Zari
ohodnotit

Dětinské hry dospělých [TV film]

Rok:
1990
Délka:
58 minut
„Televizní film podle novely Valji Stýblové Nevěra.“

Komentáře k filmu Dětinské hry dospělých

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 11.5.2017
Ehm ehm, to jako bylo co?   Příběh tak banální a   ještě bez pointy. Ale fuj.   Ani herci se nějak moc   nesnažili.
hvezdyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.5.2008
Nic moc. Těmito dvěma slovy   bych mohl ohodnotit tento   televizní snímek. Dějově   není příliš náročný.   Mladí manželé Štěpán a   Vanda mají spolu   šestiletého syna a on   odjíždí na několikadenní   služební cestu do   Jugoslávie. Na této cestě   jej doprovází mladá   kolegyně. Ona, manželka,   zápasí s podezřením, že   ji manžel je a bude   nevěrný. Jde to tak daleko,   že si jeho   "nevěru" jede   ověřit napřed do bytu oné   kolegyně a pak na letiště   Ruzyně. Oboum cestujícím   totiž odpadl plánovaný let   a musí čekat v hale   letiště na další den   ráno. Tam Vanda spozoruje,   jak ŠTěpán drží Jindru za   ruku. Jindra je jméno oné   kolegyně. Než se ráno Vanda   vrátí zpět dochází k   nehodě. Mezitím jejich synek   (hraje ho Ondřej Brzobohatý)   je poražen autem.
SNímek vypráví s jistou   hořkostí o lidských   vztazích. Byl natočen v   době, kdy se na ulicích   objevovaly první   velkoplošné billboardy a   veřejnost ještě žila   revolucí a novou dobou. Je   to však zajímavý dokument   své doby. Snímek vznikl v   Ostravské televizi, ale jeho   děj se odehrává v Praze.   Můžeme zde pozorovat jak   vypadalo letiště Ruzyně. S   tím je spojena jedna   zajímavost. Je spojena s   filamařskými podvody. Jde o   rozhovor, který brobíhá   mezi Radkem Brzobohatým a   Janou Krausovou. V ději   příběhu, jakoby jedou z   letiště. Znám moc dobře   okolí letiště i celou dnes   Evropskou třídu v Praze. Z   filmu je velice dobře   patrné, že jedou směrem na   letiště. A navíc práce   skriptky byla dosti   ležérní. Rozhovor mezi   herci byl plynulý, ale po té   Evropské třídě záběry   poskakovaly na různých   místech. To nic. To se chci   jen vytáhnout, že jsem si   něčeho všiml.
Celkové a závěrečné   ohodnocení snímku je   takovéto. Je to slabý,   avšak dobově zajímavý.   Myslím si, že v době svého   vzniku si tohoto filmu   veřejnost ani nevšimla.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Pustina (2016) [TV minisérie]

00:20 - 01:20

11 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

ČT2 - Čas zabíjet (1996)

22:10 - 00:35

141 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

NOVA - Křižovatka smrti 2 (2001)

23:30 - 01:20

61 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

Prima - Šefové na zabití (2011)

23:45 - 01:45

46 minut již uběhlo
74 minut zbývá do konce

Reklama