Zari
ohodnotit

Chalupáři [TV seriál]

Žánr:
Rok:
1975
Délka:
55 minut, 55x 11 dílů (díl cca 43-55 minut)
„Jiří Sovák, Josef Kemr a Jiřina Bohdalová v oblíbeném komediálním seriálu.“
Popis / Obsah / Info k filmu Chalupáři
Evžen Huml, penzionovaný ovdovělý kontrolor se tísní v pražském bytě s dcerou Jarčou, jejím mužem - taxikářem a vnukem Slávkem. Čím dál víc si lezou na nervy a když se zeťák od kolegy náhodně doví o výhodné koupi vesnické chalupy v Třešňové, tak se děda po průzkumném výletě s kamarádem Kláskem, rozhodne chalupu bez váhání koupit. Zatěžkávací zkouškou ovšem bude soužití s vesnickým všeumělem Bohoušem Císařem, který má v chalupě domovské právo. Nevrlý Huml se postupně seznamuje s místními obyvateli - předsedou Mrázkem, autobusákem Tondou Čihákem, penzistou Makovcem i rozvedenou paničkou v nejlepších letech Dášou Fuchsovou. Leckdy se stane nedobrovolnou obětí Bohoušových legrácek - např. když chytá kapra v místním rybníku, ale uznání a úctu domorodců si vyslouží první pomocí zraněnému mladíkovi Bláhových. I když tato událost proběhla trochu jinak, místní konečně Humla přijmou mezi sebe.
Vesnická slavnost, pořádaná na počest šikovného všeuměla Bohouše, zase prověří kamarádství či spíše rivalitu obou starších pánů, kteří se dvoří osamělé Dáši. Vnuk Slávek, který přijede na víkend, se náhodně seznámí s pohlednou Vlastou Makovcovou, do které se zakouká.
Mnohá dobrodružství čeká na obyvatele Třešňové v Praze, kam družstvo pořádá zájezd pro jezedáky. Sukničkář Tonda Čihák konečně dostane při záletech za vyučenou a z jeho manželky Aničky se zásluhou právě Evžena a Bohouše, stane nejhezčí kočka z vesnice, o kterou se málem poperou i místní chlapi, hrající amatérsky divadlo.
Když Evžen onemocní a Dáša se o něj stará, spolubydlící Bohouš si vydedukuje, že Huml se jí zavázal slibem manželství a "nastrčí" rozvedené Fuchsové svého dávného kamaráda Tondu Balabána. Nejprve jde o "záchranu" svobody pana domácího, ale po několika dnech se Balabán Dáše přizná, ona mu odpustí a dokonce si plánují společnou budoucnost.
Také náklonnost Vlasty a Slávka nezůstane bez následků a tak se v letní Třešňové chystají hned dvě svatby...


Autor: Angelika2808

Popis / Obsah / Info k filmu Chalupáři
Jedenáctidílný seriál komediálních příběhů z roku 1975. Evžen Huml (Jiří Sovák), kontrolor obchodních inventur ve výslužbě, žije v těsném bytě s vnukem Slávkem, dcerou Jarčou a svým zetěm. Rodina má dědova protivného a nesnesitelného chování dost, neustále je kontroluje, proto mu koupí chalupu v půvabné vesničce s názvem Třešňová, kde pan Huml získává nedoprovolného nájemníka, důchodce a družstevního udržbáře, Bohouše Císaře (Josef Kemr).


Autor: Serpentina

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

16 minut již uběhlo
74 minut zbývá do konce

ČT2 - Zatajené dopisy

12:20 - 13:15

26 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:30 - 13:40

16 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

Prima - Closer: Nové případy (2012) [T...

12:20 - 13:20

26 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Reklama