Zari
ohodnotit

Co vlastně ženy chtějí

Things You Can Tell By Just Looking At Her

Další název:
Věci, které můžeš říct, jen když se na ní podíváš
Rok:
2000
Délka:
109 minut
„Pět povídek o touhách vědomých i nevědomých.“
Popis / Obsah / Info k filmu Co vlastně ženy chtějí
Český (a výrazně mužský) název amerického filmu scenáristy a režiséra Rodriga Garcii (syna slavného spisovatele Gabriela Garcíi Márqueze) Co vlastně ženy chtějí připomíná titul hollywoodské komedie Po čem ženy touží. Jedná se však o snímek zcela jiného druhu, jehož původní název (v překladu Co je na ní znát už od pohledu) upozorňuje na jinou rovinu ženského projevu, totiž na touhy, jež u hrdinek vyplouvají na povrch bez jejich přičinění, či dokonce proti jejich vůli. V pěti povídkách se autor věnuje ženám různých povah a postavení, jež se všechny trápí kvůli vlastní nenaplněné existenci. Každá z nich si to uvědomí většinou díky někomu, kdo dokáže její skrývané touhy zvenčí rozpoznat: rozvedená lékařka Keenerová (Glenn Closeová) si teprve díky mladé kartářce Christine (Calista Flockhartová) přizná, že svého kolegu miluje marně, nechtěně těhotná ředitelka banky Rebecca (Holly Hunterová) má své zrcadlo ve špinavé tulačce Nancy, spisovatelka dětských knížek Rose (Kathy Bakerová) nachází cestu k sobě díky dospívajícímu synovi, nevidomá Carol (Cameron Diazová) dokáže přesně odhadnout motiv sebevraždy, kterou vyšetřuje její sestra Kathy (Amy Brennemanová), zatímco té zase otevře oči její slepá žákyně? - Křehké příběhy jsou plné vnějších (některé postavy přecházejí z povídky do povídky) i vnitřních vazeb. Rodrigo García oprávněně spoléhá především na mimořádně kvalitní a zároveň hvězdné herecké obsazení, vesměs v neobvyklých rolích. Na vymezené ploše svým představitelkám poskytl maximální prostor, neboť většina děje se odehrává v dlouhých, divadelně vystavěných dialozích, jež jsou pro noblesní herecké interpretky vděčnou partiturou.
Česká televize


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Co vlastně ženy chtějí
Pět volně propojených komorních příběhů rozdílných žen a jejich potýkání se s životními problémy.
"To je Dr. Keenerová" představuje Glenn Close v roli lékařky, která, zatímco se stará o svoji invalidní matku, zjišťuje, že jí vlastní pomalu proplouvá pod rukama.
"Fantazie o Rebece" nás přivádí do cesty mladé ředitelky banky ( Holly Hunter ), která si pořádně ani neuvědomuje, jak moc šidí svůj život až do setkání s ženou žijící na ulici, která toho o ní ví víc, než ona sama.
"Někdo pro Rose" představuje Kathy Baker v roli svobodné matky, která sama se sebou diskutuje o rodícím se vztahu s trpaslíkem, který se přistěhoval do sousedství.
"Dobrou noc, Lilly, dobrou noc, Christine" představuje Calistu Flockhart jako kartářku, která bojuje s vlastním želem a depresí zatímco pečuje o svoji lesbickou přítelkyni ( Valeria Golino ), která umírá na rakovinu.
"Láska čeká na Kathy" - poslední povídka, která dala příležitost Amy Brenneman v roli policistky Kathy. Ta žije sama se svojí slepou sestrou ( Cameron Diaz ). Zatímco krásná sestra je zvána na schůzky, Kathy vyšetřuje sebevraždu své bývalé spolužačky, která žila zrovna tak osaměle jako ona sama.


Autor: Saara77

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Reportéři ČT (2004) [TV cyklus...

14:00 - 14:50

25 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

ČT2 - Dějiny antisemitismu

14:00 - 15:00

25 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

13:40 - 14:40

45 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:25 - 15:25

0 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Wolfram - Robert Matula

Wolfram - Robert Matula
Wolfram - Robert Matula

Naposled navštívené:
Wolfram - Robert Matula

Wolfram - Robert Matula
Wolfram - Robert Matula