Duben
ohodnotit

Cena za mléko

The Price of Milk

Žánr:
Rok:
2000
Délka:
87 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Cena za mléko
Kdysi dávno na mlékárenské farmě ve vzdálené zemi plodných zelených údolí žili dva milenci — Lucinda (Danielle Cormacková) a Rob (Karl Urban). Spolu se svými sto sedmnácti kravami vedli okouzlující život plný lásky a vřelosti. Obklopeni rozbujelou přírodou on dojil krávy, ona zaopatřovala med.
Když jí ale Rob požádal o ruku, Lucinda si začala dělat starosti, že se z jejich lásky vytratila ona jiskra. Se svou dodávkou tak jede požádat o radu svou nejlepší přítelkyni Drosophilii (Willa O’Neillová), osobitou pracovnici Foodmartu. Cestou porazí tajemnou starou maurskou ženu. Je vyděšená a spěchá jí na pomoc, ale žena uteče a jen na ni zavolá zakódované varování: "Zůstaň v teple!"
Otřesená Lucinda pokračuje do města, kde Drosophilii vysvětlí své starosti ohledně svého vztahu. Ta Lucindu ujistí, že její milostný příběh je jak z románu a tak se uklidněná Lucinda se vrací domů. Ale té noci, zatímco Lucinda a Rob spí, je jim záhadně ukradena deka.
Lucinda, která je rozrušená kvůli pokrývce a neklidná ohledně její budoucnosti s Robem, se vrací k Drosophilii. Ta Lucindě radí, aby Robovu lásku podrobila řadě testů, aby dokázal, jak jí je oddaný. Lucinda je přesvědčená, že to je jediný způsob jak zjistit, zda je jejich láska navždy. Vrací se domů a hry začínají.
Zpočátku se zdá, že její pokusy znovu rozdmychávají magickou auru lásky: když plave v nádrži s Robovým cenným mlékem, záchvěv hněvu se přetaví v nespoutanou vášeň. Ale tato idyla rychle pomine. Lucinda je posedlá svou dekou a tím, kam se poděla. Uprostřed noci vystopuje zloděje — tutéž starou maurskou ženu a její synovce. Požaduje, aby jí deka byla vrácena, a bezmyšlenkovitě souhlasí s výměnou za to nejhodnotnější, co má. Když se Rob dalšího dne probudí, zjistí, že všechny jeho krávy zmizely.
Od té chvíle se životy Roba a Lucindy začínají hroutit. Rob je šokovaný nezodpovědností své snoubenky, ztratí hlas a je uvězněný ve svém nesrozumitelném chrapotu. Když se mu nepodaří získat zpátky své stádo a své živobytí, odhodí Lucindinu milovanou deku do bláta. Nemá kde žít, Lucindu nechce vidět, a tak se přestěhuje do studené garáže svého kamaráda Bernieho. Současně si Lucinda uvědomí, že hloupé hry musí stranou a že Rob je muž pro ni, ale nemůže s ním komunikovat. Věci se ještě zhorší, když Drosophilia, spíše pozorovatelka než věrná přítelkyně, uteče s Robem pryč.
Lucinda si ve víru této noční můry uvědomí, že musí Robovy krávy získat zpět, nebo přijde o svou jedinou opravdovou lásku. Nakonec musí poznat, jaká je cena za mléko, než bude příliš pozdě.
28. Letní filmová škola

Autor/Zdroj: /Letní filmová škola


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10