Zari
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Děvče z baru
"Děvče z baru". Děj filmu začíná v kanadských lesních pustinách, kde byly lesy na ohromných plochách káceny, aniž byly znovu vysazovány. Doprava tisíců kmenů průplavy a po řekách je zachycena v záběrech, které působí mohutným dojmem. V těchto končinách řídil v osmdesátých letech devatenáctého století život a osudy lidí pevnou vůlí a chlapskou pěstí Barney Glasgow. Jeho cílem je stát se společníkem podniku a zbohatnout. Do naplánované cesty mu vstoupí Lotta, hezká dívka z baru, které se ujme a do níž se zamiluje. Ale opouští ji, když sňatek s podnikatelovou dcerou ho přiblíží k jeho cílům.

S opuštěnou dívkou se ožení jeho nejlepší přítel Švéd Swan...Uběhlo dvacet pět roků...Glasgow je boháčem, otcem syna a dcery, Swan ovdoví a zůstává mu dcera Lotta podobná matce, milá a stejně hezká. Glasgow se ujme Swanovy rodiny a Lotta zaujme jeho stárnoucí srdce. Ale také jeho syn se do Lotty zamiluje a je nutné řešit vážný konflikt, kolem něhož se proplétá několik souběžných lidských osudů.

Z hereckých výkonů svou úlohu nejlépe zvládl Edward Arnold jako Glasgow, silácký člověk pevné vůle, silný i v tragické chvíli dočasného zhroucení. Frances Farmerová ve dvojroli matky a dcery mohla připomínat jako děvče z baru manýry Marleny Dietrichové, v úloze dcery zjevem i chováním, dobře odlišila oba rozdílné typy žen, které však měly obě stejně dobré a oddané srdce. Děj filmu má živý spád a rozdělení napínavých momentů po celém jeho průběhu: šikovná režie a zejména zajímavé kamerové záběry řadí film k těm lepším americkým filmům.


Autor: Asmodej

Popis / Obsah / Info k filmu Děvče z baru
Literární předlohou poutavé rodinné ságy se stal román Edny Ferberové. Příběh nenaplněných lásek dvou generací je zasazen do překrásné lesnaté krajiny Wisconsinu, kde se vše točí kolem těžby dřeva. Mladý a ctižádostivý Barney Glasgow má na vybranou. Buď spojí majetky s bohatou, předem vybranou snoubenkou, nebo půjde za hlasem svého srdce a vezme si krásné „děvče z baru“ Lottu…
Dvojroli matky i dcery ztvárnila slavná hollywoodská hvězda Frances Farmerová.

televizní program


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Ulička hříchu (La rue sans joie)

Ulička hříchu
La rue sans joie

Anne Larson

Larson Anne

Naposled navštívené:
Ulička hříchu (La rue sans joie)

Ulička hříchu
La rue sans joie

Anne Larson

Larson Anne