Zari

Zajímavosti u osobností uživatele řepešínský

řepešínský

řepešínský zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet zajímavostí k osobnostem: 5
Fryderyk Chopin
Přidáno: 2.3.2010
Dodnes panují dohady kolem data narození F. Chopina a ani historici, muzikologové či odborní specialisté na jeho život a tvorbu se nemohou s jednoznačností shodnout na jednotném datu, kdy přišel na svět. Narodil se dne 22. února, jak je to zapsáno ve farní kronice nebo až 1. března, jak uváděl ve svých životopisech i jiných dokumentech sám Chopin? Taková je otázka, na niž ještě dlouhou dobu nebudeme znát přesnou odpověď.
Ivan Králik
Přidáno: 3.10.2009
protože se na domácí scéně pohybuje hned několik ivanů králíků je nutné tuto osobnost neplést s těmi ostatními. redaktor ivan králik není hercem ivanem králíkem ani jedním z dvou výtvarných umělců ivanů králíků.
pozn.: určitým a spolehlivým vodítkem mezi personami s tímto příjmením je u tohoto umělce krátké i v jeho příjmení.
Jitka Schneiderová
Přidáno: 24.12.2009
Ačkoliv najdeme jméno Jitky Schneiderové v tiskových materiálech i na dvd obalech k Zelenkově filmu Boháč a chudák, ve skutečnosti ji na plátně vůbec neuvidíme. Roli štěstí Jáchyma v tomto díle totiž nakonec odehrála Zuzana Vejvodová, jejíž jméno je správně uvedeno také v závěrečných titulcích.
Alena Urbanová
Přidáno: 19.9.2009
v domácím uměleckém světě existuje ještě jedna alena urbanová, redaktorka, dramaturgyně a kritička. Ač by se mohlo na první pohled zdát logické, a časově by to také odpovídalo, že Alena Urbanová, nejdříve na postu asistentky režie točila filmy, pak přešla do divadla na post dramaturgyně a kariéru skončila jako redaktorka a kritička, není tomu tak. protože nejde o jednu a tutéž osobu, ale o dvě samostatné a zcela odlišné osobnosti s jedním společným jménem, je nutné neplést si tyto dvě umělecké persony a nespojovat je dohromady!
Zuzana Vejvodová
Přidáno: 24.12.2009
Ačkoliv Zuzana Vejvodová hraje roli štěstí Jáchyma v Zelenkově filmu Boháč a chudák, je uvedeno její jméno pouze v závěrečných titulcích a ne v tiskových materiálech k filmu ani na obalech dvd. Tam místo jména Vejvodová najdeme jméno Jitky Schneiderové, která měla výše zmiňovanou roli původně odehrát.
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Siddarth Anand Kumar

Kumar Siddarth Anand

Naposled navštívené:
Siddarth Anand Kumar

Kumar Siddarth Anand