Buď v klidu (2005)

Buď v klidu (Be Cool)
66.3 %
 
 

Be Cool

    Žánr: krimi / thriller / komedie
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 21.4.2005        
    Délka: 118 min.
„Každý chce mít supestar…“
Kdysi býval Chili Palmer druhořadý lichvář a vymahač dluhů pro mafii. Jeden z kšeftů ho ale zavedl mezi hollywoodské filmaře. Využil šance, aby se vypracoval na úspěšného filmového producenta. Jeho film Chyťte Lea slavil velké úspěchy, ovšem pokračovaní nazvané Ztrať se u diváků propadlo. Zklamaný Chili uvažuje o návratu k původní profesi. Kamarád Tommy, majitel nahrávacího studia, mu poradí, aby to zkusil v hudebním průmyslu, a upozorní ho na začínající zpěvačku Lindu. Vzápětí je však zastřelen. Chili navštíví jeho manželku Edie i jeho kancelář. Pochopí, že kamarád byl vydírán a odmítl zaplatit výpalné. Vypraví se za Lindou. Ta má však pětiletou smlouvu a manažer Raji ji odmítá pustit. Chilimu se líbí, a tak Rajimu oznámí, že je její nový manažer. Zatímco on si najme na Palmerovo odstranění zabijáka Johna Loopa, začíná Chili pracovat na Lindině kariéře. Přemluví Edie, aby zavolala zpěvákovi skupiny Aerosmith Stevenu Tylerovi. Černošskému producentu LaSallovi musí slíbit, že do týdne sežene peníze, které mu Tommy dlužil. Chiliho chce dostat nejen Loop, ale i ruský mafián Roman Bulkin, který zabil Tommyho. Podrazit se ho pokusí i Raji, který na něj poštve La Salla a jeho muže. Zanedlouho se všichni sejdou a je jasné, že kdo první udělá chybu, zemře. I když to nebude Chili, ještě zdaleka nemá vyhráno.

Zdroj: Nova

režie:
F. Gary Gray
 
 
hraje:
John Travolta (Chili Palmer), Uma Thurman (Edie Athensová), Harvey Keitel (Nick Carr), Danny DeVito (Martin Weir), Dwayne Johnson (Elliot Wilhelm), Cedric The Entertainer (Sin LaSalle), Andre Benjamin (Dabu), Robert Pastorelli (Joe Loop), Christina Milian (Linda Moon), Paul Adelstein (Hy Gordon), Debi Mazar (Marla), Gregory Alan Williams (Darryl), James Woods (Tommy Athens), Minae Noji (Miss Bangkok), Kimberly J. Brown (Tiffany), Arielle Kebbel (Robin), Margaret Travolta (Marge), Rachel Zeskind (tanečnice), Nicole Scherzinger (Pussycat Doll), Ashley Roberts (Pussycat Doll), Kasey Campbell (Pussycat Doll), Kimberly Wyatt (Pussycat Doll), Melody Thornton (Pussycat Doll), Cassie Townsend (Street Atmosphere), Tarita Virtue (krásná žena), Alison Faulk (tanečnice), Fred Durst, Wyclef Jean, Gene Simmons, Anna Nicole Smith, Aerosmith, RZA, Juting Tsang, Steven Tyler (Steven Tyler), Anthony J. Ribustello (Rychlý Freddie), Steve Maye (Steve), Alex Kubik (Roman Bulkin), Darren Carter (Glenn), Carol Duboc (Pumpkin), Jordan Moseley (Deshawn), Sergio Mendes, Joe Perry
 
 
námět:
Elmore Leonard (román)
 
 
scénář:
Peter Steinfeld
 
 
kamera:
Jeffrey L. Kimball
 
 
hudba:
John Powell, Alicia Keys ("Ain't No Reason"), Mary Ramos (supervize), Kenny Nolan
 
 
kostýmy:
Mark Bridges, Betsy Heimann (pro U. Thurman), Isabela Braga
 
 
střih:
Sheldon Kahn
 
 
zvuk:
Douglas B. Arnold
 
 
produkce:
Danny DeVito, Michael Shamberg, Stacey Sher, David Nicksay
 
 
titulky-česká verze:
Petr Zenkl
 
 
výtvarník:
Jason Mahakian
 
 
zpěv:
Aerosmith (performer: "Cryin'"), Christina Milian ("The Best of My Love", "Believer", "Cryin'", "Ain't No Reason"), The Black Eyed Peas ("Sexy")
 
 
choreografie:
Fatima Robinson
 
 
zvláštní efekty:
Ken Pepiot (koordinátor), Ronald W. Mathews
 
 
koordinátor kaskadérů:
Garrett Warren (choreografie soubojů), Kurt Bryant
 
 
vizuální efekty:
Mark Freund (supervize), Pacific Titles
 
 
výprava:
Michael Corenblith
 
 
výkonný producent:
F. Gary Gray, Elmore Leonard, Michael Siegel
 
 
kaskadér:
Alex Madison, Denney Pierce
 
 
asistent střihu:
Robert Malina
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.