Duben
ohodnotit

Daredevil

Další název:
Daredevil: A Daring New Vision; Daredevil: Obhajca nevinných (SK)
Rok:
2003
Délka:
103 minut, 133 min. režisérská verze
Premiéra v ČR:
3.4.2003
„Byl všude, kde si ho žádala spravedlnost!“
Popis / Obsah / Info k filmu Daredevil



Malý Matt Murdock nešťastnou náhodou oslepl. Jeho táta je boxer a právě se chystá ke klíčovému zápasu s černým protivníkem. Mafie si přeje, aby Murdock prohrál. Ten však manipulátory neuposlechne a je proto zavražděn. Matt je sice slepý, ale ostatní jeho smysly znásobily svou intenzitu. Touží po pomstě a spravedlnosti tam, kde justice zústává slepá…

O několik let později. Dospělý Murdock se stal brilantním obhájcem. Jeho zásadou je obhajovat jen nevinné. Po jednom procesu, ve kterém se utkal s mafiánským žalobcem, jde Matt se svým partnerem a kamarádem na oběd. Do restaurace zabloudí nádherná dívka. Murdock ji cítí všemi smysly. Ale ona zprvu jen přehlíží podivného a lehce drzého mladíka. Jmenuje se Elektra a brzy dá Mattovi pocítit, že se umí bránit. Asijská bojová umění má v krvi. A smutek v duši, protože přišla o matku. Mladí lidé se po bojovném začátku do sebe zamilují. Svět kolem Matta ve dne a jeho alter ega – maskovaného mstitele „Daredevila – muže beze strachu“ v noci, je nelítostný a krutý. Pohybuje se v něm Wilson Fisk (Michael Clarke Duncan), král newyorského zločineckého podsvětí, který jde po krku každému, kdo by mu jen trochu stál v cestě. Je tu i krutý a přesný zabiják Colin Farrell v roli Bullseye a investigativní žurnalista Ben Urich. Scéna za scénou, akce za akcí – celý New York žije existencí superhrdiny Daredevila v červené pláštěnce a jeho zázračnou schopností být všude, kde si to žádá spravedlnost.

V hlavních rolích filmu, který je inspirován dobrodružnými komiksovými příběhy, uvidíme Bena Afflecka a Jennifer Garner.

Zdroj: ČT


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Daredevil



Malý Matt Murdock nešťastnou náhodou oslepl. Jeho táta je boxer a právě se chystá ke klíčovému zápasu s černým protivníkem. Mafie si přeje, aby Murdock prohrál. Ale ten manipulátory neuposlechne a je proto zavražděn. Matt je sice slepý, ale ostatní jeho smysly znásobily intenzitu.
Musí se pomstít. Střih. Dospělý Murdock se stal brilantním obhájcem. Jeho zásadou je obhajovat jen nevinné. Po jednom procesu, ve kterém se utkal s mafiánským žalobcem, jde Matt se svým partnerem a kamarádem na oběd. Do restaurace zabloudí nádherná dívka. Murdock ji cítí všemi smysly. Ale ona si myslí: "Kdo je ten divný a drzý mladík?" Dívka jménem Elektra dá Mattovi pocítit, že se umí bránit. Asijská bojová umění má v krvi. A smutek v duši, přišla o matku. Mladí lidé se po bojovném začátku do sebe zamilují. Svět kolem Matta ve dne a jeho alter ego - maskovaného mstitele "Daredevila - muže beze strachu" v noci, je nelítostný.
Je v něm Wilson Fisk (Michael Clarke Duncan) král neboli Kingpin newyorského zločinu, který jde po krku každému, kdo by mu jen trochu stál v cestě, krutý a přesný zabiják Colin Farrel jako Bullsey (= trefa do černého), je tu i investigativní žurnalista Ben Urich. Scéna za scénou, akce za akcí - celý New York žije existencí superhrdiny Daredevila v červené pláštěnce a jeho zázračnou schopností být všude, kde si to žádá spravedlnost..

Přesně ve stylu velkých slavných mstitelů, jako byl třeba Zorro, si podle slavné Marvelovy komiksové předlohy a ve vzrušující "ďábelské" peleríně a "asijské" choreografii zahrál pohledný Ben Affleck (např. Nejhorší obavy nebo Pearl Harbor) skutečného hrdinu bez bázně a hany Daredevila. Slepý právník Matt Murdock, který stojí vždy na straně práva a spravedlnosti, nemá přesto, že nevidí, žádný handicap. Sám dokonce trvrdí, že ne on, ale "spravedlnost je slepá. a vina proto neznamená vůbec nic". Tak je třeba ji potrestat.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Daredevil



Od 9. dubna 2024 na Voyo.

V dětství Matt Murdock nešťastnou náhodou oslepl, ale ostatní jeho smysly znásobily intenzitu. Právě díky nim může v dospělosti vykonávat spravedlnost jako tajemný Daredevil - kam ve dne nedosáhne lidská spravedlnost, tam dosáhne muž beze strachu...

Voyo


Popis / Obsah / Info k filmu Daredevil



DAREDEVIL
Dokáže McConaughey, že spravedlnost je slepá? Můžou za to mutanti Bryana Singera. Sotva X-Meni vlezli do kin, začali do své kasičky shrabávat utěšené kupičky zelených dolárků. Mezi hollywoodskými producenty se tak v nejbližší době nejspíš strhne pořádná bitka o všechny možné zfilmovatelné komiksy, jaké jsou k mání. To je dobrá zpráva pro jistého křižáka jménem Daredevil, který už řadu let čeká na svou šanci. Jste připraven na svůj výstup, pane D.?
Narodil se v superhrdinské porodnici pánů Stana Leeho a Billa Everetta v roce 1964 a jeho osud se perfektně hodí do schématu života komiksových hrdinů. Mladého právníka Matta Murdocka srazí náklaďák naložený radioaktivním materiálem. Matt po nehodě oslepne, ale všechny jeho ostatní smysly jsou naopak posíleny na supercitlivou úroveň, a tak si obleče červený kostýmek a začne bojovat se zlem (především s mafiánským kmotrem Kingpinem a sexy kráskou Elektrou) v newyorské Hell's Kitchen.
Na stříbrném plátně ale Daredevil příliš neuspěl. Dosud se objevil jen ve vedlejší roličce v příšerném televizním filmu The Trial Of The Incredible Hulk Drby o natáčení filmu Daredevil se tu a tam vynořovaly (točit ho měli třeba Robert Rodriguez a režisér Bladea Steven Norrington), ale až dnes to vypadá, že k samotné realizaci už zbývá jenom pověstný krůček. Producent Avi Arad (X-Men) totiž v současné době jedná se scenáristou a režisérem Markem Stevenem Johnsonem (Dej si pohov, kámoši), který by měl novou hrdinskou taškařici přivést na svět.
A obsazení? Do role zlého a obtloustlého lumpa Kingpina by se skvěle vešel John Goodman, zatímco Gwyneth Paltrow by dokonale pasovala do průsvitných silonek zlobivé slečny Elektry. A pokud jde o roli Daredevila: fyzičku na to má a právníka už hrál v jednom filmu podle románu Johna Grishama. Matthewem Murdockem bude... Matthew McConaughey
Total Film 2000/8/42

Autor/Zdroj: /


Popis / Obsah / Info k filmu Daredevil



Po X-Menech a Spider-Manovi je snímek scenáristy a režiséra Marka Stevena Johnsona dalším titulem, uvádějícím na filmové plátno komiksového superhrdinu z produkce nakladatelství Marvel Comics, jenž se poprvé objevil v roce 1964. „Ďábel strážný" Daredevil je ve dne slepým právníkem Mattem Murdockem, specializujícím se na sociální případy, v noci mstitelem bezpráví v ulicích newyorské čtvrti Hell's Kitchen (čili Ďáblova kuchyně). K orientaci i k boji využívá příslušně okostýmovaný protagonista svého dokonalého "druhého zraku" - radarově jemného sluchu. Úvodní část vyprávění je retrospektivou, odvíjející se v mysli zraněného hrdiny a rekapitulující události, jež Matta přivedly na jeho temnou cestu. Bezvýznamného malého otloukánka, vyrůstajícího v péči otce-outsiderského boxera proměnila ztráta zraku v bytost, ovládající nové schopnosti. Hrdinovým protivníkem je mocný král zločinu Kingpin a jeho psychopatický zabiják Bullseye. Komplikaci představuje krásná Elektra Natchiosová, do které se Matt zamiluje, ale která nenávidí Daredevila jako vraha svého otce... Otevřený konec vyprávění (naznačený až pod závěrečnými titulky) připravuje prostor pro pokračování. - Navzdory temnějšímu a zároveň poněkud "civilnějšímu" ladění sbližuje Daredevila s dosavadní marvelovskou filmovou produkcí důraz na jednoduchý příběh v komiksově ornamentálním stylu. Atraktivitu filmu zvyšuje angažování Bena Afflecka do titulní role. Akční stránku zajišťuje především hongkongský specialista na bojová umění Cheung Yan Yuen. Vizuální zajímavost vyprávění dodávají občasné digitálně generované pohledy na svět hrdinovýma "slepýma" očima.
-ap-, Filmový přehled 2003/4

Autor/Zdroj: -ap-/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Doktor Martin (2015) [TV seriá...

20:10 - 21:05

16 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

ČT2 - Dobrodruh (1983)

20:00 - 21:50

26 minut již uběhlo
84 minut zbývá do konce

NOVA - 2012 (2009)

20:20 - 23:35

6 minut již uběhlo
189 minut zbývá do konce

Prima - Máme rádi Česko

20:15 - 22:00

11 minut již uběhlo
94 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763989
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178296

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10