Zari
ohodnotit

Divnej týpek

Gentlemen Broncos

Další název:
Čudný čávo (SK)
Žánr:
Rok:
2009
Délka:
90 minut
„Probuďte svoji mužnost, připravte si pukance a čekejte salvy smíchu.“
Popis / Obsah / Info k filmu Divnej týpek
Hlavním hrdinou filmu je sedmnáctiletý Benjamin (Michael Angarano), nezvyklý talent a spisovatel sci-fi románů. Napsal jich již několik a poslední z nich věnoval svému zemřelému otci. Nikdy nechodil do školy, studoval doma, a ve skutečném světě se špatně orientuje. Jeho matka Judith (Jennifer Coolidgeová) navrhuje župany, které se Benjamin snaží neúspěšně prodávat. Jednoho dne se Benjamin dozví, že na festival spisovatelů sci-fi do Utahu přijede jeho oblíbený autor Dr. Ronald Chevalier (Jemaine Clement), který bude debatovat se svými obdivovateli.

Benjamin se rozhodne vydat na Clutesův festival a bere si sebou svůj poslední román "Pánové kvasu". Setká se také s béčkovými filmaři, kterým se román zalíbí, a chtějí podle něho natočit film. Benjamin souhlasí a dostane šek na 500 dolarů. Po besedě předá knihu, stejně jako několik dalších amatérských spisovatelů, Dr. Chevalierovi. Ten v poslední době ztratil inspiraci a jeho nakladatel odmítá vydávat jeho nové knihy. Ronald hledá nový námět mezi knihami, které mu předali jeho obdivovatelé.

Tak také narazí na Benjaminův román. Přejmenuje postavy a nepatrně román upraví. Slaví velký comeback. Mezitím filmaři natočí neskutečný paskvil a na premiéru pozvou i Benjamina s matkou. Mladému spisovateli se už při začátku promítání udělá z filmu zle a uteče do knihkupectví, kde má náhodou autogramiádu Dr. Chevalier.

Obviní ho z krádeže románu a srazí ho k zemi. Nikdo mu ale nevěří. Naštěstí Judith nechala každý jeho román od dětství zaregistrovat a tak se "Pánové kvasu" objeví znovu na pultech již se správným jménem autora - Benjamin Purvis.


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Divnej týpek
Probuďte svou mužnost, popadněte popcornové kuličky a připravte se na salvy smíchu s Divným týpkem! Režisér filmu Boží zápasník (Jared Hess) a jedna z hvězd seriálu HBO Flight of the Conchords (Jemaine Clement) spojili své síly, aby natočili příběh Benjamina Purvise (Michael Angarano), sympatického samotáře, jehož dosavadní život se převrací naruby poté, co mu namyšlený autor románů fantasy na festivalu spisovatelů ukradne příběh. Ve vedlejších rolích této “legrační a svérázné komedie” (People) se představují Jennifer Coolidge (Prci, prci, prcičky) a Mike White (Škola ro(c)ku).
Bontonfilm DVD


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Strach nad městem (1975)

22:25 - 00:25

67 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

ČT2 - Wall Street: Peníze nikdy nesp...

22:10 - 00:20

82 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

NOVA - Avengers: Infinity War (2018)

21:55 - 00:55

97 minut již uběhlo
83 minut zbývá do konce

Prima - Rambo 2 (1985)

22:50 - 00:30

42 minut již uběhlo
58 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Ingrid Rogers

Rogers Ingrid

Naposled navštívené:
Ingrid Rogers

Rogers Ingrid