Zari
ohodnotit

Obsah filmu Dark Night of the Scarecrow

 
Tento mysteriozní horor natočil Frank De Felitta. Příběh začíná křivím obviněním Bubby z vraždy. Ten se pokouší utéct a také se maskuje jako strašák. Je však stejně zavražděn. Zanedlouho poté se ve městě začne zjevovat jako duch. Duch strašáka, který touží po jediném - pomstě.

Autor: Justik66
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

topipig
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.12.2017
Takže postava Bubba nebyla jen v kultovním   Romerově The day of the dead, ale i v tomto   kousku, kde Bubbo není zombie, ale retardovaný   dospělý chlapík na mentální úrovni asi   osmiletého dítěte (Larry Drake, známý z   postavy psychopatického Doktora Gigglese) a   kterého čtveřice vesnických chlapů   rozstřílejí, když se omylně domnívají, že   Bubbo zabil malou holčičku. Mezi výborně   zahranou čtveřicí vidláků se objeví i můj   oblíbenec Claude Earl Jones, známý hlavně jako   detektiv z nesmrtelného Yuznova kousku Nevěsta   Re-animátora. Tenhle mysteriózní horor z   počátku osmdesátých lét má svoji typicky   buranskou atmosférou se vším, co k tomuto druhu   filmů patří. Ať už jsou to domy, ve kterých   obyvatelé žijí, drtiče zemědělských plodin,   nebo sila na úschovu obilí a kukuřice. Ke   všemu dominuje znepokojivá hudba, která celým   příběhem prostupuje. Přeci jen by se ale u   takovéto vyvražďovačky, kde do samotného   konce nevíte, kdo morduje čtveřici Bubbových   vrahů, slušelo více trochu toho gore, ale tady   se staví hlavně hodně na atmosféře a ta je   prostě dokonalá! A to i díky výborné kameře,   která tu atmosféru pekelně buduje. A ještě   musím poděkovat lidem, kteří takovéto   zapadlé kousky restaurují a dělají z nich   unikátní koukatelné verze, jako je i případ   tohoto televizního filmu. To je radost vidět ty   všechny vyčištěné záběry a slyšet   zrestaurované zvuky. Na konci filmu je v   titulcích zmíněna i tvůrčí skupina, která   snímek zrestaurovala a je tam i dodatek, že   tohle čištění filmů dělají pro fanoušky po   celém světě. Paráda a jen tak dále!!


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Dark Night of the Scarecrow (1981)Dark Night of the Scarecrow (1981)Dark Night of the Scarecrow (1981)Dark Night of the Scarecrow (1981)
Reklama