Zari
ohodnotit

Ničitelka

Destroyer

Další název:
Ničiteľka
Žánr:
Rok:
2018
Délka:
123 minut

Komentáře k filmu Ničitelka

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.6.2019
Policistka jako šupák,   kterou neustále dohání   minulost a pronásleduje   současnost. Policistka,   která se ve svém vlastním   zájmu nebojí ani porušit   zákony. Neúměrně pije,   sotva spí, žádá o   odpuštění svého bývalého   přítele a její 16ti letá   problémová dcera je od nich   zcela odcizená. Ale jako   policajtka je setsakramentsky   dobrá. Takovéto náměty   bývaly prioritou spíše pro   mužské typy, ale co si   budeme povídat, genderová   rovnost je prostě genderová   rovnost, tak proč by se něco   takového nemohlo týkat i   žen. Snímek tedy v jádru   věci nepřináší vůbec   nic, co by jsme ještě   neznali. Nikole Kidman je ve   své roli téměř k   nepoznání. Není ta její   ošklivost až moc agresivní?   Ale je vidět, že si něco   takového zahrála s chutí,   čímž je její herecký   výkon naprosto uvěřitelný.   Tento chladnokrevný thriller,   plný noční můry agonie,   lítosti a odplaty, sice je ve   svém smyslu předvídatelný,   ale tak, jak je to natočeno,   stále účinný. I když je   fakt, že určité scény   spíše vytvářejí něco   jako parodii na právě   klasické mužské archetypy   starších policejních   filmů. Snímek hodně temný,   v jádru věci dráždivý,   vizuálně podmanivý a jako   thriller prostě dobrý.
beneva
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.3.2020
Při povrchním vnímání se   děj jeví jako násilný,   hrubý, odporný... ale filmy   se nemají vnímat jen jako   kulisa u čtení webových   blbostí. Tento film   vypovídá o hlubokém marasmu   naší civilizace. Kdo má   právo na štěstí? Kdo má   smůlu, že se narodí matce,   která prožívá otřesné a   protichůdné pocity? Kdo za   to může?
Nicol   Kiddman zde podává   vynikající výkon.   Nenalíčená, vystínovaná,   v neslušivých hadrech   dostává přes držku, aby   zničila zlo... Přes všechnu   depresi, co z filmu čiší,   ráda se podívám znovu.
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.9.2019
Nicole Kidman je k nepoznání   a policistku zahraje   výborně. Film je hodně   depresivní, ponurý, ale má   slušnou zápletku a   zajímavý vývoj.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Reportéři ČT (2004) [TV cyklus...

14:00 - 14:50

36 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

ČT2 - Dějiny antisemitismu

14:00 - 15:00

36 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

13:40 - 14:40

56 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:25 - 15:25

11 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

Reklama