Duben

Komentáře uživatele Whiskyman

Whiskyman

Whiskyman zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 17
Byl jednou jeden dům
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.12.2017
Seriál který si nenechám   ujít ani dnes. Omladina domu   je sice tak trochu postarší,   ovšem není to na škodu.   Seriál nechává nahlédnou   do atmosféry bydlení v   pavlačovém domě. Společné   hajzlíky, pavlačové drbny a   patřičně horlivá zemitá   domovnice. Myslím, že i   mladým generacím diváků,   má seriál co nabídnout.   Atmosféru protektorátu asi   lépe vykreslí filmy jako   Atentát. Nicméně mentalitu   obyčejných lidí první   republiky, necky na pavlači   coby důvod sporu a z   dnešního pohledu   příšerné bydlení v   pavlačovém činžáku. Budou   nabízet memento i za 50 let.
Divná Bára
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.6.2018
Divá Bára po 170 letech. Už   není dcerou obecního   pastýře, ale jakéhosi   protivného předáka   zedníků-podnikatele se   špínou za nehty. Jinak v   celku dobrý, holky hezký,   nápadník patřičně   protivný a nesympatický.   Víc se z tohoto příběhu z   pera Boženy Němcové udělat   beztak nedalo a proto dávám   za osm.
Golet v údolí
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.3.2018
Četl jsem knihu a viděl   film. Jsem upřímně rád,   že jsem se nenarodil do této   komunity. Když jsem v knize   četl o Polanské mikve a o   bahýnku usazeném na dně   mikve, které tam vznikalo po   léta omývání předešlých   generací. Bylo to na šavli   :-). Film i kniha je pro mě   jednoznačně přínos.   Pomáhá mi vážit si   výsady, že mohu žít   západní styl života a to   není málo. Hodnotím vysoko   i přes to, že film tak   nějak dodetailu neukazuje tu   pravou špínu a chudobu onoho   bohem zapomenutého kraje, tak   jak to líčí kniha.
Chlapci a chlapi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.7.2018
Klaban a jeho parta
Já mám tenhle seriál rád.   Sám jsem byl dva roky na   vojně 84-86 a tak vím jak to   doopravdy bylo , ale stejně   říkám, že to není zas tak   špatný. Ovšem boží je   pitomec číšník Klaban   který společně s kuchřem a   servírkou plánuje, jak se s   jedním sapíkem a dvackou   nábojů prostřílí na   západ a tam pak budou   všichni happy. Kyslík nemá   chybu. Lojdovka vybalí   pěkný kozy a Vejmělková je   po jednom pichu zbouchnutá   :-). Je to agitka, ale   odpočinková a člověk se   zasměje a o to jde.
Instalatér z Tuchlovic
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.2.2018
Já jsem se zasmál. Prostě   oddychový snímek na   nedělní večer. Do kina bych   na to nešel, ale v domácí   pohodě to nebylo vůbec   špatný. Kohákovi to sedlo,   pravej vesnickej Jeník. S   Kameňákama a podobně se to   rozhodně srovnávat nedá.   Rozhodně to patří k tomu   lepšímu, co jsem poslední   dobou viděl.
Jánošík. Pravdivá historie (Pravdivá história o Jurajovi Jánošíkovi a Tomášovi Uhorčíkovi)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.1.2018
Tak jsem to celé shlédl a   udělal si obrázek.   Jánošík v podstatě nic   jiného nedělal, než páchal   loupežná přepadení po dobu   dvou let. Pak byl polapen a   popraven nepěknou bolestivou   smrtí. Nic víc jsem v tom   nenašel. Žádné vyšší   idealy tam nenajdete. Prostě   obyčejný loupežník té   doby, potrestán jako ostatní   polapení loupežníci té   doby. Popravdě jsem ani z   filmu nepochopil, za co je   vlastně Jánošík tak   glorifikován.
Kobra 11 (Alarm für Cobra 11 - Die Autobahnpolizei)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 14.7.2018
Škoda aut
Němci vyrábí skvělé vozy,   ale jejich seriály :-(. No co   však i Troškovi kameňáky   si našly své diváky.
Matěji, proč tě holky nechtějí?
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.3.2018
Dnes jsem se zasmál víc než   když to bylo nové. Tenkrát   se mi Kornovka líbila a tak   jsem nechápal, že jí Matěj   nepřefiknul, když so o to   říkala :-).
Nahota na prodej
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 22.12.2017
Smutné memento filmu   devadesátek.Cikáni šukaj   vejfuky a jedou velkej byznys   s prostitucí.Děsná   přestřelka na starým   zámečku s mozkem na   zdi.Kája Třísková jako   etalon toho, kdo by ve fimu   hrát neměl. Děs-běs
Pátek není svátek
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.12.2017
Za mě dobrý. Film natočený   v sedmdesátých letech, neni   téměř vůbec zasažen   komunistickou peopagandou. Pro   mladé generace pohled do   normalizačního   československa konce   sedmdesátek. Kostka ve   vrcholové formě, Kodet   nezklamal v roli fanfarona,   Jorga ukázala prdelku a   mladičká Majda :-), má   dětská láska.
Piti Piti Pa (L´Homme Orchestre)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.7.2018
Nádech končících   šedesátek. Hezký holky,   Funes dělá ksichty a miminka   v bubnech. Rád se na to   občas podívám.
Pohřeb v Berlíně (Funeral in Berlin)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.12.2017
Film se mi líbil,hlavně   protože jsem milovník tohoto   žánru a šedesátých let.   Berlíská   zeď,agenti,bývalí náckové   a studená válka. Trochu to   připomíná Quillerovo   memorandum.
Princové jsou na draka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.5.2018
Pohádkový nízkorozpočtový   muzikál z roku 1980. Podle   mě dobrá práce, a   písničky se vryly do   povědomí na dlouhá léta.   Za mě palec nahoru.
S tebou mě baví svět
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 8.4.2018
Tři podpantofláci jedou na   pánskou jízdu a proto aby   nezlobili, tak jim manželky   dají na cestu všechny děti   včetně jednoho div né   miminka :-/. Nevím proč ale   tento socialistický skvost se   mi nikdy nelíbil. Připadá   mi to úděsně infantilní.   Nový jezdí denně za starou   do hotelu a lakuje dva   ostatní tatíky, jak si tam   užívá s dívčím   zájezdem. Ti mu žerou i s   navijákem a jako doufají,   že by taky mohli zabodovat u   toho dívčího zájezdu.   Mezitím báby chodí na   taneček a na kafíčka a   modní přehlídky, ale zase v   rámci soc. morálky   samozřejmě vše v   nejvyšší počestnosti. Do   toho houf uječených dětí a   bublegumová kapela Index Y   jede jeden šlágr Sladké   mámení nazpívané Helčou.   Nemůžu si pomoci, ale víc   tomu dát nemohu.
Sňatky z rozumu
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.6.2018
Nechoď na ten žižkaperk a   Pecold šel a už byl v lochu.   Krásný seriál ze   šedesátých let. Sňatky z   rozumu společně s F.L.Věkem   jsou alespoň pro mne   nesmrtelné.
Ve službách Jejího Veličenstva (On Her Majesty's Secret Service)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.3.2017
Podle mě parádní bondovka.   Lazenby rozhodně není   plyšáček a na 007 se hodil.   Bondgirl vysoká krásná   štabajzna. Lyžovačka,   střílečka, kabriolety,   klasická bondovka ze   šedesátek. Cítím k těm   letům velké sympatie.   Jednoznačně palec nahoru.
Zámek v Čechách
 
Přidáno: 21.9.2017
Zasmál jsem se
U tohoto filmu jsem se   několikrát ze srdce zasmál.   Například "Kde je   Alois? Je mrtvej a my mu tady   hrajem". Co se týče   herců, výborně obsazeno.   Ovšem empatii k hraběnce   jsem v sobě nenašel.   Ostatně chmurné časy   aristokracie začínají hned   po roce 1918 a po roce 1945   Benešovy dekrety. Tato   třetí fáze v podobě   bolševické konfiskace je   konečnou tečkou. Tento   porevoluční film, zasazený   do pochmurné doby   padesátých let, mě vskutku   nedojal.:-) Hraběka   vzpomínající na mladá   léta, kdy hraje na piáno   milému ve fraku a záclonou   pohybuje mírný vánek a   poodkrývá výhled na park   před zámkem. Jo to muselo   pak sakra mrzet, háčkovat   záclony za pár šupů někde   v přízemní garsonce. Lze to   chápat, ale pro mne je mnohem   emotivnější film ze stejné   doby Tichá bolest.

TV Program

ČT1 - Maigret a sklepení Majesticu (...

22:25 - 00:10

89 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

ČT2 - Rwanda, cena za úspěch

23:35 - 00:30

19 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

23:45 - 00:45

9 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

22:45 - 23:55

69 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190570
Osobností: 697854
Fotografií: 763987
Plakátů: 376604
Obsahů a biografií: 178287
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10