Zari
ohodnotit

Chapadla

Tentacoli

Další název:
Tentacles
Žánr:
Rok:
1977
Délka:
92 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Chapadla
POZOR SPOILER

Nejprve mizí z břehu u moře malé dítě. Pak muž, který uklízel na lodi. Jeho mrtvola vykoukne na rybáře.
Lidi se dohadují, co to může být, ale nikdo nic neví. Místní šerif spolupracuje s doktorem, a ještě se do toho plete i novinář Ned Turner. Šerif to chce pochopitelně držet pod pokličkou.
Ve válcovém batyskafu jdou pod hladinu dva muži. Vylezou ven v hloubce 29 sáhů a po kontrole závad na zařízení uvidí padající kameny. Posléze na ně zaútočí hlavonožec. Jeden muž přichází o život ihned a druhý se stihne vrátit do batyskafu. Ale i s tím udělá obluda krátký proces.
Novinář se domnívá, že na vině je tunel, který se pod mořskou hladinou právě buduje. Jenže pak přijde na to, že se všechny případy odehrály při vysílání.
Paní s dvěma kluky, Jamie a Tommym, se přihlásila do soutěže a chlapci se těší. Berou si sebou i své vysílačky. Budou závodit. Jen oni, stará paní bude na břehu.
Na moři je člun se třemi lidmi. Ti si užívají koupání, když začne obluda úřadovat. Muži mizí a zůstává jen děvče ve člunu. Obluda však napadne i ten.
Po napadení a smrti další dívky vyplouvá loď, na které nikdo nic o napadání neznámým tvorem netuší. Jsou na ní děti, které se chystají závodit.
Ned a ostatní již vědí, že v moři řádí chobotnice. A tu mezi chlapy přichází zpráva v závodě a začíná být husto. Naštěstí zde sedí Will Gleason a ten hodlá zasáhnout. Proto se vydává na moře. Jeho boj nebude jednoduchý, protože obluda již útočí a plachetnice ze závodu buď mizí, nebo jsou převráceny.
Will je na jiné lodi a má s sebou své dvě cvičené kosatky. Nakonec si bere skafandr skáče i s kamarádem do vody...


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Chapadla
Moře vyvrhuje na kost ohlodané mrtvoly. Nikdo netuší, jaké zvíře může mít takovou věc na svědomí. Až na doktora Turnera, jenž podezřívá jistou společnost z otrávení životního prostředí, čímž snad zmutovala obyčejná chobotnice do obřích rozměrů. A co je horší, na výlet právě vyplouvá loď plná dětí, na jejíž palubě je i Turnerův synovec.


Autor: Prasoid

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:52

34 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

ČT2 - Jepice dlouhochvostá, Maďarsko

19:20 - 19:50

14 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

4 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

Prima - Hlavní zprávy (2020) [TV pořad...

18:55 - 19:40

39 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Reklama