Zari
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Blutgletscher
POZOR SPOILER

V důsledku oteplení mizí ledovce. Vysoko v horách, ve výšce 3 500 metrů je stanice pro výzkum klimatu. Jsou zde čtyři lidé - Falk, Harald, Janek, žena Birte a pes Tinni. Majitel psa Janek dost popíjí. Všichni očekávají zítřejší návštěvu ministryně Bodicekové. Když jde Janek s kolegou Falkem na druhou stanici něco opravit, narazí na podivnou načervenalou hmotu zarostlou v ledovci. Pes jde do jeskyně, kde leží raněné zvíře, a něco z něj jej napadne. I Falk se poraní. Po návratu zjistí Birte, že jde o organismus. Janek tvrdí, že psa napadla vzteklá liška. Později je napaden podivným tvorem. Dochází k hádce, nikdo mu totiž nevěří.

Dole se zatím chystá ministryně na stanici. Je s ní bývalá Janekova partnerka Tanja, starý horal Bert Krakauer, další dívka Irene a dva muži jménem Luca a Urs.

Baba a Janek objeví prapodivného tvora. A to tak, že tento Janka napadne. Vypadá, že je mrtvý, a oni jej odnesou na základnu a začnou zkoumat.

Urse kousne nějaký neznámý hmyz. Je mu čím dál hůře. A nedaleko něco napadne mladou dívčinu. Ta se za chvíli objeví u nich, a je hodně poraněná. Týž tvor napadne Lucu a probodne jej. Ale to už je zde Janek a všichni prchají. Doběhnou na hlavní stanici a zde se ukryjí. A také od Haralda zjistí, že jediný satelitní telefon odnesli Birte a Falk k ledovci kvůli utajení. Birte se přisaje živočich k obličeji, a Falk je ubije kamenem. Jenže tím ubije i Birte. Pes je Tanjou a Janekem utracen. Velká potvora se začne dobývat do místa úkrytu a je zatlačena jen pomocí vrtáku a statečné ministryně. Janek a Tanja odcházejí pro vysílačku a přinutí jít i Falka. Ti, co zůstali, řeší další problém. V raněné dívce je embryo, a to se musí vyoperovat. Na místě, kde má být vysílačka dochází k boji. Na základnu se vrací Urs. Je nakažený. Z otevřené rány začne vylétávat spousta hmyzu a ten ihned útočí. Zdá se, že zde nikdo nemá nejmenší šanci na přežití.


Autor: Pitryx

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Thomas Baum

Baum Thomas

Naposled navštívené:
Thomas Baum

Baum Thomas