Duben
ohodnotit

Děsivé dědictví

Hereditary

Další název:
Prekliate dedičstvo
Rok:
2018
Délka:
126 minut
Premiéra v ČR:
19.7.2018
„Každá rodina má své tajemství...“
Popis / Obsah / Info k filmu Děsivé dědictví



POZOR, SPOILER

Otec Steve Graham probouzí svého syna Petra a shání se po jeho sestře Charlie. Ta spí v jakési chajdě postavené na čtyřech kůlech z břízy. Všichni i s matkou Annie jedou na pohřeb babičky.

Po návratu domů se Annie zdálo, že na chvíli vidí svou zesnulou matku. Ale jinak všichni stráví klidnou noc. Ne tak druhý den. Malá Charlie je ve škole svědkem nárazu ptáka do okna. Dlužno dodat, že je trošku pomalejší, zato hodně vyvinutá a má alergii. A tomu ptákovi nůžkami ustřihne hlavu. Snad i proto má pak podivnou vidinu.

Peter jede na oslavu za kamarády a matka mu vnutí sestru s sebou. Ta tam sní něco, co neměla, a začne se projevovat její alergie. Děvče se dusí a Peter s ní rychle jede do nemocnice. Ona lapá po dechu a vystrčí hlavu z auta. Petr je nucen rychle strhnout řízení a tím jí urazí palici o telegrafní sloup.

Charlie je pohřbená a matka jde spát do chajdy na kůlech, kam chodívala i její dcera. Pak jde navštívit „spiritistku“ jménem Joan, které se svěří se svými problémy. Nato vyrobí miniaturu dcery v autě a její hlava leží opodál. Annie se miniaturami živí. Večer strašně vynadá synovi, protože už situaci nezvládá. Joan tvrdí, že byla na seanci, a tam jí přivolali duši mrtvého vnuka. Láká Annie také, ta se rozhodne to zkusit. Tak tedy obě dámy začnou vyvolávat duchy - a povede se to. Annie však prchá a Joan jí poradí, aby to zkusila sama.

Večer leží Annie v manželské posteli, má vidinu mravenců. Jde za nimi a zdá se jí, že je jich stovky na Petrově hlavě. Další vidinou je oheň, ale to už Annie probudí. Probudí Petra i svého muže a předvede jim seanci, kdy se se vším všudy podaří vyvolat ducha Charlie. Ten dokonce na chvíli vstoupí do Annie, ale otec to vše rázně ukončí. Druhý den má vidiny Peter, ve škole. Také v noci ve své posteli. To vidí svou sestru, které upadne hlava a vzápětí jej něco tahá. Matka pálí Charlieiny obrázky a doufá, že tím to napraví. Málem zapálí barák, ale doufá, že bude klid. Není. Annie vypátrá nové skutečnosti o Joanine, a to velmi podstatné. To ji přivede na půdu, kde najde mrtvolu bez hlavy. Přesně v té době dostává Peter ve škole šílený záchvat

Doma Annie ukáže mrtvolu manželovi a vysvětluje mu, že je doma něco, s čím je uzavřena smlouva a chce to Petera. Annie znova pálí obrázky v sešitě a Steve začne hořet.

Peter nalézá svého seškvařeného otce, ale zároveň jej vidí nahého ve dveřích. A v tom na něj vystartuje matka. Peter se zachrání útěkem na půdu a vytáhne za sebou schody. Bude muset bojovat s pološílenou matkou o život, nebo jde o něco úplně jiného?


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Děsivé dědictví



Když zemře Ellen, matriarcha rodu Grahamů, začíná rodina její dcery rozplétat záhadná a čím dál tím děsivější tajemství svých předků. S přibývajícími odhaleními se čím dál více snaží překonat svůj neblahý osud, který zřejmě pronásleduje celý jejich rod a pomalu ničí vše, co znají.

Zdroj: Vertical Entertainment


Popis / Obsah / Info k filmu Děsivé dědictví



Keď zomrie najstaršia členka rodiny Grahamových, rodina jej dcéry začne postupne objavovať stále desivejšie tajomstvá, ktoré stará mama pred nimi ukrývala. Postupne vychádzajú najavo neuveriteľné veci a Grahamovci zrazu pochopia, že pokiaľ nedokážu zlomiť rodinnú kliatbu, nikto nebude v bezpečí.

Debutujúci režisér a scenárista v jednej osobe Ari Aster prináša na plátna kín vynikajúci horor o rodinnej tragédii, ktorá postupne prerastá do temného šialenstva smerujúceho k poznaniu, že dedičstvo predkov si každý nesie v sebe, a akokoľvek sa snaží, nemôže sa ho zbaviť.

Forum Film SK


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:15 - 04:45

130 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

ČT2 - Za našima humny

04:05 - 04:35

20 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

03:45 - 04:45

40 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Prima - Closer (2005) [TV seriál]

04:00 - 04:59

25 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190548
Osobností: 697848
Fotografií: 763972
Plakátů: 376575
Obsahů a biografií: 178276

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10