Duben
ohodnotit

Dlouhá bílá nit [TV film]

Žánr:
Rok:
1970
Délka:
86 minut
Premiéra v ČR:
7.2.1971
„Dramatický příběh matky a dcery“

Obsah filmu Dlouhá bílá nit

 
V malé vesničce Bohdalov, která má 35 chalup, 35 prasečích chlívků a 35 stodol, se vyvíjí tragický příběh osmnáctileté Michaely (Jana Šulcová) a její matky Mařenky (Slávka Budínová), kdy Michaela je na začátku své životní pouti a matka prožívá poslední dny života. Další osobou příběhu je František (Rudolf Hrušínský), který dělí svojí lásku již mnoho let mezi svoji ženu (Antónie Hegerlíková) a milenkou Mařinkou, která je vděčná za každé jeho pohlazení. Když se tajné scházení provalí mezi lidmi, nedivme se, že žárlivá Františkova žena se nechce o chlapa dělit, proto ukáže, jak se bojuje za manžela.

Michaela přijde v kopřivách o panenství a...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Distributor v ČR:
ČT Praha, Česká televize
 
 
Typ:
[TV film]
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Dlouhá bílá nit >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.4.2020
Dost naturalistická a depresivní sonda do   vesnického života kde vládne pokrytectví a   pokřivené mezilidskė vztahy. Pokud šlo o   úmysl výrazně mu napomohlo černobįlé   provedení což ovšem v roce 1970 v naší   televizi byla nutnost a nikokiv umělecký   záměr. Na přesvědčivosti zapracovali   brilantními výkony naši přední herci zejména   Slávka Budínová ale i Jana Šulcová a Jiří   Štěpnička ač teprve v počátcích své   kariery jasně ukazovali svůj potenciál.   Překvapilo mne že takhle syrový film stvořil   právě režisér Ján Roháč. Osobně bych   vřele doporučil ke shlédnutí i když to asi   nebude pro každého ale jen pro někoho.
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 24.1.2018
Tak tohle nebyla vůbec moje parketa. Navíc mne   štvalo ustavičné kafrání do děje. Skvělí   herci, skvělé výkony. Ale prostě mne to moc   nebavilo.
Faye
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.9.2007
... „Za trochu lásky šel bych světa kraj a   třeba bosý ... Jenomže to říkal herec.   Komediant odjakživa přehání ... „   Přiznávám, že jednání většiny postav jsem   nechápala.
Zřejmě mi chybí znalost vesnice,   kdy má člověk možnost vybírat si jen z   omezeného okruhu své dědiny. Možná jsem jenom   nechápala snahu ženy, která se maluje i v   prasečáku aby v holínkách a vaťáku mohla   ... okouzlit muže, který ... „Nemůže   všechno nechat a odejít bez ničeho ... do   ničeho.“


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Čekání (1973) [TV hra]

 Čekání (1973) [TV hra]
Čekání n
 
Žánr: drama
Země: Československo
Režie: Eva Sadková

(pokračování)

Dlouhá bílá nit (1970) [TV film]Dlouhá bílá nit (1970) [TV film]Dlouhá bílá nit (1970) [TV film]Dlouhá bílá nit (1970) [TV film]
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190573
Osobností: 697863
Fotografií: 764001
Plakátů: 376648
Obsahů a biografií: 178300

Poslední komentáře

Útěk do bezpečí (1955)

Útěk do bezpečí
Průměrná westernová   podívaná s né moc   výrazným hereckým   obsazením,na začátku   krátká přestřelka a potom   už nijak zvlášť záživná   podívaná.

Autor: PORTER | Hodnocení: 5 / 10

Konec rozkvětu (1972)

Konec rozkvětu
Povedená gangsterka v čele s   L.Marvinem .který má dostat   peníze s gangstera který   prodává jak drogy tak holky   a když odmítne L.Marvin si   to s ním vyřídí po svém.

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratta v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10