Divnej týpek (2009)

Divnej týpek (Gentlemen Broncos)
47.1 %
 
 

Gentlemen Broncos

Další název: Čudný čávo (SK)

    Žánr: komedie
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 90 min.
„Probuďte svoji mužnost, připravte si pukance a čekejte salvy smíchu.“
Hlavním hrdinou filmu je sedmnáctiletý Benjamin (Michael Angarano), nezvyklý talent a spisovatel sci-fi románů. Napsal jich již několik a poslední z nich věnoval svému zemřelému otci. Nikdy nechodil do školy, studoval doma, a ve skutečném světě se špatně orientuje. Jeho matka Judith (Jennifer Coolidgeová) navrhuje župany, které se Benjamin snaží neúspěšně prodávat. Jednoho dne se Benjamin dozví, že na festival spisovatelů sci-fi do Utahu přijede jeho oblíbený autor Dr. Ronald Chevalier (Jemaine Clement), který bude debatovat se svými obdivovateli.

Benjamin se rozhodne vydat na Clutesův festival a bere si sebou svůj poslední román "Pánové kvasu". Setká se také s béčkovými filmaři, kterým se román zalíbí, a chtějí podle něho natočit film. Benjamin souhlasí a dostane šek na 500 dolarů. Po besedě předá knihu, stejně jako několik dalších amatérských spisovatelů, Dr. Chevalierovi. Ten v poslední době ztratil inspiraci a jeho nakladatel odmítá vydávat jeho nové knihy. Ronald hledá nový námět mezi knihami, které mu předali jeho obdivovatelé.

Tak také narazí na Benjaminův román. Přejmenuje postavy a nepatrně román upraví. Slaví velký comeback. Mezitím filmaři natočí neskutečný paskvil a na premiéru pozvou i Benjamina s matkou. Mladému spisovateli se už při začátku promítání udělá z filmu zle a uteče do knihkupectví, kde má náhodou autogramiádu Dr. Chevalier.

Obviní ho z krádeže románu a srazí ho k zemi. Nikdo mu ale nevěří. Naštěstí Judith nechala každý jeho román od dětství zaregistrovat a tak se "Pánové kvasu" objeví znovu na pultech již se správným jménem autora - Benjamin Purvis.  Autor: curil

režie:
Jared Hess
 
 
hraje:
Michael Angarano (Benjamin), John Baker (Don Carlos), Jemaine Clement (Chevalier), Jennifer Coolidge (Judith), Halley Feiffer (Tabatha), Rod Decker (Rod Decker), Robin Ballard (asistentka), Steve Berg (fanoušek), Isaac Demke (fanoušek), Johnny Hoops (Kanaya / Kenonka), Héctor Jiménez (Lonnie Donaho), Suzanne May (Vanaya / Venonka), Jeanette Marie Puhich (Sherry)
 
 
scénář:
Jared Hess, Jerusha Hess
 
 
kamera:
Munn Powell
 
 
hudba:
David Wingo
 
 
kostýmy:
April Napier
 
 
střih:
Yuka Ruell
 
 
zvuk:
David Barber, Noel Espinosa
 
 
zvláštní efekty:
Peter A. Chevako, Tom Steves
 
 
koordinátor kaskadérů:
Patrick J. Statham
 
 
vizuální efekty:
Kevin Culhane, Marc Varisco
 
 
výkonný producent:
Ben LeClair, Jared Hess, Jerusha Hess
 
 
producent:
John J. Kelly, Mike White, Duff Rich
 
 
kaskadér:
Chuck Borden, Jeff Danoff, Chester E. Tripp III
 
 
vedoucí postprodukce:
Tim Pedegana
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.