Zari
ohodnotit

Američanka

American Friends

Rok:
1991
Délka:
95 minut
„Důstojný senior z Oxfordu se vzdělává v lásce...“
Popis / Obsah / Info k filmu Američanka
Film se odehrává v šedesátých letech devatenáctého století. Staromódní, prudérní reverend a profesor Francis Ashby z univerzity v Oxfordu doufá, že se po smrti starého, téměř senilního rektora školy stane jeho nástupcem. Před odjezdem do Švýcarska byl učenec Ashby typickým příkladem samolibého a sebestředného učitele žijícího v celibátu, který je od člověka jeho postavení vyžadován. Během dovolené však potkává slečnu Caroline Hartleyovou, pohlednou Američanku ve středních letech, a její nádhernou společnici Elinor, mladou irskou dívku, které se Caroline před lety coby sirotka ujala a adoptovala ji. Ashby zjišťuje, že ho obě ženy považují za přitažlivého. Po návratu z dovolené za ním dokonce přijíždějí do Oxfordu. Ashby je rozpolcený mezi touhou převzít funkci rektora školy a ještě silnějším nutkáním skoncovat se svým staromládeneckým životem... V hlavní roli Michael Palin známý z komediální skupiny Monty Python.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: titulky
Premiéra: 02.09.2015 CX


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Američanka
Profesor Francis Ashby, důstojný starší pán z Oxfordu, tráví sám dovolenou ve švýcarských Alpách. Přijel sem hledat klid, ale jeho plány se změní v okamžiku, kdy se seznámí se dvěma Američankami, které zde tráví prázdniny. Slečna Caroline Hartleyová a její společnice Elinor, mladá dívka, které se Caroline před lety ujala jako sirotka a adoptovala ji, mají radost z profesorovy společnosti. Ashby shledává, že je oběma ženami přitahován, zvláště pak mladou Elinor, a obě ženy zase neskrývají touhu po učeném muži. Po návratu do Oxfordu profesora přece jen trochu zaskočí, když přijedou bez ohlášení – návštěvy žen v areálu školy nejsou povoleny, natož pak na pokojích! I když ve skutečnosti nejde o žádný milostný poměr, situace vede k zásadním změnám v životě všech zúčastněných…

Autor námětu a spoluautor scénáře herec Michael Palin (člen skupiny Monty Python) tvrdí, že při zpracování tématu čerpal ze skutečné příhody svého praděda.


Autor: Veronika42

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Komisařka Florence (2015) [TV ...

01:20 - 02:55

9 minut již uběhlo
86 minut zbývá do konce

ČT2 - Pluk mizerů

00:50 - 01:50

39 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

NOVA - Specialisté (2017) [TV seriál]

01:20 - 02:10

9 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

Prima - Šefové na zabití (2011)

23:45 - 01:45

104 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Harry Escott

Escott Harry

Naposled navštívené:
Harry Escott

Escott Harry