Zari
ohodnotit

1597: bitva u Myeongryang

Myeong-ryang

Další název:
Admirál: Bouřlivé proudy; The Admiral: Roaring Currents; Myeongryangm heuioribada; 명량
Rok:
2014
Délka:
127 minut

Komentáře k filmu 1597: bitva u Myeongryang

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.10.2020
Historických válečných   snímků z dávných dob   asijské historie vzniklo   nespočet, avšak lodních   bitev je kupodivu skutečně   jako šafránu. Korejská   kinematografie do tohoto   prázdného místa s plnou   vervou vrhla něco, co tu   opravdu dlouho nebylo. Píše   se rok 1597 a korejský   admirál Yi Sun-sin svými   třinácti bitevními loděmi   čelí útoku tři sta lodí   japonských. Tento admirál je   jednou z nejslavnějších   historických osobností   Koreje a bitva u Myeongnyangu   jedním z nejpyšnějších   okamžiků tohoto národa,   která údajně nikdy nebyla   zfilmována. Důvodem není   nic jiného, než technické   možnosti natáčení, hlavně   v oblasti vizuálních   efektů, což mohou potvrdit   ve své tvorbě i mnozí   režiséři hollywoodští,   jako třeba James Cameron.   Dvouhodinový snímek je   založen na gigantických   scénách, které jakoby ne a   ne skončit. Na vizuálních   efektech se tvůrci skutečně   vyřádili, čímž v   podstatě nikde a na ničem   nenechali nit suchou, takže   jakmile válečná vřava   začne, diváka jedinou   chvilku nenechá vydechnout.   Vrcholem je padesátiminutová   válečná scéna, v plné   parádě. Výborný dojem mimo   vizuálních efektů dělají   dobové kostýmy se   sebemenším detailem a až   neskutečně hustý a   pohlcující zvuk, který   diváka vrhá přímo do oné   bitvy. Pohled na šestnácté   století se tak stává   skutečně živým a   hmatatelným. Jenže to   samozřejmě má i svá   negativa. Ve srozumitelnosti   se vytváří značný chaos   co se zrovna vlastně děje a   proč. Typická klišé v   rámci žánru samozřejmě   nechybí a jistý patriotický   patos už teprve ne. Děj jako   takový, včetně nějakých   dalších významných postav,   je věc druhořadá, tudíž   naprosto bez významu. Což   znamená, že v této oblasti   nejde o co stát. Tady jde   prostě jen o bitvu, která je   kreativní a hlavně   dechberoucí, takže fanoušci   tohoto žánru si jistojistě   přijdou na své. Jinak je to   na celém tomto počinu asi   tak vše.
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.10.2019
Velkofilm z korejské dílny.   Skvělá výprava, výborné   bojové scény, zajímavý   pohled do historie. Korejci   odvedli dobrou práci.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.12.2015
Výpravné, historické,   válečné drama o boji   Korejců a Japonců někde v   roce 1597, kdo zde o tom něco   ví že:-)) Ale to nemusí   vždy vadit, ačkoliv zde jsem   řadu věcí moc nepochopil.   Divné mocenské vztahy,   zrady, návraty. Občas divné   chování těch či druhých.   Zmatené a hlavní problém   byl, že film jsem viděl v   anglickém znění a to   doslova rvalo uši a nehodilo   se sem + divný překlad. Na   druhé straně zajímavé a   výpravné akční scény,   kostýmy, dobré triky atd.   první půle se však docela   táhne, nakonec 50%.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

78 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

13:30 - 14:25

18 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

13:35 - 14:35

13 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

Prima - Návrat komisaře Rexe (2008) [T...

13:30 - 14:30

18 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

Reklama