Zari
ohodnotit

Brankář

Trautmann

Další název:
The Keeper; Brankár
Rok:
2018
Délka:
120 minut
Premiéra v ČR:
20.6.2019
„Z válečného zajatce národním hrdinou.“

Komentáře k filmu Brankář

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
MambaX
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.9.2019
Jak obrousit hrany nenávisti mezi národy
Brankář je filmem   natočeným podle skutečných   událostí. Válečný zajatec   Bert Trautmann, bývalý   voják wehrmachtu ale také   dobrý fotbalista, dostane v   britském zajateckém táboře   šanci - hrát fotbal za   britský fotbalový tým. Bert   tuto šanci vezme - přes   protesty téměř všech, kdo   znají jeho válečnou   minulost, prostě jde do toho.   Sklízí nenávist, urážky,   nadávky - válka ho však   zocelila, ne nevýznamnou roli   sehraje i jeho láska k   Margaret - dceři obchodníka,   který ho vytáhl z bahna   britského lágru a dal mu   šanci na fotbalovém   hřišti. Bert v britské   bráně zachraňuje kůži   fotbalovému týmu Manchester   City a postupem času (byť   zpočátku nenávistný   nácek) se stává britským   národním hrdinou. Snímek   Brankář je nasnímán   realisticky, bez příkras,   naprosto střízlivě a   působivě. Film o tom, jak   jediný člověk dokáže   neskutečnou silou a vůlí   přispět ke sblížení dvou   nepřátelských států, dvou   nenávistných národů. Film   o fašistovi, vyznamenaném za   války železným křížem,   kterého v Británii   zpočátku téměř všichni   nenávidí, avšak postupem   času ho všichni milují -   muži jako špičkového   sportovce, ženy jako   pěkného a také   úspěšného chlapa a děti   jako usměvavého kamaráda,   který jim nikdy neodmítne   podepsat fotku nebo   památník. Zní to trochu   jako idylka, ale i přes   trochu romantický podtext je   to chvílemi zatraceně tvrdý   film. Poučení? Každý   může chybovat, ale ne   každý dokáže chyby   druhých odpouštět.
Nomenklatur
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.7.2022
miluju fotbal
taky jsem fotbalový brankář   a miluju fotbal, romantický   sportovní drama podle   skutečnosti a dole ty   komentáře říkájí vše i   za mě, hodnotím vysoko a   styl jeho chytání   zajímavý, zajímavý bylo   jak chytil to nejlepší co   pro sebe mohl, tu anglickou   couru.
Venom_TomHardy
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.7.2019
Brankář je solidní   romantické sportovní drama,   které má svým konceptem,   kdy se zabývá i   historickými událostmi,   rozhodně velkou šanci   zaujmout také ty, kteří   obvykle fotbal příliš   nemusejí. David Kross,   známý především svými   rolemi ve snímcích   Předčítač a Balón, se v   titulní úloze hodně   snaží, avšak Freya Mavor   proměnila Margaret v   maximálně pozoruhodnou   ženu, která dokáže urovnat   křivdy minulosti a která je   svému manželovi oporou v   těžkých časech (tj.   nikoliv on jí). Když nad   tím tak přemýšlím, film   se klidně mohl jmenovat   Brankářova manželka.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Všechny velké a malé bytosti (...

10:15 - 11:05

6 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

ČT2 - Letecké katastrofy (2003) [TV ...

10:05 - 10:50

16 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

NOVA - Rady ptáka Loskutáka (2001) [T...

10:20 - 11:30

1 minut již uběhlo
69 minut zbývá do konce

Prima - Máme rádi Česko

10:10 - 12:05

11 minut již uběhlo
104 minut zbývá do konce

Reklama