Zari
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Dobrodruh
O projektu

Myšlenky na televizní sérii, která by vznikla z materiálů, které dobrodruh Adam Lelek přiváží z odlehlých koutů naší planety, se v Adamově hlavě zrodily již v průběhu prvních cest. Reálnějšími se staly v roce 2011 po setkání s režisérem Ivo Macharáčkem. Ten v Adamově práci, úsilí a především unikátních materiálech spatřil silný potenciál a dal impuls k tomu, že se projekt Dobrodruh vypravil na pomyslnou dobrodružnou cestu na televizní obrazovky.

Ani tato výprava, stejně jako všechny Adamovy expedice, se neobešla bez neočekávaných zvratů, nepředvídatelných situací a krkolomných cest. V neposlední řadě ji vyplnily stovky e-mailů a telefonátů s desítkami nejrůznějších pracovníků televize, mnohé schůzky a nekonečné představování celého projektu. Po třech dlouhých, ale rozhodně důležitých letech, se konečně Dobrodruh dostal před programovou radu, která jednomyslně zvedla všechny palce nahoru a projekt schválila. V červnu 2014 tak Dobrodruh na své cestě odbočil směrem střižna, nahrávací studio, postprodukce, schvalovací projekce.

Na projektu Dobrodruh se podílí tým zkušených profesionálů. Na cesty se vydává dobrodruh a fotograf Adam Lelek, který procestoval více než 40 zemí světa a v součtu strávil na cestách přes 5 let života. Společně s ním vyráží pouze další dva členové štábu – kameraman a zvukař. Expediční tým tak doplnili skvělí kameramani Martin Šácha, Luboš Hrabák nebo Miroslav Trudič a mistři zvuku Roman Čapek, Pavel Lelek, Barbora Lelková nebo Michal Kops. Střih jsme nemohli svěřit nikomu jinému než zkušenému týmu v čele s Michalem Novákem, Michalem Rykovským a Janem Turkem. O výsledný zvuk se postaral Jiří Suchánek ml. Velký dík Dobrodruha patří také skvělé dramaturgyni Janě Škopkové, produkční Barboře Bernardové a samozřejmě také známé herečce Báře Polákové, která s vtipem sobě vlastním komentuje Adamovy cesty.
Česká televize


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Pohádka z větrného mlýna (1996...

13:05 - 14:05

33 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

ČT2 - Tajemství královských paláců

13:10 - 14:00

28 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

NOVA - To ty nosíš smůlu, lásko (2023...

13:35 - 15:50

3 minut již uběhlo
132 minut zbývá do konce

Prima - Libovky Pepy Libického (2019) ...

13:00 - 14:10

38 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Dog Justice

Dog Justice
Dog Justice

Naposled navštívené:
Dog Justice

Dog Justice
Dog Justice