Zari
ohodnotit

100 minuta slave

Další název:
Sto minuta slave
Žánr:
Země:
Rok:
2004
Délka:
100 minut

Obsah filmu 100 minuta slave

 
Píše se rok 1877, 2. ledna se v malém městečku s názvem Ozalj narodila holčička Slava Raškaj – nemluví ani neslyší, má však jednu velikou lásku – malování.
Se svým opatrovníkem Rapackim proto odchází do Záhřebu, aby našla pro rozvíjení svého velkého talentu učitele. Ze začátku se hluchoněmá dívka setkává s odmítáním až narazí na Belu Čikoše, který se jí ne příliš ochotně ujímá.
Slava Raškaj – skutečná historická osobnost, která se opravdu stala jednou z nejvýznamnějších chorvatských malířek své doby. Film se však spíše než Slavina životu a jejím prvním krokům k pozdějším slavným aquarelům, věnuje bouřlivé milostné vášni, která se...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Mlapiska
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.11.2008
Dobová atmosféra je skutečně úchvatná.   Účesy a kostýmy se maximálně povedly, navíc   Sanja Vejnović v roli hlavní postavy, malířky   Slavy, je nádherná. Miki Manojlović je pak   tradičně zárukou dobrého hereckého výkonu a   i ostatní se slušně vycajchnovali.
Milostné   napětí a vášeň mezi hlavními protagonisty je   smyslně dráždivá a patřičně funguje. Místy   si však režie až příliš hrála z   uměleckostí snímku, což výsledný dojem   mírně kazí.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama