Chyťte doktora! (2007)

Chyťte doktora!
58.6 %
 
 

Další název: Goldbergovy variace

    Žánr: komedie
    Země: Česká republika
    Premiéra v ČR: 29.11.2007        
    Délka: 92 min.
„O doktorovi, kterému ženy prostě přerostly přes hlavu.“
POZOR SPOILER
 
Na hřišti stojí doktor Míša Goldberg a je trefen do hlavy míčem. Ale byl to jen sen… 
Pan doktor JE gynekolog a porodník, a žije spokojeným životem. Je ženatý, má jedno dítě a celkem mu nic neschází. Až do doby, než mu milenka Klára Spurná sdělí, že s ním čeká dítě.
Míša neprojeví očekávané nadšení, a tak milá Klára zavolá tuto potěšující skutečnost jeho manželce Janě. Ta sebere dítě a ukryje se u maminky.  
Je třeba situaci zachránit. Jenže kde vzít čas. Michal musí ještě do televize místo svého nadřízeného, primáře. Takže se ve studiu sice ukáže, ale pak uteče. Po telefonu věc s Janou vyřídit nejde, a tak Michal jede za ní k mamince. Zde sice dostane facku, ale přece jen přemluví Janu k návratu.
Jenže tím se nevyřešil problém s Klárou. Ani problém vystoupení v televizi. A to Michal netuší, že se Jana opět odstěhovala k mamince, protože jí Klára opět volala. Ovšem když ji nenajde doma, ví, kam má jet.  
Zastaví se také u Kláry, a nonens volens, končí to v posteli. A do toho ještě přichází ragbyový zápas.  
Aby nebyla situace tak nějak málo napínavá, rozhoduje se Jana k velmi zajímavému kroku. Tvrdě požaduje seznámení s Klárou. Nu, co má Michal dělat. Zavede tedy Janu k ní do bytu. Seznámení je velmi veselé.
V bytě vypukne něco, co se podobná vypuknutí války, a Michal se v televizním studiu seznámí s panem profesorem. A i to bude mít vliv na jeho další život. Hlavně se dvěma ženami. Nebo třemi??   Autor: Pitryx

režie:
Martin Dolenský
 
 
hraje:
Michal Malátný (doktor Michal Goldberg), Tatiana Dyková (Jana Goldbergová/Klára Spurná), Zuzana Stivínová (redaktorka Marcela), Natália Drabiščáková (Natálie), Kryštof Hádek (strážmistr Barták), Kristýna Frejová (rotný Semerádová), Pavel Landovský (Cyril Záruba, soused Lídy), Iva Janžurová (Lída Klimešová, maminka Jany), Vladimír Javorský (MUDr. Jan Lukeš), Kristýna Nováková (sestřička Zuzanka/dvojnice Jany a Kláry), Luděk Sobota (primář doc. MUDr. Aleš Hron, CSc.), Petr Weiss (sexuolog prof. PhDr. Petr Weiss, Ph.D.), Dagmar Bláhová (Serafína Pustinová), Karel Janák (IT Karel Nečas, kolega Kláry), Jana Hubinská (MUDr. Tereza Sýkorová), Zdena Hadrbolcová (sekretářka primáře Horna Millerová), Marie Štípková (asistentka Martina), Jiří Laštovka (produkční), Hana Vagnerová (pacientka Synková), Marek Vašut (hlídač parkoviště), Pavel Bém (taxikář), Martin Dolenský (lapiduch), Filip Čermák (ragbyový rozhodčí, řidič), Filip Brouk (šťastný otec), Michal Holán (Armando), Leona Dušáková (TV maskérka), Petr Jablonský (hlas v telefonu), Vítek Beneš (Vítek Goldberg), Rudolf Kinský (výčepní), Michal Novotný (rocker), Daniel Tuček (dvojník rockera), Tereza Lukešová (sestřička Tereza), Věra Dokoupilová (pacientka Dokoupilová), Kristýna Čuříková (maminka), Lenka Stárková (maminka), Irena Bočková (maminka), Lucie Kazdová (maminka), Karel Heřman (medik), Jindřich Trapl (medik), Simona Elsnerová (těhotná žena), Kateřina Langerová (Graciela), Veronika Brtová (rockerova družka)
 
 
námět:
Martin Dolenský
 
 
scénář:
Martin Dolenský (i technický), Antonín Chundela (technický)
 
 
kamera:
Antonín Chundela
 
 
hudba:
Michal Malátný (písně Klára, Strojvůcde, Tichý nájemník, Basama fousama), Karel Heřman, Chinaski, Ondřej Škoch (Shake It), František Táborský (Vakuum)
 
 
výprava-architekt:
Pavel Ramplé
 
 
kostýmy:
Michaela Horáčková Hořejší
 
 
střih:
Jakub Sýkora, Vladimír Žán
 
 
zvuk:
Tomáš Bělohradský, Marie Chvostová (zvukové efekty), Jana Částková (zvukové efekty), Zdeněk Hofmann (zvukové efekty), Kryštof Peterka (speciální zvukové efekty), Lukáš Chyška
 
 
výtvarník:
Michal Křeček (grafika), Adrian Kukal (návrhy titulků)
 
 
zpěv:
Ondřej Ruml
 
 
text písně:
Michal Malátný, Pavel Grohman, Justin C. Nuyens (anglický text)
 
 
zvláštní efekty:
Vsevolod Korovin
 
 
animace:
Adrian Kukal (animované logo)
 
 
koproducent:
Jaroslav Kučera (koproducent ČT)
 
 
masky:
Leona Dušáková
 
 
dramaturgie:
Petr Markov, Ivan Hubač, Kristián Suda
 
 
zástupce vedoucího výroby:
Lenka Stárková, Zuzana Vrbová
 
 
asistent kamery:
Jakub Ševčík
 
 
pomocná režie:
Jana Počtová, Irena Bočková, Marek Juráček
 
 
odborný poradce:
Michal Křeček, Jiří Hanáček, Petra Koubíková
 
 
spolupráce:
Ladislav Špergl, Viktor Dražský, Ondřej Ctibor, Patrik Velek, František Štěpánek
 
 
nahrál:
Chinaski, Michal Novotný (piano, kytara, baskytara), Karel Heřman (piano, kytara, baskytara), David Landštof (bicí), Štěpán Škoch (saxofon), Petr Kužvart (trubka), David Babka (slide kytara)
 
 
producent:
Antonín Chundela, Daniel Tuček
 
 
kaskadér:
Jiří Kuba
 
 
vedoucí výroby:
Filip Čermák, Jiří Koštýř
 
 
supervize:
Michal Křeček (VFX supervize)
 
 
stereoskopie:
Vladimír Žán (a obrazová supervize)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.