Zari
ohodnotit

Černá řada

Série noire

Žánr:
Země:
Rok:
1979
Délka:
111 minut
„Zdá se, že cesta k lepšímu životu vede jen prostřednictvím zločinu...“

Komentáře k filmu Černá řada

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
curil
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.6.2020
Vždy, když dnes v nějakém   filmu vidím Patricka Dewaera,   říkám si, jaká je to   škoda, že ukončil svůj   život v pětatřiceti letech   střelou z long rifle 22 v   pařížském hotelu. Herec   svým talentem srovnatelný   snad jen s Gérardem   Dépardieu, dodnes miluji jeho   filmy Soudce zvaný šerif,   Hlavička, Buzíci, Černá   série atd. Příběh jakoby   vystřižený podle   Dostojevského, zřetelná   inspirace, je napínavý a   výborně typově obsazený   dvěma mladými herečkami a   Američanem Katzulasem.   Komická figurka obchodního   cestujícího těžko v někom   vzbudí důvěru včetně jeho   šéfa a případných   zákazníků. Co zbývá   neustále zadluženému muži,   který vytlouká klín   klínem, než naplánovat   dokonalý zločin. Jak jinak,   než že přijdou komplikace a   vše vyjde šejdrem.
klasifikátor
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.6.2021
Skvělé filmově drama   líčíci osud jednoho   životního ztroskotance či   jak by se dnes řeklo loosera.   Režisér Alain Corneau,   který si napsal i scénář   prozíravě opustil linii   tvůrce krimi filmů a   prokázal, že výborně   zvládne i podstatně   náročnější filmy. V   hlavní roli Francka exceluje   Patrick Dewaere (jehož   životní a profesní cesta i   její absurdní konec v   mnohém připomínají osud   Ivana Mistríka) a moc dobrou   práci odvedli i mladičká   Marie Trintignant a můj   oblíbenec Bernard Blier v   roli Staplina. Zde není   prakticky co vytýkat,   protože tenhle film má   všechno co má správné   filmové drama mít. Všem,   kteří ještě neviděli mohu   na dnešní večer na ČT ART   jen doporučit i když to bude   v původním znění s   titulky.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama