Zari
ohodnotit

Dobytí Tygří hory

Zhi qu weihu shan

Další název:
智取威虎山; The Taking of Tiger Mountain
Země:
Rok:
2014
Délka:
141 minut

Komentáře k filmu Dobytí Tygří hory

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.10.2019
Režisér Tsui Hark, coby   ikona hongkongského akčního   filmu, má na svědomí tento   snímek, který by vlivem jeho   jména mohl stát za to. No,   zůstalo to na půl cesty.   Válečný příběh z období   čínské revoluce, která by   tak měla být na základě   skutečných událostí, byla   zfilmována dle knihy 'Boobs   in Snowy Forest' od Bo Qu.   Šablona děje je jasná. Ti   zlí jsou bandité a státní   moc je ta dobrá. Snímek je   plný patosu, ve kterém   evropský divák asi těžko   od sebe rozezná jednotlivé   postavy. Je jich tu moc a je z   toho s prominutím   setsakramentský guláš.   Akční scény stojí za to,   ale bohužel místy je   viditelné použití CGI   efektů. Např. CGI výbuch,   CGI odlétnutí nějakého   vozidla, CGI dopad vozidla na   určené místo. Bystré oko   to místy skutečně na   nereálné animaci v pohybu   pozná. Snímek postrádá i   nějaké to logické   válečné hrdinství. Všude   sníh a mráz, mihotající se   spousta postav, sem tam   nějaká ta akční scéna,   avšak nudnost každou další   minutou tradičně dlouhé   stopáže bohužel nabírá na   intenzitě. Tsui Hark sice   opět potvrzuje svoji   genialitu, ale celkově   snímek ve své popcornové   náladě přeci jen vyznívá   poněkud mdle.
corea
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.8.2019
Vůbec mi nevadí čínští   soudruzi bojující za   osvobození své země od   Japonců a následně od   gangsterů podporovaných   Západem. U tohoto filmu mám   problém s příliš   pohádkovým ztvárněním   jinak vážně se tvářící   zápletky, přepálenou   délkou a stylizací   vyloženě pro čínské   publikum (zahraniční   koprodukce jsou   přizpůsobené i   nečínskému publiku a   obecně jsou řekněme   mentálně   pochopitelnější).   Vizuálně dobře zvládnuté,   včetně efektů a boje, jen   kamera a střih mě občas   vytáčely postupy, které   byly až nepříjemné a snad   to byla snaha připodobnit se   západní filmařině, ovšem   nejméně 20 let dozadu.   Vrcholem filmu je útok tygra,   nesmírně silná scéna a   skvěle podaná ve všech   ohledech. Na velké OLED   totální zážitek. Jako   filmová jednohubka se to   celkově dá, největším   nepřítelem ale není ten   srandovní lord Jestřáb,   nýbrž přehnaná délka.
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.11.2016
Barevná, velkolepá cetka z Číny
Nejen, že nám Čína určuje   s kým se máme bavit a   dováží sem haldy levných   cetek a krámů, které   bývají ještě nekvalitní a   jedovaté. Oni nás už i   balamutí dobrodružnými   pohádkami, které působí   legračně a úsměvně ač   jsou asi na vážné téma.   Válečnou historii Číny moc   neznám. No jinak je to   dlouhé, ukecané, ale   velkolepé, barevné,   vybuchující se špatnými   digi efekty a znova bych tuto   podívanou nedal ani za   kontejner levných nudlí a   panenek zdarma. Jinak akce   celkem ušla a pár scén bylo   zajímavých, tak nakonec toto   hodnocení.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Zítra vstanu a opařím se čajem...

14:25 - 16:00

94 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

ČT2 - Národní park New Forest

15:40 - 16:35

19 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

29 minut již uběhlo
58 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:30 - 16:40

29 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
5 Doctors

5 Doctors
5 Doctors

Naposled navštívené:
5 Doctors

5 Doctors
5 Doctors