Zari

Komentáře uživatele germanicvs

germanicvs

germanicvs zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Roman Jurka

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 2
Příběh Marie a Juliena (L´ Histoire de Marie et Julien)
 
Přidáno: 27.10.2005
Na první pohled jasně   patrné uchopení znalcem   filmové magie (sice není   králem filmové zkratky, zato   mistrně provokuje lidskou   představivost). Nesnaží se   diváka vést za ručičku,   ale dává volné pole   fantazii (viz. nutí k   neustálému glosování   během představení). Laťka   však byla nasazena příliš   vysoko a ke konci došel   umělci potřebný dech a   tvůrčí invence. Pohádkové   nástroje, levné čáry a   "populární   "duchařská tématika   posunuly film někam kam   prvotně nesměřoval. Přesto   lze snímek hodnotit nad   průměr současné   kinematografie (3 1/2 - 4* z 5   možných). Díla znalý   režisér manipulující s   divákem bez zjevného   emocionálního vyústění.
Putování tučňáků (La Marche de l’empereur)
 
Přidáno: 18.10.2005
Recept na úspěch
Rychlý recept na obrovský   komerční úspěch

Vezměme zviřátko,   nejlépe antropomorfního typu   s komickým vzezřením   (kdeže nějaké příšery a   pofiderní biblická   havěť!). Z krásných   záběrů slep sentimentální   příběh podbarvený   jednoduchým (místy však   filosofujícím) komentářem.   Stav vedle sebe jasné   kontrasty (život a smrt) to   zabere a hlavně co nejvíce   záběrů na mláďátka neb   to tutovka. Pověř   odpovědný tým k vytvoření   odlehčené hudební kompozice   s výstižným až reklamním   sloganem (třeba o životě v   ráji) a máš vyhráno.   Vystužen dolarovou podpěrou   zaútoč na americký trh a   následný komerční úspěch   náležitě vytrub do zbytku   světa.

Pěkné ač   "mírně" ukecané   (3 1/2 *). Krása přírody v   těžko padnoucím   naškrobeném hábitu   uměleckého filmu pro celou   (nenáročnou, např.   americkou) rodinu. Fantazie a   zbytečná vědecká fakta   musí stranou. Vše působí   jako výpravná kniha s   barevnými obrazky na   křídovém papíře s minimem   hutných komentářů. Kéž   by tento film chvíli mlčel!

TV Program

ČT1 - Zítra vstanu a opařím se čajem...

15:50 - 17:20

84 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

ČT2 - Archivní tajemství

17:05 - 17:35

9 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

NOVA - 3Bobule (2019)

15:50 - 18:00

84 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

Prima - Ženy v běhu (2019)

16:50 - 18:52

24 minut již uběhlo
98 minut zbývá do konce