Zari
ohodnotit

Americké náměstí

Plateia Amerikis

Další název:
Amerika Square
Žánr:
Rok:
2016
Délka:
82 minut

Obsah filmu Americké náměstí

 
Athény 2016. Svět nezaměstnaného, zatrpklého řeckého nacionalisty Nakose se obrátí vzhůru nohama poté, co se jeho činžovní dům a milovaný park stane domovem a přestupní zastávkou uprchlíků směřujících do Evropy.

Plateia Amerikis je náměstí v Aténách, proslulé jako místo, kde se shromažďují davy uprchlíků a neregistrovaných přistěhovalců, kteří uvízli v zemi. Čtvrť, která je stísněným středobodem životního zmaru a deprese, tvoří mikrokosmos odrážející širší problémy, jimž čelí uprchlíci i místní obyvatelé. Žijí zde i Nakos, zahořklý rasista, jenž je posedlý svou nepříčetnou nenávistí, a Syřan Tarek, který se snaží dostat se svou dcerkou...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Barevný:
Ano
 
 
Jazykové verze:
řecká, anglická, arabská
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Americké náměstí >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

curil
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.2.2018
Na filmu mě pobavil nejvíc úvod, když Nakos   vypočítává obyvatele domu, kde bydlí, a   dělá křídou čárky. Přízemí šest   Afgánců, další byt pět Pákistánců, l.   patro dva Poláci, dále Rusové, Syřani atd.   Poměr domácí versus imigranti mu vychází tak   cca 12 : 28. Je to rozporuplný film, který na   jedné straně ukazuje řeckého nacionalistu   Nakose, na druhé straně poukazuje na   bezútěšnou situaci imigrantů, kteří berou   řecké provizorium jako přestupní stanici k   lepším zítřkům. Celkově fandí příběh   více cizincům, což mě příliš nenadchlo.   Pamatuji totiž Řecko ze tří dovolených na   rozhraní milénia a když dnes vidím záběry z   některých oblíbených turistických destinací,   mám po náladě.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Múza je hrůza

Múza je hrůza

Naposled navštívené:
Múza je hrůza

Múza je hrůza