   bych spíše řekla ze života   američanky, ale přesto to   není negativum. Film mě   zaujal a také pobavil. Julia   Roberts podala výkon na   úrovni a děj filmu má také   hlavu a patu. Spojuje dnes   zajímavá témata   právnického procesu, boje   několika obyčejných lidí   proti průmyslovému gigantu a   nakonec také téma matky   samoživitelky do působivéko   kompaktního filmu.
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.6.2014
Už prvních 15 minut   stopáže předznamenává,   že se jedná o příběh ze   života, jaký se skutečně   stal. Starosti a útrapy   svobodné matky se třemi   dětmi, které znají i   české samoživitelky, už   nemohla být reálnější.   Julia Roberts ztvárnila roli   s takovým respektem, jakoby   to sama přímo zažila.   Taková ženská musí být   tvrdá, neústupná a   sebevěřící. Pak už se   dějství zvrhne v neústupný   boj proti firmě produkující   jed do okolí, po kterém   těžce onemocní okolní   obyvatelé. A hrdinka   příběhu využívá   veškerý svůj um a   zarputilost. Příznačné na   snímku je, že se netlačí   na pilu, aby vzniklo větší   napětí. Všechno probíhá   tak, jak má a proto   nevznikají sebemenší   pochybnosti o uvěřitelnosti   příběhu. A tak je   atmosféra volnější.   Pochopitelně je diskutabilní   jak moc se tvůrci drželi   skutečným událostem, ale to   je úděl všech takových   snímků. Každopádně se mi   jeví jako velice zdařilý.   Julia Roberts tu projevila   úctyhodný výkon.
Petra.Barbie
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.5.2008
Nevyčnívá, ale i tak příjemně překvapí.
Příběh Erin Brokovichové   je v americké všeobecně   znám - mladá žena bez   vzdělání, matka tří   dětí, se pustí díky   vlastní píli a tak trochu   prožíznuté puse, do práce   v právnické firmě, aniž by   sama věděla, do čeho   jde...Absenci vzdělání   však naprosto nahradí její   přirozený smysl pro   spravdelnost, lokty, jimiž si   tvrdě (ale ku prospěchu   věci) razí cestu, aby našla   jádro ekologického   problému. Julia Roberts je   výborná. Jde o její   nejlepší roli a pochvalně   se k ní vyjádřila i   skutečná Erin, která se zde   mihne v malé roli servírky.   Film je lepší vidět   opakovaně s větším   časovým odstupem, aby   člověk různé souvislosti   pozapomněl a více se pak   dokázal znovu zabrat do   příběhu cílevědomé   mladé ženy, která si jde za   svým.
georginaa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.6.2007
Pěkný děj filmu, podle   skutečnosti, kde si J.Roberts   zahrála na jiné úrovni,   než sladké romantičky.   Ukázala, že umí zahrát i   jiné žánry a byla fakt   dobrá. Hledat práci, která   vám bude sedět , je vždy   těžké a v případu jako   byl tento, bylo nadmíru   složité.
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.11.2013
Dobré drama ve skvělé   režii a samozřejmě s   dobrými hereckými   výkony.Výborně působivé a   dojemné scény a na druhou   stranu zase občas zábavná   scéna.Julii to skvěle   sluší dobrý výstřich.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.1.2010
Tak tento film je skvělý to   co zde Julia Roberts   předvedla
je skvělí   herecký výkon.Skvělí   námět aopravdu skvěle   zahráno.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Hodně povedený snímek podle   skutečné události, kterému   vévodí skvělá Julia   Roberts, která si po zásluze   odnesla Oskara.
Karius
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.7.2017
Dlouho jsem nic nekomentoval,   ale zde musím. Už v   polovině filmu jsem si   říkal, že tam musely lítat   nějaký nominace, protože   film má docela velkou sílu.   První třetina filmu   absolutní nuda. Trapné a   běžné klišé o svobodné   matce, která si neudržela   chlapa a navíc bez práce.   Scéna u soudu s krunýřem   taky fantazie. Zlom zájmu o   film a poutavý příběh   začíná během týdne   absence v práci, kdy se Erin   dostane k dost zásadním   informacím. Poté nabírá   film úplně jiný rozměr.   Bezprostřednost a upřímnost   hlavní postavy stojí opravdu   za to. Hlavně v případě   prvního sezení s obviněnou   firmou, kdy to tam Julia   neskutečně rozbalí. Pak   všichni jen čumí a   nevěří. Opravdu úsměvná   scéna. Těch silných scén   je ve filmu hned několik.   Albert Finney taky nezůstal   pozadu a role mu sedla. Roli   Aarona Eckharta mohl zahrát   asi každej šašek, kterýmu   rostou vousy. Minusy jsem v   tomhle filmu moc nenašel.   Herci super, poutavé a   nenudí...vše, co musí drama   mít, abyste u něj ten čas   vydrželi. Prostě příběhy   na základě skutečných   událostí mají velkou šanci   na úspěch a tohle se   povedlo----90%
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.7.2014

Tak takovou roli bych od   J.Roberts nečekal. Místo   sladké milostnice   rovnoprávnou Američanku, to   není role pro
Roberts, ale výjimka   potvrzuje pravidlo a boj   obyčejné ženy proti   obrovské společnost mne   docela vzrušil.
goranchorvat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.1.2010
Nejlepší Julie
Tak předně J.Roberts   nemusím a ani si nemyslím   že je nějaká extra   herečka.Jenže vyjímka   potvrzuje pravidlo a role Erin   Brockovich vymyslel život   snad opravdu na tělo   Roberts.Jen díky jejímu   užasnému hereckému výkonu   pozvedla lehce nadprůměrný   film na špičku svého   žánru.Film má užasnou   hloubku lidského života a to   že vzniknul dle skutečného   příběhu tuto věc jen   podtrhuje.Kdyby se Julie   místo polostupidních   komedií na téma "já   chci další Pretty   woman" věnovala podobně   složitějším rolím jako v   Erin kde musí opravdu hrát a   né se jen usmívat a vrtět   zadečkem,tak by jsme tu měli   hereckou superstar s více   špičkovými filmy jako je   Erin Brockovich.Super.
payo1555
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.6.2015
U tohoto filmu jsem si   uvědomil, že Julia Roberts   je výborná herečka, ne jen   taková ta ozdoba. Její Erin   je správná ženská,trochu   praštěná, ale spravedlivá   a ví co chce. Je to buldog,   když sama objeví případ,   který musí zahýbat světem.   Dostává se jí   spravedlivého   zadostiučinění a pomohla   nejen lidem, ale hlavně   sobě. Výborný film.
decepticon
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.8.2012
Kvalitny film s dobrym humorom   - zaroven jeden z mala filmov   kde mi Juliina megatlama vobec   neprekazala.

/x/ cz dab [fs]
/4.8.12/ cz dab   Bontonfilms v roce 2000 [pip]
Pardal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.1.2006
Lehce nadprůměrný film ze   kterého nebudete zrovna   nadšeni ale taky nebudete   naříkat, proč jste se do   něj vůbec pouštěli. Docela   mě překvapila Julia Roberts,   která si zahrála konečně   něco jíného než   přeslazenou romantiku alá   Pretty Woman...
Navíc   je film natočen podle   skutečné události což mě   vždy jakýmsi způsobem   přitahuje. V tomto případě   je to však plusem a zároveň   i mínusem filmu, protože sem   tomu jaksi nemohl uvěřit,   bylo pojato příliš   jednostranně a všechno   dopadlo až moc dobře,   prostě klasickej Happy-end   kterej se ale v reálným   životě zas tak moc nevidí.
Pixel116
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.8.2010
Jeden z nejhezčích filmů s   Julií Roberts. Jak se snaží   pomoct lidem v zamořené   oblasti. Super filmeček na   večer!
nash
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.2.2005
Soderberghovo soudní drama   určitě stojí za to vidět.   Trápí mě jedna věc. Proč   za to dostala Roberts oscara?   To je podle mě dost   kontroverzní rozhodnutí. Ale   každopádně velmi silný   emotivní film i s několika   špetkami humoru.
bouncer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.9.2003
Erin
Opravdu hezký a výtečně   natočený film o ženě,   která dokázala bojavat za   právo a pomohla mnoha lidem   (věřte mi, lépe se na to   kouká než o tom píše...).   Překvapila mě Julia Roberts   - takovou roli jsem od ní   nečekal...
dokopy
Hodnocení:
Přidáno: 30.6.2014
Reálnejšie by to bolo len   vtedy, keby rovnaký kvalitný   herecký výkon ako Julia   Roberts podala reálne pekná,   tučná a inteligentná   američanka. Ale to by sa na   to asi nedalo pozerať.
sashi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.5.2010
Dobrý námět, dobré   zpracování a VYNIKAJÍCÍ   Julia Roberts. Naprosto   skvělé!!! Zasloužený   vyhraný Oscar
Ramilie
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 10.10.2022
Film jsem viděla asi do   poloviny, ale už cca ve   čtvrtině jsem se začala   nudit. Plus mi také nesedlo   Erinino otřesné chování.   Takhle nějak si představuju,   že by se chovala vysloužilá   prostitutka s permanentním   PMS, to mi byla milionkrát   sympatičtější Julie v roli   Vivian, kde se přes profesi   chovala i celkem mile :)   Třeba se k filmu někdy   vrátím, ale v nejbližší   době nejspíš ne. P.S.:   Nechápu, proč se film řadí   mezi psychologické.
Kecka1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.2.2005
Zase jednou drama na úrovni.   Děj je plynulý a výkon   herečky v hlavní roli   skvělý. Zde se mohla Roberts   zase jednou realizovat.
kakkena
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.3.2010
Skvělý snímek, lze se na   něj dívat neustále a nikdy   nenudí. Je velmi zajímavé,   že na to jak je příběh   starý a film je natočený   deset let, tak je stále   aktuální, protože se tato   zvěrstva, která provádějí   velcí magnáti, dějí   pořád a čím dál více si   toufají. Velice mě Julia   svým výkonem překvapila,   jak už bylo mnohokrát   řečeno, byla jednoduše   famózní, ale i Albert   ukázel, že je herec   velikých kvalit. Když už se   dokázala Julie odškatulkovat   ze svých obvyklých rolí v   romantických nesmyslech, tak   je škoda, že opětovně do   svých obvyklých rolí v   romantických nesmyslech   pozvolna doplula, snad mimo   Úsměvu Mony Lisy, který je   sice také laděn romanticky,   ale Julia mu vnukla hlubší   zamyšlení.
Nalimex
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.9.2007
Podľa mňa je to absolútne   najlepší film od Julie   Roberts.
Je to film ú   okrem iného aj /pekne   vykresľujúci socialne   postavenie slobodnej matky v   USA. A má to aj služnú   dejovú líniu
richi23
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.1.2010
Moc dobrý film a podle   skutečné události film má   děj a líbí se nasazení   jaké film má a julia rob .   zahrála opět skvěle moc   dobrý film .
Omicron1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Je to film,co ukazuje jak   opravdu život chodí.Lidé z   vysoké společnosti   zapírají a tutlají.Nikdo   nejevý zájem o to,že se   těm lidem něco děje a že   to není v pořádku.Obvykle   to tak bývá,že obyčejný   člověk,který nikdy do   ničeho takového   nevrtal,dokáže změnit něco   velikého.Dokonalý příklad   života.Perfektní herecký   výkon Julie Roberts.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih48102minih48102Stáhni mě do pekla (2009) 
Drag Me to Hell n
minih18255minih18255Rychlejší než smrt (1995) 
The Quick and the Dead n
minih22073minih22073Války hvězd naruby (1987) 
Spaceballs n
minih25085minih25085Broučci - Dobrodružství na pasece (1997) [TV seriál] 
n
minih52138minih52138Odpočívadlo (2006) [Video] 
Rest Stop n
minih33970minih33970Děti planety Duna (2002) [TV minisérie] 
The Children of Dune n
minih22811minih22811Vražda na Eigeru (1975) 
The Eiger Sanction n
minih6549minih6549Dobrodružství Huckleberryho Finna (1993) 
The Adventures of Huck Finn n
minih60473minih60473Ochránci a zabijáci (2009) 
Bodyguards and Assassins n
minih43264minih43264Infekce (2004) 
Infection n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10