Zari
ohodnotit

Chyťte doktora!

Další název:
Goldbergovy variace
Žánr:
Rok:
2007
Délka:
92 minut
Premiéra v ČR:
29.11.2007
„O doktorovi, kterému ženy prostě přerostly přes hlavu.“
Popis / Obsah / Info k filmu Chyťte doktora!
POZOR SPOILER
 
Na hřišti stojí doktor Míša Goldberg a je trefen do hlavy míčem. Ale byl to jen sen… 
Pan doktor JE gynekolog a porodník, a žije spokojeným životem. Je ženatý, má jedno dítě a celkem mu nic neschází. Až do doby, než mu milenka Klára Spurná sdělí, že s ním čeká dítě.
Míša neprojeví očekávané nadšení, a tak milá Klára zavolá tuto potěšující skutečnost jeho manželce Janě. Ta sebere dítě a ukryje se u maminky.  
Je třeba situaci zachránit. Jenže kde vzít čas. Michal musí ještě do televize místo svého nadřízeného, primáře. Takže se ve studiu sice ukáže, ale pak uteče. Po telefonu věc s Janou vyřídit nejde, a tak Michal jede za ní k mamince. Zde sice dostane facku, ale přece jen přemluví Janu k návratu.
Jenže tím se nevyřešil problém s Klárou. Ani problém vystoupení v televizi. A to Michal netuší, že se Jana opět odstěhovala k mamince, protože jí Klára opět volala. Ovšem když ji nenajde doma, ví, kam má jet.  
Zastaví se také u Kláry, a nonens volens, končí to v posteli. A do toho ještě přichází ragbyový zápas.  
Aby nebyla situace tak nějak málo napínavá, rozhoduje se Jana k velmi zajímavému kroku. Tvrdě požaduje seznámení s Klárou. Nu, co má Michal dělat. Zavede tedy Janu k ní do bytu. Seznámení je velmi veselé.
V bytě vypukne něco, co se podobná vypuknutí války, a Michal se v televizním studiu seznámí s panem profesorem. A i to bude mít vliv na jeho další život. Hlavně se dvěma ženami. Nebo třemi?? 


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Chyťte doktora!
Pan doktor gynekolog a porodník Míša je slušný člověk a i když se na něj téměř zamilovaně usmívá celá čekárna pacientek, své profese by nikdy nezneužil. Monogamní soužití považuje za správné, má hodnou ženu, ročního kluka, starostlivou tchyni a …atraktivní známou, která si při ranní kávě prohlíží těhotenský test. Trochu mu přijde vhod, že ho ozbrojený primář pošle za sebe do televizní debaty a pokusí se během dopoledne vyřešit zásadní problém: se kterou z obou žen žít dál. Michal se nejdřív – vcelku podle očekávání – vydá zachránit rodinu. Ale protože jeho pokus neskončí zrovna slavně, vrátíme se s ním zase na začátek a po ráně do hlavy na ragbyovém hřišti ho probudíme ze zlého snu a dáme mu šanci zkusit to znovu. Vrátí se tedy do nemocnice, kde to celé začalo. Znovu hledá po chodbách Kláru, znovu se Jana dozví o šťastné novině. Tentokrát se pustí za Klárou. Ta mu to nijak neusnadní, utíká před ním přes celé město. Michal ji dohoní doma a když už to vypadá na happy end, přijde Kláře na pomoc její kolegyně z práce a obě společně začnou Michalovi plánovat život. Tohle už ale známe. Rychle zpět do práce a radši tedy ještě jednou na začátek. Michal se napotřetí pokusí kličkovat mezi oběma, ale i jemu musí být jasné, že tohle nepovede vůbec nikam. Všechno je špatně. Ozbrojený primář, šílená věštkyně, ambiciózní policista panic… najde Michal klid stranou všech běsnících žen na své domovské klinice? Nebo ani ticho lékařského pokoje není dost bezpečné pro slušného doktora, který se prostě líbí ženám.

Zdroj: ČT


Popis / Obsah / Info k filmu Chyťte doktora!
Debutující scenárista a režisér Martin Dolenský, vystupující pod pseudonymem Martin Ed Woolf, se v situační komedii Chyťte doktora zabývá vděčným tématem mužské nevěry. Hlavní hrdina, sympatický mladý gynekolog Michal Goldberg, je nečekaně postaven tváří v tvář nepříjemné skutečnosti: jeho milenka s ním čeká dítě a neváhá to oznámit nejen jemu, ale i jeho ženě. Muži se pak ve třech snech nabízejí různé způsoby řešení této situace. Ve všech se ovšem stává štvancem nejen mezi dvěma ženami, ale také kvůli tomu, že po něm jeho potrhlý primář požaduje zastoupení v televizní debatě na téma monogamie a polygamie a rovněž účast v prestižním ragbyovém zápase. - Lékařovy sny jsou uvozeny atakem obou žen na ragbyovém hřišti. Prolínají se v nich různé okamžiky, jež jsou ukázány z různých stran. Vracejí se i stejná slova, vyslovovaná však různými protagonisty. Nápady nejsou vždy dovedeny do správného konce a humorné scénky se zhusta opírají o schematičnost postav (ordinérní kolegyně, primář ohánějící se šavlí, bizarní figura kartářky, zaťatá televizní redaktorka apod.) nebo o jejich "vděčné" spojení s realitou (sexuolog Weiss tu hraje profesora Weisse, primátor Pavel Bém s bradkou zase taxikáře). Zajímavé je obsazení: v titulní roli zaujme vcelku civilním projevem Michal Malátný, frontman skupiny Chinaski, jejíž písně tvoří výraznou linii filmu, obě sokyně si zahrála Tatiana Vilhelmová (manželka Jana je poněkud uťápnutá intelektuálka, redaktorka ženského časopisu Klára je zase stylizovaná jako vamp) a ve vedlejších rolích se objevují známí herci. - Komedie jde bohužel až příliš po povrchu, což se mj. projeví i rozpačitým koncem s tím nejjednodušším řešením.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2007/12


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Příběhy slavných - Vladimír Dl...

10:35 - 11:30

19 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

ČT2 - Divoká příroda Ománu

10:20 - 11:15

34 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

09:30 - 10:55

84 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:15 - 11:15

39 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Ruth Stephan

Stephan Ruth

Naposled navštívené:
Ruth Stephan

Stephan Ruth