Zari

Komentáře uživatele mumich.com

mumich.com

mumich.com zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 6
Grandhotel Budapešť (The Grand Budapest Hotel)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.3.2014
Grandhotel Budapešť nám   českým divákům jistě   připomene B. Hrabala. A   ačkoli sám nejsem zrovna   fanouškem Hrabalovy tvorby,   přesto jsem na tento snímek   vyrazil - možná proto, že   na něj láká i řada   hereckých hvězd v čele s   Ralphem Fiennesem.
Snímek ztvárnět hravě   a na rozdíl od Hrabalových   děl jsem se nejednou zasmál.   Upoutá Vás mimo jiné také   zdařilá hudba.
Herecké obsazení   značně zvedá kvalitu   příběhu, který sám o   sobě má dobře vystavěnou   zápletku a rozvíjí řadu   vtipných momentů. Nečejte   však, že by se Vás   Grandhotel Budapešť snažil   nějakým způsobem vzdělat   či ve Vás vzbudit nějaké   hluboké otázky. Je to   zkrátka snímek, který má   pobavit a to se mu daří   skvěle.
Imaginárium (Imaginaerum)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.3.2014
Imaginaerum je zajímavý,   poetický film o stárnoucím   umělci, který v komatu   prožívá jako svá mladší   verze napínavý příběh,   jehož cílem je postavit se   Sněhulákovi (demenci) a   zachránit tak vztah se svou   dcerou.
Ačkoliv je   řada scén točena na   greenscreen vůbec to   nevnímáte, protože jste   okamžitě vtaženi do děje a   stejně jako malý Tom jste   fascinováni světem, kterým   Vás Sněhulák chce   provést.
Za zmíňku   stojí samozřejmě hudba   skupiny Nightwish, která   provází celý film a skupina   dvakrát hraje i   „naživo“. Všech   třináct skladeb totiž mělo   původně mít své klipy -   nakonec z toho vznikl tento   snímek s výborným   příběhem a stějne dobrou   poentou.
Škoda jen,   že se nehrál v českých   kinech, ale za zhlédnutí   jistě stojí!
Noe (Noah)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.3.2014
Inu, Noe... Film, který   jistě má svá pro i proti a   ač se tváří jako   nejkontroverznější, zas až   tak kontroverzní není.
Jak sám název   napovídá, příbeh se točí   kolem Noema a jeho archy, na   ktéré má zachránit vše   nezkažené - tedy všechna   zvířata a svou rodinu. A   právě u své rodiny Noe   váhá. Přeci jen Stvořitel   neposlal s vidinami návod a   tak je právě na Noemovi, aby   se rozhodl, zda si Stvořitel   přeje svět s lidmi nebo bez   nich.
A jelikož si byl   scénárista a režisér   vědom toho, že žádný   člověk by sám archu   nepostavil, zapracoval do své   verze i padlé „anděli“,   kteří Noemovi se stavbou a   obranou archy pomáhají.
Fakt, že Noe musel   vědomě (a nejednou i v   přímém fyzickém kontaktu)   zabít obyvatele planety, je   pokud přijeme tento biblický   příběh za reálný, nad   slunce jasné a tak trochu   nechápu kritiky, které   právě toto filmu   vyčítají.
Herecké   výkony jsou také na slušné   úrovni a vizuální stránka   také zrovna nezaostává.
Film tedy hodnotím   pozitivně, ačkoliv mám   jisté výhrady ke střihu a   zvuku.
Slepičí úlet (Chicken run)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.3.2014
Rezavá slepice Ginger se   snaží dostat sebe i další   kvočny s jedním kohoutek   pryč ze slepičí farmy.   Plány selhávají a nadšení   ostatních slepic samozřejmě   klesá. A v to na farmu   přiletí (resp. žuchne)   americký kohout, který zdá   se umí létat. Nový plán je   tedy na světě...
Technika stop-motion   (proslavená např. Timem   Burtonem) dává snímku   krásné kouzlo, stejně jako   skvělá hravá (místy lehce   pochodovací) hudba. Své si v   ní najdou jak děti, tak i   dospělí.
Opominout   nemůžeme ani dva vtipné   myšáky, kteří se   postarají i o skvělý   závěr filmu debatou o   slepici a vejci.
Doporučuji sledovat v   původním znění,   především kvůli   intelektuálce Mac, slepici s   báječným skotským akcentem   v podání Lynn Ferguson.   (Ano, je to sestra Craiga   Fergusona.)
Hlasy   postavám propůjčili např.   tito známý a známější   herci: Mel Gibson, Timothy   Spall, Miranda Richardson nebo   Imelda Staunton.
Sněhový dort (Snow Cake)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.3.2014
Pěkný snímek se skvělými   herci, kteří do projektu   šli už jen kvůli projektu   samému. Je vidět, že ač se   tento snímek nestal hitem   roku, hit to rozhodně je.
Film určitě ocení   náročnější diváci i   fanoušci Allana Rickmana a   Sigourney Weaver.
Vřele doporučuji.
Univerzální uklízečka (Keeping Mum)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.10.2008
Velice povedá krimikomedie,   hraje v ní i několik   velkých hvězd (Rowan   Atkinson, Maggie Smith...).   Rozhodně nepatří k těm   filmům, na které se   podíváte jednou a dost.

TV Program

ČT1 - Nemocnice na kraji města (1977...

17:20 - 18:25

26 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

ČT2 - Divoká příroda Ománu

17:35 - 18:30

11 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

NOVA - 3Bobule (2019)

15:50 - 18:00

116 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

Prima - Ženy v běhu (2019)

16:50 - 18:52

56 minut již uběhlo
66 minut zbývá do konce