Zari
ohodnotit

Dorian Gray

Žánr:
Rok:
1970
Délka:
89 minut

Obsah filmu Dorian Gray

 
Filmový přepis románu Oscara Wilda "Obraz Doriana Graye" vydaného v roce 1890. Děj se poměrně drží románové předlohy, i když je přenesen do Londýna konce šedesátých let, kdy vrcholí erotické uvolnění a sexuální revoluce.

Dorian Gray je mladý bohatý muž, který vede okázalý život. Sobec zahleděný narcisticky do sebe, který si užívá nevázaná erotická dobrodružství. Jeho přítel Basil Hallward namaluje věrný Dorianův portrét. Dorian se zamiluje do začínající herečky Sybil a představí jí přátelům. Dívka prohlédne jeho aroganci a opustí ho. Dorian neztrácí elán a šarm, což se ale nedá říci o jeho obrazu, který stárne každým dnem.

Autor: curil
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Dorian Gray >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

curil
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.9.2021
Notoricky známý děj románu Oscara Wilda   přenesli autoři do Londýna konce šedesátých   let, kdy vrcholí sexuální uvolnění. A tak   původní klasický horor je převrácený do v   té době oblíbeného žánru   "euro-sexploitation". Příběh se   poměrně věrně drží předlohy (Obraz Doriana   Graye) a je podepřen výborným obsazením, v   němž dominuje Helmut Berger v hlavní roli.   Sexuálně nejednoznačný muž se správnou   kombinací neviny a zkaženosti, povrchnosti a   sebedestrukce. Film chvílemi působí kýčovitě   (zejména Dorianovy obleky), ale zároveň   elegantně a umělecky. Osobně nemám příliš   rád přenosy děje, které se týkají slavných   děl, v tomto případě to ale funguje skvěle.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama