Zari

Komentáře uživatele tafemme

tafemme

tafemme zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 3
Bathory
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.2.2009
Bathory není záměrně podle Nižanského
Nikdy nikdo neprezentoval, že   by film Bathory měl být   podle Nižanského, to je   prazvláštní   čtenářsko-divácký blud.   Naopak vždy se v PR vůči   Nižanskému vymezoval jako   oponent a polemik. Jak to bylo   s Bathory doopravdy, na tom se   dodnes neshodnou ani   madarští historici -   specialisti na tohle období a   význačné šlechtické rody.   Bathory ani nemůže být   natočena podle této   fantaskní předlohy, protože   na ni má práva Troška.   Tudíž ani nemohla být   užita, pokud by o to sebevíc   stál. Neznalost neomlouvá,   dámy a pánové. Když tady   tak vyslovujete své soudy a   moudra.
Takže nemate   Jakubisko, matete se sami a   popravdě řečeno   Nižanského lit.předloha je   uměleckou fikcí, ne   objektivní historickou   publikací- biografií   legendární hraběnky. Proto   nechápu, proč na ní tak   bazírujete. Ve filmu bylo   umně využito historických   faktů, historických realií   a nejen politických   vztahů-nebyla to doba nijak   růžová a neméně   krvelačný bastard byl sám   Thurzo. Mučit poddané bylo   jaksi normální. Nenormální   je to z pohledu dneška - kdy   si utváříme úplně jiný   pohled na humanitu, avšak   povětšinou jen ideologicky.   USA kážou, jak se máme   chovat k menšinám, ale do   dneška se s rasismem   nevyrovnali a mají s ním   daleko závažnější   problémy než my apod. Je s   podivem, že když nedostanete   očekávanou dávku násilí,   tak hned protestujete. Ach ta   kultura. Copak nám opravdu   Hollywood vymejvá tak   důkladně mozky? Apropó   Formanův Amadeus je taky   fikcí par excellence na   motivy div. hry a nikdo se tu   nad tím nepozastavil, že to   tak s Mozartem a Salierim   nebylo. Ponechme i Jakubiskovi   právo na uměleckou licenci.   Film je to příjemný,   řemeslně zvládnutý na   výbornou ve všech sedmero   profesích, tak co?
Na půdě aneb Kdo má dneska narozeniny? (Na povale alebo Kto má dnes narodeniny?)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.3.2009
Barta opět boduje
Jiří Barta opět ukázal   své výtvarné mistrovství,   bohužel lépe doceňované v   zahraničí než u nás, kde   klasickou animaci v konkurenci   3D dokáží lépe ocenit.   Film je určen nejen dětem,   na své si přijdou i   dospělí, pro než je na   první pohled příběch o   záchraně panenky Pomněnky   kamarády obohacen o řadu   citací a konotací nejen na   jiná díla, ale i dobu   minulou, to dost trefně.   Jiří Lábus v nesnadné roli   busty - diktátora si sálh   až na dno minimalizačních   výrazových prostředku a s   tím málem, co mu bylo   dovoleno z jeho diktátora   přece až zamrazí. Za vůj   herecký výkon se stydět   nemusí. Pro mne to byl   zkrátka nevšední divácký   zážitek a je mi velmi líto,   že je tak málo v nabídce v   programu našich kin,   zvláště večer. Není to   jen film pro děti, ale pro   všechny. Vyplatí se na něj   zajít. Doporučuju.
Peklo s princeznou
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.1.2009
Buberle napsal dobrou pohárku!!!
Musím protestovat proti   napadení pana Buberleho,   scénář je slušný, taky   se nenapsal za pár dní a   pomocnou ruku, pokud jste si   nevšiml, podala řada lidí,   včetně Marie   Poledňákové!!! Té říkám   filmařská osobnost. Dovoluji   si upozornit, že i věhlasní   autoři nemají někdy své   dny, a pak napíšou něco, co   je prostě slabší a třeba i   netočitelné. Jenže když to   není k ničemu, tak se o tom   ani nedozvíte. Dozvíte se   jen o tom, co se doopravdy   natočí, i tam je kvalita   různá. POHÁDEK NENÍ NIKDY   DOST. Napřed si na film   zajděte, a pak jej hodnoťte.   Přeju Peklu, aby se zařadilo   mezi klasické perličky   každých našich Vánoc, já   film totiž už taky viděla.

TV Program

ČT1 - Pečení na neděli (2021) [TV po...

14:00 - 14:25

0 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

13:30 - 14:25

30 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

13:35 - 14:35

25 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

Prima - Návrat komisaře Rexe (2008) [T...

13:30 - 14:30

30 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce