Zari
ohodnotit

Blíženec

Gemini Man

Rok:
2019
Délka:
117 minut
Premiéra v ČR:
10.10.2019
Popis / Obsah / Info k filmu Blíženec
POZOR SPOILER

Z belgického Liége vyjíždí vlak. Na něj čeká daleko v polích Henry Brogen. Je to odstřelovač. Ten splní, co má a zničí cíl.
Bere to jako svůj poslední úkol a hlásí svému šéfovi odchod do důchodu. A začne odpočívat. Chodí lovit ryby a jednou se na moři setká se svým kamarádem Jackem. Ten mu sdělí, že jeho poslední cíl nebyl žádný terorista ale Valerij Dorumov, molekulární biolog. Bližší info ví nějaký Yuri Kovacs v Budapešti.
Při návratu pozná mladou Danny, o které si zjistí, že je taky špionka. Později použije její služby, když jej z domu vystrnadí přepadové komando. Dojde při tom ke rvačce i střílení. Danny pak i s Henrym uteče. Přiletí pro něj jeho kamarád Baron. Bere je oba k sobě do Kartageny. I zde je však Henry nalezen a dochází k honičce a střelbě. Během ní se Henrymu na jeho soupeři cosi nepozdává. Souboj končí nerozhodně díky policii. Z vězení jej vytáhnou až Danny s Baronem.
A Dany už ví, proč byl Henryho protivník tak silný. Je to totiž on sám. Nebo přesněji, jeho klon. Po návštěvě Kovacse v Budapešti navrhuje Henry, že vrátí jako zajatou Danny, ale jen přímo svému klonu. Protistrana souhlasí. Předání se má uskutečnit ve sklepních prostorách muzea. Dojde k setkání Henryho s klonem a tvrdému boji. Půtka opět nemá vítěze, ale Henry je dost pochroumán.
Letí se tedy zpět do Georgie.
Zde se klon a Henry dají dohromady a rozhodnou se zastavit svého nyní již společného nepřítele. Nastane velká bitva, ve které přichází o život Baron. Do boje zasahuje další element, což je jedno velké a zajímavé překvapení. A po něm následuje setkání s hlavním nepřítelem.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Blíženec
Will Smith pronásleduje Willa Smithe v mimořádném akčním sci-fi oscarového režiséra Anga Leeho (Tygr a drak, Pí a jeho život). Tvůrce, který rád posouvá filmové hranice, se znovu rozhodl připravit divákům zážitek, jaký ještě v kině neměli.

Henry Brogan (Will Smith) je elitní nájemný zabiják, absolutní profesionál, který bez pochybností vždy stoprocentně odvede zadanou práci. Při poslední zakázce se však k němu dostaly informace, které neměl slyšet, proto se ho jeho zaměstnavatel s těžkým srdcem rozhodne nechat zlikvidovat. Koho však poslat na člověka, který je v tomhle oboru nejlepší ze všech? Ideální by byl Henryho dvojník, o něco mladší, odolnější a odhodlanější. Ve společnosti Gemini, vedené technokratem Clayem Verisem (Clive Owen) už léta probíhá tajný projekt, který právě tuhle možnost nabízí. Henry se poprvé bojí o život. V patách má rovnocenného protivníka, který předvídá jeho každý krok a každý úder vrací o něco silnějším protiúderem. V doprovodu tajné agentky Danny (Mary Elizabeth Winstead) zběsile prchá napříč kontinenty, než mu dojde, že pokud má mít aspoň nějakou šanci na přežití, musí se svému pronásledovateli postavit tváří v tvář. V ponurých kulisách budapešťských katakomb se mu ho konečně podaří zahnat do kouta, ale když se mu podívá do očí, má najednou mnohem víc otázek než odpovědí. Proti němu stojí jeho o třicet let mladší Já. A stále ho chce zabít.

„Dívat se na Willa, jak pozoruje sebe sama, jen o třicet let mladšího, to je neuvěřitelný zážitek,“ říká slavný producent Jerry Bruckheimer. Přestože je Henry Junior kompletně digitální postava, její emoce a výrazy ve tváři „oddřel“ Will Smith. „Když jsem se poprvé viděl, dost mě to vylekalo. Byl jsem to já, bez všech nedostatků, které přišly s věkem. Tohle naprosto změní způsob, jakým se točí filmy,“ rozplývá se Will Smith.

Blíženec navíc bude ve vybraných kinech k dispozici také v HFR formátu, který slibuje výjimečný vizuální zážitek.

CinemArt


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:15 - 04:45

134 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

ČT2 - Pevnosti

04:15 - 04:30

14 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

03:50 - 04:45

39 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Prima - Closer: Nové případy (2012) [T...

03:30 - 04:30

59 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
The Sword of Monte Cristo

The Sword of Monte Cristo
The Sword of Monte Cristo

Naposled navštívené:
The Sword of Monte Cristo

The Sword of Monte Cristo
The Sword of Monte Cristo