Duben
ohodnotit

Bakaláři 1997 [TV cyklus]

Svatba (1997/3)

Další název:
Bakaláři - Svatba
Žánr:
Rok:
1997
Délka:
26 minut
„Co všechno se může stát při svatební hostině.“

Komentáře k filmu Svatba

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 1
Hortensie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.3.2012
Naprosto geniální:-)
Povídka Svatba z   bakalářského cyklu si   právem zaslouží mých deset   bodů. Uznávám, že toto   krátké televizní dílko asi   nemůže sekundovat   světoznámým filmovým   trhákům, ale na druhou   stranu – není hodnocení   vždy ryze subjektivní? A já   zcela subjektivně zde   říkám, že tato povídka   má určitou nadčasovost a   naprosto fenomenálně   zobrazuje patologický jev v   naší společnosti, za který   já považuju dealerství   doslova s teplou vodou a   všemožnými „zázraky“.  

Patřím k   silným odpůrcům čehokoliv,   co zavání výplachy a   masáží mozků   důvěřivých lidí, ve snaze   jim vnutit jakýkoliv šunt a   přesvědčit kupce o tom, že   tato serepetička mnohdy   vyléčí i rakovinu. Tito   „vyvolávači“ mají   obrovský dar ukecanosti, což   se obávám, že já mám   taky, takže jsem to v   loňském roce jednomu   takovému samozvanému   šarlatánovi dala na jedné   pochybné předváděcí akci,   na níž nabízel jakési   léčivé magnety, pořádně   „sežrat“ i s navijákem,   co si o jeho „byznysu“, v   jehož rámci tahá z   důvěřivých důchodců a   dalších naivních duší,   nekřesťanské peníze,   myslím. Pan Dvořák   takového slizkého dealera   zahrál naprosto fantasticky.   Bojím se, že kdybych   nevěděla, že jde o našeho   vynikajícího herce, skoro   bych uvěřila, že se jako   předváděcí dealer sám   živí. Ne, samozřejmě, nic   takového tvrdit nechci,   naopak, pan Dvořák v roli   vtíravého a nafoukaného   dealera Ochotného mě   přesvědčil, že skutečně   zahraje jakoukoliv roli s   maximálním nasazením a   zcela realisticky předvedl tu   mírnější formu   arogantních vysávačů   lidské důvěřivosti,   jejímž cílem je doslova   jako supi vysát z   oblouzněných posluchačů   podpis smlouvy a urvat pro   sebe kořist spočívající v   obrovské provizi, neb   většina těchto pokoutně   prodávaných šuntů je   nabízena na   „extravýhodné“ splátky,   mnohdy s „pouhým“   80ti-procentním úrokem.

Již ani   nepočítám, kolik podobných   agentů jsem „vyprovodila“   od našich vrat, vysmála se   jim do očí a jednoho   takového, jenž chtěl   vydudat nechutnou částku za   švindl léčící přístroj   z mé invalidní mámy, jsem   si obzvlášť vychutnala.   Bohužel však i ve své   rodině a mezi známými vím   o hodně lidech, kteří jsou   opravdu nepoučitelní a jsou   schopní i přes opakovaná   varování a napálení se   narvat do chapadel chobotnic   na předváděcích akcech   další peníze. Takže jejich   domácnosti jsou zahlceny   zázračným nádobím, jehož   cena je taková, že by za   Vás mohlo chodit i do práce!   Různé ozdravující lampy,   masážní přístroje,   vynikající odšťavňovače   a další „zázraky“   často zůstávají   nerozbalené v krabicích a   jejich vlastníci se marně   snaží mezi svému okolí   tyto výkřiky techniky   odprodat. Přesto, ač   slibují, že to bylo opravdu   naposledy, napříště jedou   znovu na podobnou akci a   nakoupí další   „zázraky“.   Přesvědčivost a ukecanost   dealerů je prostě   neuvěřitelná a mohou si   být téměř pokaždé jisti,   že nějakou tu ovečku   splaší. Proto je tato   televizní povídka tak   geniální a realistická.

A jen tak   mimochodem – fotku   milionkrát zvětšeného   roztoče naservíroval mojí   tetě dealer s vysavačem,   který si za „pouhých“ 45   tisíc koupila ve snaze zcela   „odroztočit“ svou   domácnost. Naštěstí strýc   měl více rozumu a ještě   než smlouva nabyla platnosti,   hodil ji pochybnému   obchodníkovi na hlavu i s   vysavačem a roztočími   kusadly:-)

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Buchty po ránu (2023) [TV pořa...

06:00 - 06:25

24 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

ČT2 - Hrdinové legend

06:00 - 06:50

24 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

NOVA - Denver - Poslední dinosaurus (...

06:20 - 07:10

4 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

06:10 - 06:30

14 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297

Poslední komentáře

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10