Zari

Komentáře uživatele Ajkir

Ajkir

Ajkir zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 30
60 sekund (Gone In 60 Seconds)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.3.2010
Ikdyž po pár letech musím   uznat, že je to taková ta   klasická americká akční   konina, tak je to pořád můj   první film, na kterým sem   byl v kině a proto z   nostalgie 6/10 :)
Bláznivá střela (The Naked Gun: From the Files of Police Squad!)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.3.2010
Na začátek moje oblíbená   scénka :) ,,Mám pro tebe   Drebine vzkaz od Vincenta   Ludviga, tady je ty všivej   hajzle." BENG BENG.   ,,Promiňte neslyším vás.   Nestřílejte, když   mluvíte"
Z celé   série je jednička (alespoň   pro mě) určitě nejlepší.   Některé scénky jsou tak   šíleně absurdní, že se   jim člověk musí smát i po   několikerém podívání.
Bláznivá střela 2 a 1/2: Vůně strachu (The Naked Gun 2 1/2: The Smell of Fear)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.3.2010
Přijde mi, že ve dojce je   míň komediálních scének   než v jedničce. Ovšem to   nemění nic na tom, že i   dvojka má ty správný grády   a že se budete smát, smát,   smát a zase smát.
,,Co ho tam láká   Ede?"
,,Sex   Franku"
,,Teď ne   Ede máme práci"
:)
Bláznivá střela 33 1/3: Poslední trapas (Naked Gun 33 1/3: The Final Insult)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.3.2010
Bývá zvykem, že různá   pokračování filmů nejsou   schopna konkurovat dílům   předchozím, ale to u   bláznivé střely naprosto   neplatí. Ikdyž u mě vede   jednička, tak dvojka s   trojkou vás dostanou do kolen   stejně tak dobře jako již   zmiňovaná jadnička.
Bylo nás pět
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.3.2010
Opět další povedená   zfilmovaná knižní   předloha.
Pana   Poláčka si nesmírně   vážím, hlavně za tuto   knížku a dobu, kdy ji byl   schopen napsat. A myslím, že   filmová podoba je více než   povedená.
Cirkus Humberto
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.3.2010
Pan Bass napsal nejen   Klapzubovu jedenáctku, ale i   tohle skvělé dílo. Myslím   si, že z knížky do seriálu   je přeneseno opravdu to   nejdůležitější. Co ale   opravdu nadchne, tak skvělý   herecký výkon Josefa Kemra,   alias táty Maliny a skvělá   úvodní píseň s hlasem   vypravěče :)
Divokým Kurdistánem (Durchs wilde Kurdistan)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.4.2010
Divokým Kurdistánem
Pro mě o něco malinko   slabší než Žut. Možná   proto, že Žut mi přišel v   knižní předloze daleko   napínavější, nebo proto,   že film z mého pohledu   malinko pokulhává v   hereckých výkonech. Ale   zpět k filmu. Opět je zde   podáno vše důležité.   Jezídi, Ali Bej a smrt Píra   Kameka a následné   osvobození syna šejka   Mohameda Amína. Stejně tak   posatava Machredže z Mosulu a   postava Beje z Gumri.
Jáchyme, hoď ho do stroje
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.3.2010
Další z řady klasických   starých českých oddychovek,   u kterých se člověk i po   několikátem sledování   pořád baví.
Na samotě u lesa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.5.2010
Další z klasik české   kinematografie. Dá se na něj   dívat pořád. Role dědy   Komárka šitá Kemrovi snad   přímo na míru :) se vryje   do paměti snad všem.

Víš Radime, až   bude trošku víc klidu, rád   bych si tu historku vyslechl   ještě jednou :)
Obecná škola
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.3.2010
Tati? Pan Chroust je lidovec?   Pan Chroust je blbec!
Další skvělý film s   typickým Svěrákovským   humorem, který vás i po   letech odzbrojí a proto   nemůžu hodnotit jinak.
Old Firehand (Winnetou und sein Freund Old Firehand)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 8.3.2010
Jako velký fanda Mayovek, sem   byl opět zklamán. Ano jako   dítě mě to možná bralo,   ale když vím, že knižní   Old Firehand byl zálesák,   hromotluk a že měl za ženu   Ribanu (ano tu Ribanu, kterou   si vzal poručík Merril z   pevnosti niobara :) )a ne   ,,Brežněv" z divokého   západu, tak je zklamání na   místě.
Opět knižní   předloha neměla nic   společného s filmem a tak   opět jen z úcty dávám 4/10
Old Surehand
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 8.3.2010
To že se Májovky točily tak   trošku jinak než podle   knížek jsme si jistě   zvykli. Mnohdy to ani tak   nevadilo (Vinnetou 1-3, Poklad   na Stříbrném jezeře, nebo   některé filmy z Orientu),   ale že filmovej Old Surehand   bude mít s tím knižním   společné jen jméno, to   nečekal snad nikdo. Když   pominu zprznění postavy Old   Wablea, tak co mě do očí   bilo, tak to, že Old   Surehandův bratr byl   Apanačka, který jak je   známo žil ,,až do 4tého   dílu Vinnetoua" a tak   nechápu jak ve filmu může   Old Surehand chtít pomstít   smrt svého bratra. Dále   nechápu, proč když se to v   knize hemží Komančskými   jmény, jako Tusahga-sarič,   nebo Šiba-big a mnoho   dalších tak tvůrci   vymýšlí jména jiná, a o   mnoho horší (Maty-Mate a   Tuvan). Vrcholem je ovšem   trapná hospodská scénka   parodující 7statečných   (jedeš odtatud a jedeš tam).   Jen z úcty a oblibě Karla   Maye a Mayovkám dávám   4/10.
Vážně nechápu   jak tvůrci z tak skvělého   dvojdílného Mayova románu   mohli udělat takovej   ,,ZGARB"
Poklad na Stříbrném jezeře (Der Schatz im Silbersee)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.3.2010
Myslím, že to hlavní z   knížky (knížka je vážně   hodně obsáhlá a dlouhá)   bylo přeneseno do filmu a   Poklad na Stříbrném jezeře   se právem pro mě stal   pokladem celé   kinematografie.
Také   hlavně díky mé oblíbené   postavě strýčka Gunsticka.   (A tenhle švihák ze světa   je Gunstick Uncle poeta. Ach   Orel sletěl k zemi, jsem   překvapením němý, ač jsme   to nevěděli, ten pán je   přímo skvělý :))
Poslední Mohykán (The Last of the Mohicans)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.5.2010
Z mého pohledu je knížka   lepší. Pokusím se vyhnout   teda srovnání knihy s   filmem.
(Jedno mi ale   opravdu bylo proti srsti.   Když pominu zabití postav,   které zemřít neměli a   naopak, pak je to láska   Sokolího oka ke Coře   Munroové... Opravdu   zprznění charakteru   postavy.)
Ale zpět k   hodnocení filmu. Podmanivá   hudba s krásnými záběry   přírody tu podle mého   občas přebíjí i samotný   děj. Rozhoduju se mezi 8 a 9,   ale láska k divokému západu   a dobrodružství mi káže za   9 :)
První rytíř (First Knight)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.3.2010
Mám prostě slabost pro filmy   ze středověku a středověk   obecně a když se k tomu   připojí i pár   nostalgických vzpomínek z   mládí, tak z toho vzejde   moje hodnocení :)
S čerty nejsou žerty
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.3.2010
Co by to bylo za vánoce bez   téhle pohádky? :)
Sice je moje hodnocení   možná přemršené, ale beru   to tak, že to hodnotím v   rámci pohádek. A tam prostě   nemá žádná jiná u mě   konkurenci.
Saturnin
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.3.2010
Konečně taky jeden z mála   filmů, co se držel knižní   předlohy. A jelikož   Jirotkův Saturnin je   zatraceně dobrá kniha, tak   bylo u filmu z mé strany   velké očekávání. Vážně   nemůžu dát než 10/10.
Scénka ,,SETAPOUCH"   je prostě dokonalá :)
Sedm statečných (The Magnificent Seven)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.3.2010
Z nostalgie, nebo pro herecké   výkony ,,hereckých   legend", nebo pro   nezapomnutelné hlášky, či   některá životní moudra.   Pro výše uvedené věci   máme určitě všichni tenhle   film rádi a je   neuvěřitelné že je mu již   50let a po celých 50let   dokázal diváky přítáhnout   k televizní obrazovce, nebo   počítačovému monitoru. A   já doufám, že mě bude   přitahovat dál a dál dokud   se mi nepřetrhne páska na   mé VHS, kde jej mám nahraný   :)
Sudá a lichá (Pari e dispari)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.3.2010
Bud Spencer, jako malé   nemluvně, nebo tupý Hillův   výraz, když si rozloží   karty rubní stranou k sobě   :)
Tenhle film je   prostě naprostá PECKA! Jako   ostatně většina   komediálních filmů s touto   dvojicí.
Ať už z   nostalgie, nebo pro pobavení   si právě tyhle filmy   pouštím tuze rád :)
Špinavej Joe (Joe Dirt)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.3.2010
Nemám moc rád ten americkej   ,,kanální" humor,   kterej se skládá z co   ,,nejvtipnějších"   vulgarit, ale u Joe Špíny je   tomu naopak. Tady se to k tomu   ,,špinavému" maníkovi   prostě hodí.
Terminátor (The Terminator)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.3.2010
Terminátor byl, je a bude pro   mě vždykcy terno. Napětí,   akci ale i nádech   ,,HUMORU" (díky   Kyborgovské natvrdlosti v   podání Arnolda) to všechno   tenhe film má. Ale ze všeho   nejvíc mě zaujala myšleka   zničení světa   počítačovým programem   ,,SKYNET". Což v   dnešní digitální době   kompjutrů není zcela   nemožné.
"I'll   be back" in 21.12. 2012   8-)
Terminátor 2: Den zúčtování (Terminator 2: Judgment Day)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.3.2010
Díky prodloužené verzi,   která nedávno byla v tv a   taky vyšla na dvd, tenhle   film dostává vyšší   grády. Film ani po   několikerém shlédnutí   nepostrádá napětí a akci.   (Ikdyž stejně dopředu   všichni víme, že vrahem je   ,,zahradník T1000"   :))
Tentokrát je dán   i větší prostor Arnýmu a   tak vzinkají (pro mě)   báječně komediální   scénky, jako ta, kdy se   snaží napodobit lidský   úsměv :)
Ulice
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 21.3.2010
Někde jsem četl, že má   tato kravina být vysílána   snad 10let...
Takže   doufám, že první díl byl   uveden v dubnu roku 2000.
Víc opravdu nemám co   dodat
Útěk do divočiny (Into the Wild)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.3.2010
10 z 10ti
Jinak   nemůžu tohle dílo hodnotit.   Podmanivá krásná příroda,   silný příběh, (podle   skutečné události) to   prostě musí každého   dobrodruha pohladit po srdci.   Navíc každý kdo pohrdá   touhle společností si jistě   rád zakřičel ono   ,,SOCIETY" :)
A   jako třešnička na dortu je   magický soundtrack Eddieho   Veddera a Michaela Brooka. A   jako se nedávno volila Kniha   mého srdce, tak Útěk do   divočiny je ,,FILMEM MÉHO   SRDCE"
Ve jménu krále (In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 8.1.2011
Piece of shit
Jinak to nevidím. Děj   naprosto o ničem a už od   začátku všichni víme, jak   to dopadne. Na začátku tu je   nějaký ,,lůzr"   sedlák, kterému zabijí syna   a unesou ženu. No tak co   udělám? ANO! Rozhodnu se pro   pomstu a osvobození ženy.   Samozřejmě jsem teď ten   největší killer a s mečem   pobiju desítky. Co desítky,   stovky! Kdepak tisíce Krugů   (co to jako mělo být??)   uplně sám a mně se nestane   vůbec nic(Chuck Norris).   Bitvy, kde každý skáče a   lítá vzduchem alá Matrix se   pro druh tohoto filmu vůbec   nehodí. Stejně jako laciná   náhražka ?elfů?. Navíc   nechci psát o strašné   hudbě, otřesném dabingu a   špatných hereckých   výkonech. A vyvrcholení   děje? Ano ten lůzr (sedlák)   co byl na počátku je přece   syn....hádejte koho. Ano   krále!
Fuj nejen   Kolalokově limonádě, ale i   lidem co točí takové piece   of shit...
Vinnetou (Winnetou I)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.3.2010
Jednička je prostě klasika.   Přijde mi, že ze všech   Májovek se aspoň jednička   jakžtakž držela své   knižní předlohy. Škoda že   tam jen chybělo prostřelní   Tanguových kolen   ,,ŠÁRLÍHO"   medvědobijkou :)
Vinnetou -  Poslední výstřel (Winnetou III)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.3.2010
Skvělý Rick Battaglia jako   Rollins (kterému asi nejvíc   sedí padouši) a dojemná   závěrečná scénka činí z   tohoto filmu další   nezapomenutelný zážitek s   ,,klasickou filmovou   Májovkou" Ta knižní je   někde jinde, ale o tom snad   někdy jindy :)
Vinnetou - Rudý gentleman (Winnetou II)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.3.2010
Dvojka mi přijde z celé té   ,,trojdílné série"   nejslabší, ale i přesto má   z mé strany 9/10.
Možná taky díky tomu,   že se Ribana provdala ze   Merrila a ne za Old Firehanda,   jak bylo v knize. :)
I   tak ovšem Rudý Gentleman má   místo v mém srdci.
Vrchní, prchni!
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.3.2010
Pan Vrána jako ing. Králík   v nezapomenutelné komedii s   typickým   Svěrákovsko-Smoljakovským   humorem. Prostě nejde nedat   10/10
Ruce vzhůru   Broučci :)
Žut (Der Schut)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.4.2010
Žut
Nejlépe zfilmovaná Májovka   z orientu. Je zde zachyceno   vše podstatné co v   třídílné knižní sérii   (V Balkánských roklinách,   Zemí Škipetarů a Žut)   bylo. Sice si tu režiséři   předělali pár věcí k   obrazu svůmu (Osko, Umar),   ale na to jsme si již u   Májovek zvykli, stejně jako   na skvělou hudbu :) Jediné v   čem film zaostává jsou   ,,filmové efekty" ale   tady se dají oči   přimhouřit, neb je to film z   dob, kdy počítačová   technika nedosahovala   takových kvalit jako dnes.
1

TV Program

ČT1 - Pustina (2016) [TV minisérie]

20:10 - 21:10

10 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

ČT2 - Polosvět veksláků

20:00 - 21:00

20 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

NOVA - Hell’s Kitchen Česko (2024) [T...

20:20 - 21:45

0 minut již uběhlo
85 minut zbývá do konce

Prima - Dvojka na zabití (2021) [TV se...

20:15 - 21:40

5 minut již uběhlo
80 minut zbývá do konce