Zari
ohodnotit

Asterix & Obelix: Mise Kleopatra

Astérix & Obélix: Mission Cléopatre

Další název:
Asterix a Obelix: Misia Kleopatra (SK)
Žánr:
Rok:
2001
Délka:
106 minut
Premiéra v ČR:
13.6.2002
„Podle komiksu.“
Popis / Obsah / Info k filmu Asterix & Obelix: Mise Kleopatra
Píše se rok 52 před Kristem. Egypt slavné Kleopatry je pod nadvládou římského impéria. A co je horší – Kleopatra a Caesar jsou milenci. Císař, jak si Caesar sám rád říká, si přesto nemůže odpustit sarkastické výroky na adresu Egypťanů. Podrážděná vládkyně navrhne sázku, která má tyto podmínky: když se jí podaří vybudovat přepychový palác do 3 měsíců, Caesar bude muset veřejně prohlásit, že Egypťané jsou největším národem mezi všemi. Ale postavit palác za 3 měsíce je téměř nesplnitelná úloha. Numerobis, architekt, který byl stavbou pověřen, „má na vybranou“: buď dostane tučnou odměnu, anebo poslouží jako večeře krokodýlovi. Takováto situace přímo volá po zázraku! A tím zázrakem jsou Asterix, Obelix a jejich věrný přítel druid Panoramix, jediný, který zná tajemství výroby čarovného nápoje. Ale budou stačit tři Galové s čarovným nápojem proti silným Caesarovým vojskům a zlým intrikám lstivého Amonbofise? Pomohou Numerobisovi dokončit titánskou práci? Budou muset použít všechen svůj důvtip, odvahu, sílu a humor, aby se podařilo postavit palác včas…

Zdroj: FTV Prima


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Asterix & Obelix: Mise Kleopatra
Jsme v roce LII (52) před Kristem. Egypt slavné Kleopatry je pod nadvládou Římského impéria. A co je horší - Kleopatra a Caesar jsou milenci. Císař, jak si Caesar sám rád říká, si přesto nemůže odpustit sarkastické výroky na adresu Egypťanů. Podrážděná vládkyně navrhne sázku, která má tyto podmínky: když se jí podaří vybudovat přepychový palác do 3 měsíců, Caesar bude muset veřejně prohlásit, že Egypťané jsou největším národem mezi všemi. Ale postavit palác za 3 měsíce je téměř nesplnitelná úloha. Numerobis, architekt, který byl stavbou pověřen, má na „výběr": Buď dostane tučnou odměnu, anebo poslouží jako večeře krokodýlovi. Takováto situace přímo volá po zázraku! A tím zázrakem jsou Asterix, Obelix a jejich věrný přítel druid Panoramix, jediný, který zná tajemství výroby čarovného nápoje. Ale budou stačit tři Galové s čarovným nápojem proti silným Caesarovým vojskům a zlým intrikám lstivého Amonbofise? Pomohou Numerobisovi dokončit titánskou práci? Budou muset použít všechen svůj důvtip, odvahu, sílu a humor, aby se podařilo postavit palác včas.

Svěží filmový vítr z Francie! Oblíbení legrační hrdinové Asterix (Christian Clavier) a Obelix (Gérard Depardieu) v podání prvotřídných filmových hvězd i všestranný Alain Chabat jako režisér, scénárista a navíc filmový Caesar vás přenesou do dob dávno minulých, aby s grácií, humorem a v nádherných kostýmech zasáhli do historie. Uvidíte i další hvězdy francouzského filmu, jako jsou Monica Bellucci a Jamel Debbouze.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Asterix & Obelix: Mise Kleopatra
Po úspěchu hraného snímku Asterix a Obelix (FP 9/99) sáhli producenti po další části legendárního komiksu. Režie dobrodružné komedie Asterix & Obelix: Mise Kleopatra se namísto osvědčeného Clauda Zidiho ujal méně známý režisér, scenárista a herec Alain Chabat. Jak už název napovídá, tentokráte se neohrožení Galové vydali do Egypta, jemuž vládne krásná Kleopatra. Hrdá vladařka chce přesvědčit posměvačného imperátora Caesara o schopnostech svého lidu a prohlásí, že v nemožné lhůtě vznikne obrovský pohádkový palác. Veškeré vyprávění se pak rozvíjí okolo této stavby. Architekt Numerobis nedoufá, že stihne šibeniční termín a pozve si na pomoc druida Panoramixe, který umí připravit kouzelný nápoj. Starý druid dorazí do Egypta v doprovodu Asterixe a Obelixe. Galové společnými silami překonají lsti a nástrahy zatrpklého dvorního architekta Amonbofise a dokonce i samotného Caesara. – Nový díl samozřejmě těží z poetiky první části. Navíc sází na exotické prostředí starověkého Egypta i na půvaby Monicy Bellucciové jako Kleopatry. Nad akcí často dominuje slovní komika. Avšak neustálé komolení složitých jmen brzy ztrácí na své účinnosti. Asterix a Obelix jakožto nositelé dobra, siláctví i nešikovnosti proplouvají téměř staticky celým dějem a „jen pomáhají dobré věci“. Autoři děj okořenili narážkami na moderní civilizaci a její technické atributy. Přidali také krátkou animovanou vsuvku a úryvek z dokumentárního filmu o langustách.
Zuzana Zemanová Filmový přehled 2002/6

Autor/Zdroj: Zemanová Zuzana/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Asterix a Obelix: Říše středu (2023)

 Asterix a Obelix: Říše středu (2023)
Asterix a Obelix: Říše středu n
Astérix et Obélix : L'Empire du milieu
Žánr: komedie
Země: Francie
Režie: Guillaume Canet

(pokračování)

Asterix a Obelix ve službách Jejího Veličenstva (2012)

 Asterix a Obelix ve službách Jejího Veličenstva (2012)
Asterix a Obelix ve službách Jejího Veličenstva n
Astérix et Obélix: Au Service de Sa Majeste
Země: Francie / Španělsko / Itálie / Maďarsko
Režie: Laurent Tirard

(pokračování)

Asterix a Olympijské hry (2008)

 Asterix a Olympijské hry (2008)
Asterix a Olympijské hry n
Astérix aux jeux Olympiques
Žánr: komedie / dobrodružný / fantasy
Země: Francie / Itálie / Španělsko / Spolková republika Německo / Belgie
Režie: Frédéric Forestier, Thomas Langmann

(pokračování)

Asterix a Obelix (1999)

 Asterix a Obelix (1999)
Asterix a Obelix n
Astérix et Obélix contre César
Žánr: komedie
Země: Francie / Spolková republika Německo / Itálie
Režie: Claude Zidi

(pokračování)

Reklama