Zari
ohodnotit

Chlapská čest [TV inscenace]

Žánr:
Rok:
1989
Délka:
66 minut
„Původní televizní veselohra o jednom manželském nedorozumění“

Komentáře k filmu Chlapská čest

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.7.2023
Příběhů o tom, co   způsobí jeden omyl či   nedorozumění, bylo natočeno   mnoho. Tento televizní film   se ničím nevymyká, a dá   se plně říct, že by to   skutečně mohl být   i příběh ze života.   Charakter Michala, v podání   dosti nevýrazného Ondřeje   Vetchého, by si klidně mohl   osvojit každý. Co jiného si   o manželce myslet, když je   pryč i se svými věcmi,   domněle nikde zanechaná   zpráva a naopak po   informacích vtíravé   sousedky. Události tak   naberou rychlý spád, ve   kterých nejvíce exceluje   Josef Bláha v roli otce   Michala. Nakonec, herecký   koncert v takové roli   předvedl už ve snímku   „Tchán“ (1979). Alena   Kreuzmannová, coby Michalova   tchýně, je taktéž dle   představ. Snímek se dá   lehce považovat za mírně   úsměvný. Postav   a charakterů je tu mnoho   a všichni mají vyrovnaně   dostatek prostoru. Scenárista   Stanislav Knetl pojal   scénář ukázkově. Od   televizního filmu se toho moc   očekávat nedá,   každopádně motiv   výrobního filmu, za   použití i exteriérů, ani   na konec 80. let   nepřekvapuje. Ale v dané   problematice to má své   nezastupitelné místo. Pointa   je taková, jaká je. Takže   konec dobrý, všechno dobrý,   jako v televizním cyklu   ´Bakaláři´? No…. K   tomuto televiznímu filmu už   nelze nic jiného dodat, než   že vznikl těsně před   koncem socialismu, tudíž je   to jeden z posledních   televizních filmů tohoto   druhu. Co se od pádu   socialismu natáčí všichni   víme.
Frolíček
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.2.2023
Dneska by vytáhli mobil a   zavolali si, v nejhorším   poslali smsku a nepsali si na   papírky, který se můžou   ztratit. Anebo měli v bytě   alespoň pevnou linku.
Některé scény vtipné,   zvláště kolegové v práci,   klasičtí pivní rádcové,   vilná sousedka a tchýně se   rovnou nakvartýruje. Jenže   hlavní hrdina si nedupne ani   u vlastních rodičů a když   už se vzepře, tak je to slon   v porcelánu. Konec chyběl...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama