Zari
ohodnotit

Buď v klidu

Be Cool

Žánr:
Rok:
2005
Délka:
118 minut
Premiéra v ČR:
21.4.2005
„Každý chce mít supestar…“
Popis / Obsah / Info k filmu Buď v klidu
Kdysi býval Chili Palmer druhořadý lichvář a vymahač dluhů pro mafii. Jeden z kšeftů ho ale zavedl mezi hollywoodské filmaře. Využil šance, aby se vypracoval na úspěšného filmového producenta. Jeho film Chyťte Lea slavil velké úspěchy, ovšem pokračovaní nazvané Ztrať se u diváků propadlo. Zklamaný Chili uvažuje o návratu k původní profesi. Kamarád Tommy, majitel nahrávacího studia, mu poradí, aby to zkusil v hudebním průmyslu, a upozorní ho na začínající zpěvačku Lindu. Vzápětí je však zastřelen. Chili navštíví jeho manželku Edie i jeho kancelář. Pochopí, že kamarád byl vydírán a odmítl zaplatit výpalné. Vypraví se za Lindou. Ta má však pětiletou smlouvu a manažer Raji ji odmítá pustit. Chilimu se líbí, a tak Rajimu oznámí, že je její nový manažer. Zatímco on si najme na Palmerovo odstranění zabijáka Johna Loopa, začíná Chili pracovat na Lindině kariéře. Přemluví Edie, aby zavolala zpěvákovi skupiny Aerosmith Stevenu Tylerovi. Černošskému producentu LaSallovi musí slíbit, že do týdne sežene peníze, které mu Tommy dlužil. Chiliho chce dostat nejen Loop, ale i ruský mafián Roman Bulkin, který zabil Tommyho. Podrazit se ho pokusí i Raji, který na něj poštve La Salla a jeho muže. Zanedlouho se všichni sejdou a je jasné, že kdo první udělá chybu, zemře. I když to nebude Chili, ještě zdaleka nemá vyhráno.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Buď v klidu
Ve filmu Buď v klidu se John Travolta vrací jako Chili Palmer z filmu Chyťte ho!
Tentokrát Chili opouští nevyzpytatelný filmový průmysl a vrhne se do hudební branže, zaplete se s ruskou mafií, s různými gangsterskými skupinami a ještě vezme pod ochranu mladou talentovanou zpěvačku Lindu Moonovou.

Barry Sonnenfeld, který režíroval Chyťte ho!, nedávno prohlásil, že když John Travolta přijal roli Chiliho Palmera, chtěl ji hrát jako „pouličního Jamese Bonda.“ Travolta říká, „ Chili je gangster, ale má image příjemného gangstera, jakoby Jamese Bonda. A jeden z mých oblíbených filmových idolů byl Sean Connery, zejména v roli Bonda, tak se stal mou inspirací mého pojetí Chiliho Palmera.

Travolta se nadchnul v okamžiku, kdy roli Edie Athens přijala Uma Thurmanová. „Uma a já si na plátně ohromně rozumíme,“ říká, „a ve filmu Buď v klidu jsme hráli úplně jiné postavy než ve filmu Pulp Fiction- historky z podsvětí, i když spolu opět tančíme.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Buď v klidu
Buď v klidu je dost legrační film o gangsterovi, který ucítil svou příležitost v hudebním branži...a prostřílel se až na její vrchol. Chili Palmer (Travolta) se vrhá do hudebního průmyslu a používá k tomu účinné, ale poněkud nevybíravé metody. Zaplétá se s velmi přitažlivou vdovou (Thurman) po jednom hudebním producentovi, konkurenčnímu manažerovi přebere mladou talentovanou zpěvačku (Christina Milian) a zjišťuje, že v nahrávacím průmyslu jde o mnohem víc než jenom o dobrý zvuk!
DVD Express


Popis / Obsah / Info k filmu Buď v klidu
Předlohou k satirické kriminální komedii F. Garyho Graye Buď v klidu byl úspěšný stejnojmenný román Elmora Leonarda z roku 1999, navazující na předcházející Leonardův titul Chyťte ho! (1990), adaptovaný pro film se stejným názvem režisérem Barrym Sonnenfeldem (1995, FP 6/96). Nové dílko sleduje další osudy Chiliho Palmera, který se etabloval z druhořadého mafiánského vymahače dluhů a lichváře na úspěšného filmového producenta. – Palmer se zabydlel v Hollywoodu, ale pokračování jeho úspěšného snímku Chyťte Lea se nevyvedlo. Rozčarovaný muž začíná pomýšlet na návrat k původní profesi, když zasáhne osud v podobě jeho dávného známého z Brooklynu Tommyho Athense. Ten vlastní nahrávací studio a byl by rád, kdyby o něm a o hudebním byznysu Chili natočil film. Tommy je vzápětí před Chiliho očima zastřelen a bývalý gangster se s chutí vrhá spolu s Tommyho půvabnou vdovou Edií do divokých vod hudební branže, v níž - jak trefně říká jeden z jeho konkurentů – jsou mafiáni všichni. Ve spletitém příběhu se Chili jako manažer začínající zpěvačky Lindy Moon zaplete s kdekým, včetně ruské mafie, a také mu kdekdo usiluje o život. – Snímek se snaží o satirický obrázek hudebního showbyznysu, ale bohužel v příliš širokém záběru, takže příběh je nesourodý a roztříštěný. Opětovné obsazení Johna Travolty tentokrát s partnerkou Umou Thurmanovou připomíná setkání obou hvězd v legendárním filmu Pulp Fiction – historky z podsvětí (FP 11/94) včetně společného tanečku. Zpestřením je účast dalších hereckých i pěveckých hvězd...
-kat-, Filmový přehlde 2005/5


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama