Zari
ohodnotit

Krásný kluk

Beautiful Boy

Žánr:
Rok:
2018
Délka:
111 minut
Premiéra v ČR:
3.1.2019

Komentáře k filmu Krásný kluk

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.5.2021
O drogové problematice toho   bylo již natočeno více než   dost a protože je to   problematika nesmrtelná,   není od věci v daných   výpovědích i nadále   pokračovat. Tentokrát tu   máme snímek spíše   konverzační, ale nemálo   emocionální a snad i s   úmyslem s divákem tak trochu   manipulovat. Dějový koncept   je na základě vzpomínek   nějakého Davida Sheffa,   kterého tu hraje Steve   Carell, který sleduje boj s   drogovou závislostí svého   dospívajícího syna Nica,   kterého výborně   charakterově i psychologicky   ztvárnil Timothée Chalamet.   Ukazuje jaké dopady to mělo   na rodinu i jejich vzájemný   vztah a hlavně nejednoduchou   cestu se z toho všeho   vymanit. Je to příběh   osobní a emocionální,   který zasáhne každého,   který si ve svém životě   prošel něčím podobným.   Snímek je skutečně cílen   na diváky ve zmíněném   manipulovatelném charakteru v   rámci varování této   složité životní etapy.   Tvůrci se snažili vše   podstatné realisticky   vykreslit a snad i šokovat.   Spousta retrospektiv a   sentimentálních hudebních   podkresů pokoušející se   připomenout dětství   drogově závislého syna   plného roztomilosti, radosti   a rodinného vztahu, které se   změnilo v něco, v co by   žádný rodič nikdy   nedoufal. Pokud to nějakého   diváka zasáhne, podstata   skutku byla naplněna.   Vyprávění je to   především z pohledu otce,   který se syna snaží   pochopit a pomoci mu vrátit   se do normálu. Tento fakt   nutí se do něj doslova   vcítit a prožívat jeho   pozici rodiče Snímek není   jednoduchý. Neochvějná   obtížnost je už v samotné   knize, podle které byl   spravován scénář. Je tu   snaha učit diváky   prezentací danými   zkušenostmi v konverzačním   stylu s cílem zbavení   závislosti, k vytvoření   empatického prostředí pro   zotavení a aby drogově   závislí a jejich blízcí   mohli lépe porozumět této   problematice, která může   rodinu vždy pořádně   ochromit. To, co je na snímku   nejsilnější je upřímnost.   A to, co je tu k vidění,   prostě svým způsobem   zasáhnout musí.
Venom_TomHardy
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.1.2019
Beautiful Boy je totiž o   lidech, které přece NIKDO   NENUTIL, ABY ZAČALI FETOVAT.   Šlo o jejich svobodné   rozhodnutí. A o to   složitější může být   najít si k takové postavě   vztah. I když z mladické   nerozvážnosti se tu může   stát fakt komukoliv. Proto   tomuto skutečností se   inspirujícímu příběhu,   který vzniknul podle knih   Nica a Davida Sheffových   (představitel hlavní role z   jedné čte úryvek během   závěrečných titulků),   svým způsobem přidává na   naléhavosti, že se   soustředí na vztah otce a   syna. Jenom si nejsem jistý,   že Beautiful Boy „pomůže   představit závislost z   pohledu toho množství lidí,   kteří s ní bojují“ a že   „jednoduchým, upřímným a   syrovým způsobem dokáže   ukázat složitost závislosti   na drogách.“ Z tohoto   pohledu bude určitě lepší   zhlédnout Kanárka,   Perníkovou věž, Traffic –   Nadvládu gangů nebo   samozřejmě Trainspotting.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Zítra vstanu a opařím se čajem...

15:50 - 17:20

50 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

ČT2 - Středověké srdce Evropy

16:35 - 17:05

5 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

NOVA - 3Bobule (2019)

15:50 - 18:00

50 minut již uběhlo
80 minut zbývá do konce

Prima - Duch (2022) [TV seriál]

15:35 - 16:50

65 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jan Tenora

Tenora Jan

Naposled navštívené:
Jan Tenora

Tenora Jan