Chapadla (1977)

Chapadla (Tentacoli)
51.4 %
 
 

Tentacoli

Další název: Tentacles

    Žánr: horor
    Země: Itálie / Spojené státy americké
    Délka: 92 min.
POZOR SPOILER

Nejprve mizí z břehu u moře malé dítě. Pak muž, který uklízel na lodi. Jeho mrtvola vykoukne na rybáře.
Lidi se dohadují, co to může být, ale nikdo nic neví. Místní šerif spolupracuje s doktorem, a ještě se do toho plete i novinář Ned Turner. Šerif to chce pochopitelně držet pod pokličkou.
Ve válcovém batyskafu jdou pod hladinu dva muži. Vylezou ven v hloubce 29 sáhů a po kontrole závad na zařízení uvidí padající kameny. Posléze na ně zaútočí hlavonožec. Jeden muž přichází o život ihned a druhý se stihne vrátit do batyskafu. Ale i s tím udělá obluda krátký proces.
Novinář se domnívá, že na vině je tunel, který se pod mořskou hladinou právě buduje. Jenže pak přijde na to, že se všechny případy odehrály při vysílání.
Paní s dvěma kluky, Jamie a Tommym, se přihlásila do soutěže a chlapci se těší. Berou si sebou i své vysílačky. Budou závodit. Jen oni, stará paní bude na břehu.
Na moři je člun se třemi lidmi. Ti si užívají koupání, když začne obluda úřadovat. Muži mizí a zůstává jen děvče ve člunu. Obluda však napadne i ten.
Po napadení a smrti další dívky vyplouvá loď, na které nikdo nic o napadání neznámým tvorem netuší. Jsou na ní děti, které se chystají závodit.
Ned a ostatní již vědí, že v moři řádí chobotnice. A tu mezi chlapy přichází zpráva v závodě a začíná být husto. Naštěstí zde sedí Will Gleason a ten hodlá zasáhnout. Proto se vydává na moře. Jeho boj nebude jednoduchý, protože obluda již útočí a plachetnice ze závodu buď mizí, nebo jsou převráceny.
Will je na jiné lodi a má s sebou své dvě cvičené kosatky. Nakonec si bere skafandr skáče i s kamarádem do vody...  Autor: Pitryx

režie:
Ovidio G. Assonitis
 
 
hraje:
John Huston (Ned Turner), Shelley Winters (Tillie Turner), Bo Hopkins (Will Gleason), Henry Fonda (Mr. Whitehead, President Trojan Construction), Delia Boccardo (Vicky Gleason), Cesare Danova (John Corey), Marc Fiorini (Don), Claude Akins (Šerif Robards), Franco Diogene (Chuck), Alan Boyd (Mike), Sherry Buchanan (Judy), Helena Mäkelä (Janeina matka), Alessandro Poggi, Giancarlo Nacinelli, Philip Dallas, Leonard Lightfoot, John White
 
 
scénář:
Steven W. Carabatsos, Tito Carpi, Sonia Molteni
 
 
kamera:
Roberto D'Ettorre Piazzoli
 
 
hudba:
Stelvio Cipriani
 
 
střih:
Angelo Curi
 
 
zvuk:
Fernando Caso (zvukové efekty), Luigi Di Fiori
 
 
producent:
Ovidio G. Assonitis, Enzo Doria
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.