Zari
ohodnotit

Cinkot ledu

Le bruit des glaçons

Další název:
Zvonění ledu (Filmbox); The Clink of Ice; The Sound of Ice Cubes
Žánr:
Země:
Rok:
2010
Délka:
87 minut

Obsah filmu Cinkot ledu

 
Slavného spisovatele Charlese Faulquea navštíví v jeho honosném sídle na venkově nedaleko Nimes mladý muž. Představí se mu jako jeho rakovina. Charles žije ve vile se svou mladou milenkou a služebnou Luisou. Rakovinu nikdo nevidí, pouze lidé, kteří mají Charlese rádi. Spisovatel žije bohémským životem, denně vypije sedm osm láhví bílého vína. Žena ho již dávno opustila, jeho knihy se opakovaně vydávají, Goncourtovu cenu již získal a od života prakticky už mnoho neočekává. Přesto ho situace zaskočí a snaží se rakovinu fyzicky zlikvidovat. Střelba, škrcení, pád ze střechy, nic nepomůže. Jeho nový přítel, na rozdíl od něho, je nesmrtelný. Muž...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
francouzská
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Cinkot ledu >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.7.2018
Spisovatele nadmíru holdujícího alkoholu   navštíví inkarnace jeho rakoviny. Slovo   ‘inkarnace’ znamená představivost či   vtělení něčeho či někoho do lidské podoby,   se kterým pak rozmlouvá. Myšlenka o   nadcházející neodvratitelné smrti ve snaze se   vzchopit a přijmout tento fakt byla rozepsána   mistrovsky, hodící se jak do filmu, tak i na   divadelní prkna. Hra pro minimum herců, kde se   poukazuje na myšlenkové pochody smrtelně   nemocného člověka. Pro nic netušící okolí   takový člověk vypadá jako blázen, on se však   jen ve své duši snaží přijmout svůj osud.   Už ta úvodní scéna ve své podstatě je   děsivá, ač tak ani nevypadá. Jednoho dne   zazvoní zvonek. “Kdo zvoní?” “Dobrý den.   Jsem tvoje rakovina, otevři dveře.” Prostě si   drze přijde a už se ho ne a ne zbavit. Stane se   součástí života ať člověk chce nebo ne.   Uměleckým dojmem snímek neoplývá a možná je   to škoda. Ale i tak stojí za povšimnutí. Snad   přivede diváky k myšlence, jak se lidé   nemocní rakovinou cítí.
curil
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.4.2014
Francouzská komedie známého Bertranda Bliera,   při které mě mrazilo. Námět a dialogy ve   filmu jsou dost drsné a pokud někdo má podobné   zkušenosti s nevyléčitelnou chorobou, bude to   cítit stejně. Příběh mě hodně zaujal, ale   příliš nepobavil. Film je v TV uváděn pod   názvem "Zvonění ledu".


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Cinkot ledu (2010)Cinkot ledu (2010)Cinkot ledu (2010)Cinkot ledu (2010)
Reklama