Duben
ohodnotit

Bratři

Brødre

Další název:
Brothers
Žánr:
Země:
Rok:
2004
Délka:
110 minut
Premiéra v ČR:
27.4.2006
„Láska má moc překonat i největší překážky, ale může také rozvrátit rodinu.“

Komentáře k filmu Bratři

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
albez
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.5.2011
zanechal ve mě pocit
tento film ve mě zanechal   vzpomínku, pocit. V zásadě   se mi nestává, že by se mi   film v obrazech vracel. Byla   to skvělá podívaná -   originál. Hollywoodský jsem   neviděla! Fakt všem   doporučuji!
karlosphonic
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.10.2012
Dva bratři.Jeden je   pravidelně vyslán do   bojových misí a druhý je   doma v Dánsku s bratrovou   pohlednou manželkou.Takže o   čem toto drama bude jsem   tušil hned na začátku,teď   jen,jak si s tím ti Dánové   poradí.Navíc Ulricha   Thomsena mám hrozně rád z   Adamových jablek a   především z (pro mě)   nejlepšího dánského   snímku Rodinné oslavy.
Musím říct,že běžné   filmové klišé manželského   trojúhelníku se povedlo   charakterově vytvořit velice   obstojně.
Jenomže   jsem měl při sledování   tohoto filmu úplně jiný   problém, který se mi ještě   nestal (a tento snímek za to   nemůže,právě naopak).Když   si totiž za bratra dosadíte   nejlepšího kamaráda a   hlavního hrdinu jako tajného   přeběhlíka,který svou   novou identitu tají,dostanete   začátek populárního   amerického seriálu Homeland   z roku 2011.A nejen to!Byla   též okopírovaná i scéna s   umlácením vojenského   kolegy!Nestačí?Druhá   nejsilnější scéna v   Bratřích byla navštívení   Michaela nic netušící vdovu   vojáka,kterého sám   zabil.Jenomže hodně podobnou   situaci jsem viděl v srbském   snímku Klopka z roku   2007.Prostě jsem viděl mnoho   scén z jiných filmů,ale   všechny tyto filmy vznikly   až po dánských   Bratřích.
I z tohoto   důvodu dávám vyšší   hodnocení a už nemám vůbec   chuť a ani sílu se podívat   na americký remake,protože   toho plagiátorství za jeden   film mám nad hlavu.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190597
Osobností: 697906
Fotografií: 764097
Plakátů: 376762
Obsahů a biografií: 178324

Poslední komentáře

První rande (1999) [TV epizoda]

První rande
Konečně první rande Erica s   Donnou a právě na   Valentýna. Hyde jim to chce   zhatit, ale moc se mu to   nezdaří a Kelso chce stále   další sex s Jackie, ta mu ho   odpírá, ale nakonec?:-))

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Young Catherine (1991) [TV film]

Young Catherine
Legendární historie o   mladičké pruské princezně,   která se měla stát   manželkou šíleného   následníka ruského trůnu a   nakonec se stala více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Strážmistr Topinka (2019) [TV se...

Aj na konci sveta sa niečo deje

Strážmistr Topinka
Seriál vychádza z Doktora   Martina, ktorý sa tu   sporadicky mihne. A aj keď v   origináli Topinka nebola moja   najsympatickejšia postava,   více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 7 / 10

Ukradené auto (1999) [TV epizoda...

Ukradené auto
Otec Ericoj veme klíčky od   auta kvůli škrábanci a že   není zodpovědný a tak Kelso   sežene jiné auto, ale to je   údajně kradené, tak celá   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

O těle a duši (2017)

O těle a duši
Musím se přiznat, že v   maďarské kinematografii mám   určité (a ne malé) mezery,   ale tuhle podívanou bych si   troufl doporučit každému   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10