Zari
ohodnotit

Cena moci

Il prezzo del potere

Další název:
The Price of Power
Žánr:
Rok:
1969
Délka:
108 minut
„Texasan Bill Willer pronásleduje rasové fanatiky a gangstery, kteří spáchali atentát na prezidenta Garfielda.“

Obsah filmu Cena moci

 
Po skončení občanské války a atentátu na prezidenta Abrahama Lincolna je zvolen 20. prezidentem Spojených států James Garfield. V létě roku 1881 odjíždí do Dallasu, kde je velice vážně postřelen a po dvou měsících utrpení na následky zranění umírá. Jako údajní pachatelé činu jsou zatčeni a obviněni z vraždy dva muži, jeden tmavé pleti, Jack Donavan je následně zabit. Když se druhému z nich, Texasanu Billi Willerovi podaří uprchnout, začne pátrat na vlastní pěst po skutečných vinících zločinu.

Tento neobvyklý ´politický´ spaghetti-western, který natočil režisér Tonino Valerii podle námětu a scénáře Massima Patrizii, velmi zjevně připomíná...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
italská
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Cena moci >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.11.2022
Režisér Tonino Valerii, coby žák samotného   Sergia Leoneho, tímto svým třetím snímkem v   oblasti spaghetti westernů opět prokázal svůj   talent. Čímž vlastně právě svému učiteli   Leonemu vzdává ucelenou poctu. Tento snímek je   navíc zajímavý v tom, že se dokonce jedná o   politický thriller a snad každý pozná, že byl   do westernové oblasti převedený případ   amerických šedesátých let a tím je atentát   na prezidenta JFK. Spiknutí, intriky, špinavá   politika. Příběh obsahuje vše patřičné a   snad jen historikové skutečných událostí   poznají i použití určitých motivů z dané   doby kolem JFK. Scénář ohledně děje je   postavený pevně a napětí se po thrillerové   stránce buduje skutečně okázale. Co se týče   detailů, samozřejmě se objevují určité   nelogičnosti, ale na ryze westernový příběh   to snad lze nějakým způsobem přehlédnout.   Spaghetti westernová šablona však i přes to   všechno zachována je, takže i k závěrečnému   souboji dojde. Možná zklame krátký průběh,   ale na to, jak je film stavěný, je to dobře.   Vývoj děje si po celou stopáž pevně drží   svůj rytmus, takže není jediného hluchého   místa. Vždy se něco děje a každé to   dějství souvisí s něčím. Ony i ty události   jsou kupodivu dobře vyvážené. Politický   thriller je pořád jen politický thriller, ale   Valerii vše drží na uzdě tak, že i na akční   scény v rámci vývoje děje smysluplně dojde.   Zpracovat do dnes neobjasněný případ JFK do   westernového žánru se dá považovat za   nejednoduché tvůrčí rozhodnutí, ale dá se   říct, že se tvůrcům povedl tvůrčí   majstrštyk. Snímek zaujme už vybudovanou   diváckou zvědavostí, jak se to bude celé   vyvíjet a hlavně, jak to všechno skončí. V   tomto je tento spaghetti western jedinečný a po   divácké stránce díky za něj.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama