Zari
ohodnotit

Dívka ve vlaku

The Girl on the Train

Další název:
Dievča vo vlaku (SK)
Rok:
2016
Délka:
112 minut
Premiéra v ČR:
6.10.2016
„Co vidíte, vám může ublížit. Co viděla? Podle thrilleru, který šokoval svět.“
Popis / Obsah / Info k filmu Dívka ve vlaku



Mladá žena cestuje pravidelně vlakem do práce. Z okna pozoruje život v domcích u trati. V jednom z nich kdysi sama žila a tak lidé, které z vlaku pozoruje, pro ni nejsou tak úplně cizí. Představuje si jejich osudy a idealizuje si jejich životy. Pak ale uvidí ženu, které závidí její lásku, jak se líbá s jiným mužem. Ta žena je za pár dní nalezena mrtvá. Dívka z vlaku je neodolatelně přitahována na místo vyšetřování a postupně objevuje střípky vlastního příběhu, který už dávno zapomněla.


Autor: prvosenka

Popis / Obsah / Info k filmu Dívka ve vlaku



Každý den na cestě do práce jezdí Rachel Watson vlakem kolem města Witney. Vlak projíždí kolem jejího starého domu, kde bydlí její exmanžel se svou novou manželkou Annou. O pár domů dál každý den vidí jiný manželský pár. Rachel si postupně tento pár oblíbí a sama pro sebe si je pojmenuje ‚Jess a Jason'. Zdá se, že mají dokonalý život, a Rachel jim zároveň závidí i přeje jejich štěstí. Jednoho dne, když projíždí kolem jejich domu, stane se svědkem něčeho, co od základu změní vše, co si dosud o tomto páru myslela.

Freeman Ent.


Popis / Obsah / Info k filmu Dívka ve vlaku



Rachel Watson je alkoholička, která každý den bezcílně jezdí vlakem do New Yorku poté, co přišla o práci, a hlavně o manželství. Vlak pokaždé projíždí kolem jejího bývalého domu, a ona tak sleduje život bývalého muže a jeho nové ženy Anny i jejich sousedů Scotta a Megan Hipwellových. Rachel v alkoholovém opojení soužití Scotta a Megan obdivuje a snaží se vcítit do pocitů milované ženy. Během svého manželství s Tomem Rachel upadla do deprese ze své neplodnosti, a proto se u ní vyvinuly problémy s pitím, které vedly k neustálým výpadkům paměti a destruktivnímu chování. Na párty pořádané Tomovým šéfem udělala v opilosti scénu, a Tom byl kvůli tomu později vyhozen. Tedy alespoň jí to řekl, ona si to nepamatuje. Každé ráno jí ostatně říkal, co večer prováděla. Nyní, když je opilá, často obtěžuje Toma a Annu a během dne jim opakovaně volá, i když po vystřízlivění o tom neví. Zatím Megan, která pracovala jako chůva u Toma a Anny, dává výpověď s tím, že si našla lepší práci. Jednou odpoledne na cestě domů Rachel rozzuří, když zahlédne Megan, jak se líbá s cizím mužem. Jde ji konfrontovat, ale o několik hodin později se probudí ve své posteli, celá od krve. Megan je hlášena jako pohřešovaná a Rachel vyslýchá detektiv Rileyová, protože byla toho dne spatřena nedaleko Meganina domu. Rozhodne se absolvovat protialkoholickou léčbu a přestane pít. Pak kontaktuje Scotta. Vydává se za Meganinu přítelkyni, aby mu řekla o tom, že Megan viděla s cizím mužem. Scott jí ukazuje obrázek Meganina psychiatra dr. Kamala Abdica, kterého Rachel označuje jako muže, kterého viděla líbat Megan. V důsledku toho je Abdic vyslýchán jako podezřelý, ale policii sdělí, že podle Megan byl na ni Scott hrubý, a podezření se tak přesune na něj…

Zdroj: TV Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Dívka ve vlaku



Románová prvotina britské novinářky Pauly Hawkinsové Dívka ve vlaku se stala v Británii čtenářskou senzací roku 2015. Úspěch měla i v USA a ve světě. Proto není divu, že téměř do roka a do dne vznikla stejnojmenná filmová adaptace Tatea Taylora. Vyprávění se odvíjí z pohledu tří žen a v různých časových obdobích, ale hlavní postavou je třicátnice, alkoholička Rachel. Ta při pravidelných cestách do centra pozoruje z vlaku dům na newyorském předměstí Ardsley-on-Hudson. Závidí dvojici, která v něm bydlí. Neví, že se jmenují Megan a Scott, ale podle ní se milují a mají vše, co ona ztratila. Kdysi bydlela o tři domy dál s manželem Tomem. Ten tam teď žije s novou ženou Annou a s batoletem Evie, zatímco ona bydlí u přítelkyně Cathy a je už rok bez místa. – Megan o sobě tvrdí, že je mistryní v převlékání kabátu. Dochází na terapii k pohlednému doktoru Kamalu Abdicovi, jehož svede. Dělala chůvu u Toma a Anny, ale dala výpověď. Annu trápí, že je věčně opilá Rachel stále obtěžuje. Když Rachel z vlaku vidí Megan, jak se na balkoně líbá s cizím mužem, má na ni vztek. Večer vystopupí dřív. Je opilá. Pod viaduktem zahlédne Megan, ale kdosi ji srazí. Probere se doma s krvavou ránou na hlavě. Nic si nepamatuje. Výpadek paměti jako obvykle připisuje alkoholu. Vyšetřuje ji kriminalistka Rileyová: Megan se pohřešuje. Rachel se později vydává za Meganinu kamarádku a Scottovi řekne o polibku. Muž odhalí, že šlo o Kamala. Policie však terapeuta po výslechu propustí; má alibi. Rachel se k němu objedná a vykládá mu o výpadcích paměti a o tom, že začala pít, protože nemohla s Tomem otěhotnět. – Megan je nalezena mrtvá. Vyjde najevo, že byla těhotná. – Před smrtí Megan vyprávěla Kamalovi, jak v sedmnácti letech nešťastnou náhodou utopila ve vaně malou dcerku. – Podezíravá Anna najde v manželově tašce mobil. Zjistí z něj, že Megan a Tom byli milenci. Rachel si vybaví, že viděla Megan u viaduktu nastupovat k Tomovi do auta. Když ji tehdy exmanžel viděl, zmlátil ji. Uvědomí si také, že ji Tom záměrně utvrzoval v jejích výpadcích paměti. Marně Annu před mužem varuje. Tom ji přistihne u nich doma. Přizná, že Megan zabil kvůli jejímu těhotenství. Pokusí se Rachel uškrtit, ale ta mu vrazí do krku vývrtku. Anna vražedný předmět chroptícímu manželovi zarazí hlouběji. Obě ženy pak na policii nezávisle na sobě vypovědí, že Rachel neměla jinou možnost. – Příběh s častými flashbacky respektuje román, ale emoce, posedlost, pocit zmaru a běsy, které v knize hrdinku ovládají, se na plátno převést nepodařilo.
Zdroj: -kat- / NFA


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Amadeus August

August Amadeus

Naposled navštívené:
Amadeus August

August Amadeus