Jeden svět
ohodnotit

Blíženec

Gemini Man

Rok:
2019
Délka:
117 minut
Premiéra v ČR:
10.10.2019

Obsah filmu Blíženec

 
Will Smith pronásleduje Willa Smithe v mimořádném akčním sci-fi oscarového režiséra Anga Leeho (Tygr a drak, Pí a jeho život). Tvůrce, který rád posouvá filmové hranice, se znovu rozhodl připravit divákům zážitek, jaký ještě v kině neměli.

Henry Brogan (Will Smith) je elitní nájemný zabiják, absolutní profesionál, který bez pochybností vždy stoprocentně odvede zadanou práci. Při poslední zakázce se však k němu dostaly informace, které neměl slyšet, proto se ho jeho zaměstnavatel s těžkým srdcem rozhodne nechat zlikvidovat. Koho však poslat na člověka, který je v tomhle oboru nejlepší ze všech? Ideální by byl Henryho dvojník, o něco...
 
Související odkazy
 
Recenze: Blíženec

Nepříliš vhodně zvolený český název pro tento počin, který má být „budoucností akčních... číst dál

 
 
RECENZE: Dvojí Will Smith nabídne jen jednu parádní akci a tři vtipy

Dva Willové Smithové za cenu jednoho, pojmenoval Total Film v recenzi titul Blíženec, který právě vstupuje do kin. Ale ani hvězdná dvojrole cenu vstupenky nevykoupí.
číst dál

Hodnocení: 45 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
CinemArt
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Blíženec >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

PROCESOR
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.10.2021
PROCESOR!
Tak hlavně, že tam byla akce, takže děj už   netřeba řešit..Nebyl úplně pitomý...Jenom   nechápu, proč na roli svého mladšího já   nenominoval svého synka, že by se poučil z   neúspěchu z filmu Po zániku Země. Klasická   jednohubka, která nasytí přesně v ten moment a   zítra si a to už nevzpomenete.
martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.8.2020
Kterak nájemný zabiják potká svůj vlastní   mladší klon a co z toho vzejde. Akční sci-fi   mnohé slibující, ale nepřineslo to nic než   rozpaky. Námět není nezajímavý, byť ne   originální, neboť setkání se svým vlastním   klonem si například užil už Arnold   Schwarzenegger ve snímku ´6. den´ (2000), a   daleko akčnější provedení, tentokrát s   Willem Smithem, mohlo celý koncept posunout zase   v rámci akčního žánru o něco dál. Snaha   byla, to se musí uznat, ale bohužel, nelze jinak   než si postesknout, kde jsou ty časy staré   dobré a poctivé akční práce. Energická akce   tu samozřejmě je, avšak v CGI provedení, což   je hodně viditelné a ve své realizaci naprosto   sebepoškozující. Je to tedy rychlý animovaný   film, nebo snaha o nové pojetí nepřirozenosti   hraného akčního filmu? Tvůrci se naprosto v   ničem neposunuli, neboť něco takového bylo   vidět už ve snímku ´Blade 2´ (2002) a   ´Catwoman´ (2004), což kromě špatného   scénáře snímek dokonce pohřbilo. Tento počin   však ale také nemá scénář zrovna na výši.   Mnohé dialogy v uších až neuvěřitelně   skřípou. Snímek je pouhým digitálním   experimentem, kde stojí za úvahu pouze   digitální omlazení Willa Smitha, právě pro   potřeby postavy jeho klonu. Jinak je to všechno   ohromně přepálené, jak již bylo výše   zmíněno, viditelně animované a vůbec akčně   poněkud nesourodé. Tohle vážně natočil Ang   Lee?
goranchorvat
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.3.2020
2 fáze
Prvních cca 40 min jsem měl často wau. Skvěle   natočené a nastříhané akční scény,doslova   boží honička v Kolumbii a k tomu můj   oblíbený Will.Pak se ale vše zadrhne, a začne   klonovací blábol z počátku tisíciletí.   Nesmyslné a skutečně scénaristicky   nedotažené zvraty, vám přivodí pocit že   koukáte na dva různé filmy. Úvod tak na 70% ,   zbytek cca na 30% takže poctivých 50%.
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.3.2020
Akční scény na jedničku. Konec je jedno velké   zklamání i přes překvapení v něm. Za akce   stovka procent, zbytek s bídou dvacet. Ale   nechám to nakonec na šedesáti.
MildaX
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 11.2.2020
Akčňák s Willem Smithem ve kterém je všechno   rychlé a jasné jako facka. Ale mohlo to být i   rychlejší tj. kratší a někdy zase pomalejší   (rychlost digitálních bojovníků). Snadno   zapomenutelný kousek a přesto o parník lepší   než pitomý 6 Underground od Michaela Baye.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.1.2020
Kdyby byl ten film natočený v devadesátých   letech jak bylo původně zamýšleno možná by   to byl trhák. Máme však rok 2019, ale   digitální triky místy působí hodně   nedokonale a vše podtrhuje velmi slabý   scénář. Je to škoda. Takhle je to jen takové   trochu lepší béčko na nudný večer.
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.12.2019
Will Smith,Ang Lee -docela se to povedlo,akční   scény s dobrými efekty ,honička na motorkách a   přestřelky povedené.Příběh o klonech je sice   trochu otřepaný ale A.Lee se ho zhostil asi   zatím nejlíp.I parťačka W.Smithe byla dobře   vybrána.
pigal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.12.2019
Kazdy ma pravo sliapnut do lajna...
Po After Earth druhy najslabsi film skveleho Willa   Smitha, ktory patri medzi top hercov.Tento film   bol udajne dlho v "supliku" z dovodu   cakania na dostatocnu kvalitu CGI.Aj ked CGI   sklamala, hlavnou slabinou snimku bol neoriginalny   namet, ktory v kombinacii s debilnym scenarom,   slabou reziou /Ang Lee sorry/ a castingom   vyprodukoval doslova prepadak, z ktoreho boleli   oci.
Film jednoznacne nedoporucujem.
Endre-silentname
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.11.2019
"Gemini Man" sa nakoniec ukazuje ako   smutné scenáristické zlyhanie. Je to smutné.   Film je napísaný ako to najväčšie klišé,   čo som videl asi za celý rok. Pôsobí to ako   90s film, ktorý však kvôli nedostatočnej   technológii bol odložený, aby sa natočil, až   keď na to tie možnosti budú. Skvelé.   Bohužiaľ to nefunguje, lebo niekedy mám pocit,   že ani na dnešnú dobu nevyužili tú   technológiu dostatočne dobre. Najmä ak máme   uveriť mladú verziu Willa Smitha. Všetky časti   v noci a počas tmy sú dobre spracované. No   počas scénok cez deň tie efekty začínajú   biť do očí viac. A v jednej scénke, kde sa   mladý Will Smith usmieva to pôsobí vysoko   neprirodzene. Celková story je o agentovi,   ktorého jeho bývalí zamestnávatelia prídu   zlikvidovať, lebo sa dozvedel veci, ktoré nemal   a teraz musí zomrieť. Ale je príliš dobrý,   tak je treba na neho poslať niekoho, kto je   schopný sa jeho talentom vyrovnať. Ako som to   sledoval som si hovoril, že je to dosť   priemerné a v ničom nejako výrazné. No aj   napriek mínusom, som to nejako ešte bol schopný   prijať. No keď príde záverečná akčná   scénka s novým bojovníkom, tak som mal pocit,   že sa to zmenilo na absolútne idiotský finiš,   ktorý tomuto filmu len zatlačí klinec do rakvy.   Nebudem vám to spoilovať, ak chcete tento film   vidieť, no povedzme, že vidieť mladého Willa   Smitha, ktorý pôjde proti Willovi Smithovi   50-nikovi nie je to jediné, čoho sa tu   dočkáme. To bol moment, že som neveril na čo   sa už pozerám. Konec. Will Smith je sympatický   herec a obdivujem jeho talent, no v tomto filme   skutočne nepôsobí nejako zaujímavo, ani do   toho nepridáva nejakú veľkú dávku svojej   osobnosti a talentu. Je to funkčné. A to nám   musí stačiť. Mary Elizabeth Winstead tu má   veľmi jednoznačnú rolu a dokonca som to odhadol   hneď ako som ju uvidel. Bol som si istý, že tu   bude mať väčšiu rolu ako prenajímať   rybárske člny. Film ide ako podľa šablóny. Je   predvídateľný a málo zaujímavý. Akčné   scénky? Myslím si, že ich tu mohlo byť trošku   viac. Vyzerajú okey, no nemôžem poprieť, že   som už videl lepšiu akciu. Čo viac dodať. Film   je jedno veľké sklamanie.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.11.2019
Standardní akčňák s velmi dobrými nitkami,   ale to Ang Lee vždycky uměl. Připomíná mi to   klona filmu Loopers Brucíkem, ale tam stejnou   osobu v mladším věku hrál někdo jiný. Tady   jsem se pořád musela utvrzovat, ze šlo opravdu   o jednoho a toho samého člověka. Což bylo   skvělé, Will Smith hrál svou starší i   mladší verzi dobře. Ale zatímco staršímu   jsem jeho změkčilost věřila, doběhla ho léta   a svědomí, tak mladší já mi připadal jak   zmatený patnáctiletý puberťák než   pětadvacetiletý trénovaný zabiják. Trochu   vada na kráse, ale celek šel.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih56378minih56378Melancholie (2011) 
Melancholia n
minih31212minih31212Ve jménu Angela (2002) 
Avenging Angelo n
minih67913minih67913Cesta na tajuplný ostrov 2 (2012) 
Journey 2: The Mysterious Island n
minih50653minih50653Třetí hlídka (1999) [TV seriál] 
Third Watch n
minih13012minih13012Mstitel s píšťalou (1986) 
Hong Kil-dong n
minih97002minih97002Bez doteku (2013) [2k digital] 
Bez doteku n
minih39647minih39647Stopařův průvodce po Galaxii (2005) 
The Hitchhiker's Guide to the Galaxy n
minih14403minih14403Noci s nepřítelem (1990) 
Sleeping With The Enemy n
minih132039minih132039Ledová zkáza (2014) [TV film] 
Icetastrophe n
minih32859minih32859Dnes neumírej (2002) 
Die Another Day n


Hodnocení:n12345678910
Blíženec (2019)Blíženec (2019)Blíženec (2019)Blíženec (2019)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10