Jeden svět
ohodnotit

Ve službách Jejího Veličenstva

On Her Majesty's Secret Service

Rok:
1969
Délka:
140 minut
„Nebojí se nepřátel ani smrti. Bojí se jen opravdové lásky. Nová tvář a nové dobrodružství agenta 007.“

Obsah filmu Ve službách Jejího Veličenstva

 
Agent britské tajné služby James Bond zachrání před sebevraždou půvabnou italskou komtesu Teresu di Vicenzo, zvanou Tracy (Diana Riggová). To je dcera vlivného mafiánského bosse Draca (Gabrielle Ferzetti). Ten v Bondovi vidí muže, který dokáže v jeho dceři vzbudit lásku a pomoci jí tak z psychické lability. Výměnou za to, že se Bond bude Tracy věnovat, nabídne agentovi 007 informace o jeho největším nepříteli, Ernstu Stavrovi Blofeldovi (Telly Savalas). Blofeld se totiž neoprávněně pokouší získat hraběcí titul prostřednictvím britského genealogického úřadu. Bond skutečně Blofelda vypátrá, a to v jeho soukromém sanatoriu pro léčbu alergií....
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Peter R. HuntPeter R. Hunt  
hraje:
George LazenbyGeorge Lazenby.....James Bond [29]   
Diana RiggDiana Rigg.....Tracy [30]   
Telly SavalasTelly Savalas.....Ernst Stavros Blifeld [47]   
Ilse SteppatIlse Steppat.....Irma Bunt [51]   
Gabriele FerzettiGabriele Ferzetti.....Marc-Ange Draco [44]   
Bernard HorsfallBernard Horsfall.....Campbell [38]   
George BakerGeorge Baker.....Sir Hilary Bray [37]   
Bernard LeeBernard Lee.....M [61]   
Lois MaxwellLois Maxwell.....slečna Monneypenny [42]   
Desmond LlewelynDesmond Llewelyn.....Q [55]   
Angela ScoularAngela Scoular.....Ruby [23]   
Catherine SchellCatherine Schell.....Nancy [24]   
Dani SheridanDani Sheridan.....americká dívka   
John GayJohn Gay.....Hammond [44]   
Julie EgeJulie Ege.....Helen, škandinávske dievča [25]   
Joanna LumleyJoanna Lumley.....anglická slečna [22]   
scénář:
Richard MaibaumRichard Maibaum  
námět:
Ian FlemingIan Fleming.....román (1963)   
hudba:
John BarryJohn Barry  
střih:
John GlenJohn Glen  
dvd obal trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Ve službách Jejího Veličenstva >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

charlie1612
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.2.2022
V pořadí šestý film o Jamesi Bondovi, agentu   007, natočený v roce 1969 je adaptací 11.   románu Iana Fleminga z roku 1963. Jelikož Sean   Connery odmítl dále pokračovat - chtěl se   věnovat jiným projektům, byl z řady možných   nástupců vybrán George Lazenby, což nebyla,   IMHO, špatná volba. Zajímavostí je, že z   celé řady oficiálních filmů o Jamesi Bondovi   je Lazenby jeho nejmladším představitelem (v   té době mu bylo 29). A přes mnohé výhrady k   jeho volbě vznikl druhý nejvýdělečnější   Bond té doby.
Průběh filmu odpovídá   klasickým bondovkám, s výjimkou úvodní   skladby, která je zde bez textu. Akce je celkem   dobrá a propracovaná, nelíbily se mi některé   zadní projekce – a to jak při jízdě auty,   tak na lyžích - nebyly příliš věrohodné. V   tomto díle je poprvé a naposledy Bond ochoten   vzdát se služby a oženit se. Padouši mu ale   plány zhatili.
Třešničkou na dortu je skladba   „We have all the time in the Word“ od autorů   Johna Barra a Hala Davida, kterou nahrál a   nazpíval Louis Armstrong.
P. S. Úvodní   hláška je v originále poněkud obecnější:   „This never happened to the other fellow - To se   tomu druhému nikdy nestalo“
SNCIS
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.12.2017
"Tohle by se Connery nestalo." V   pořadí 6 natočená bondovka. George Lazenby   nemá takové charizma jako Connery, avšak film   je dobrý. Zpočátku to vypadá jako romantický   film, ale pak se jede do Alp a Bond se utká se   svým úhlavním nepřítelem Blofeldem.   "Líbí se jí vidím to." -   "Představíte mi svého optika?" Diana   Rigg mne jako bondgirl nezaujala. Celkově dobrý   příběh, soundtrack jako obvykle vymazlený a   nepostrádá to akci ani humor. Konec je   dechberoucí a bejt tam Connery, tak dám plný   počet hvězd. - 80%.
mikee007
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.11.2017
Natáčení ještě nezačalo...
...a už tu byl průšvih.
Ze vcelku neznámého   kulturisty Seana Conneryho se stala filmová   megahvězda, které začala mít plné zuby svého   zaškatulkování.
A tak byla produkce poprvé,   ale rozhodně ne naposledy, nucena poohlédnout se   po jiném herci, který by zhýčkaným   fanouškům nevadil.
Volba padla na australského   neherce, modela George Lazenbyho.
Dodnes se vedou   spory o tom, jestli byla volba dobrá. Za mě mohu   říci, že ne a stejně tak tržby a ohlasy   fanoušků mi dávají za pravdu.
A když už se   tvůrci pustili do změn, udělali to ve velkém.   Nový debutující herec byl doplněn   začínajícím režisérem. Mega padouch Blofeld   byl ztvárněn novým hercem (Telly Savalas) a aby   toho nebylo málo, tak naší slavnou nula nula   sedmičku nechali oženit.
No, naštěstí to   všechno trvalo jenom jeden díl...
Ale to jsem   také napsal špatně. V tajných službách   Jejího Veličenstva totiž vůbec není špatný   film. Najdou se v něm skvělé scény, ale i   jedna špatná. Tentokrát to je honička na   bobové dráze, kde se dobré momenty střídají   s příšernou zadní projekcí. Té už ale   naštěstí tímto filmem odzvonilo a dál už   byly bondovky jednou provždy známé, jako   špička v kaskadérské práci.
Buď jak buď,   snímek s novým ansámblem příliš nezabodoval   a tak zhýčkaná produkce, která si navykla na   stále zvyšující se příjem chechtáků musela   řešit otázku, co bude dál...
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.4.2017
Hodně kritizovaný díl, ale měl svoje kouzlo.   Hned replika v úvodní scéně, kdy Lazenby   prohlásí: "Tohle by se Connerymu   nestalo" byla hodně vtipná. Děj zasazený   do Alp se dobrým příběhem. Trošku horší   střih, ale určitě koukatelný film. Zajímavý   je hodně netradiční konec.
Whiskyman
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.3.2017
Podle mě parádní bondovka. Lazenby rozhodně   není plyšáček a na 007 se hodil. Bondgirl   vysoká krásná štabajzna. Lyžovačka,   střílečka, kabriolety, klasická bondovka ze   šedesátek. Cítím k těm letům velké   sympatie. Jednoznačně palec nahoru.
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.3.2017
Bohužel tenhle Bond mě moc neoslovil, G. Lazenby   není S. Connery. Nemá to charisma, příběh byl   slabý, celkově to nemá moc tempo, prostě zde   spíše slabší průměr a víc jak 40% dád   nemohu.
roox
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.2.2015
Bondovka vyčnívající z řady
Podle mne jedna z nejlepších Bondovek vůbec.   Oproti většinovému názoru mi Lazenby vůbec   nevadí. Naopak, jeho živočišné a surové   pojetí Bonda, mi přijde o dost lepší, než v   pozdější době uhlazený, ženštilý   gentleman-hračička odkázaný na technokratické   výstřelky oddělení Q (které samozřejmě   miluju :-)). Bond v podání Lazenbyho naopak   věří nejvíce svému úsudku, pěstem a   skvelým lyžařským schopnostem. Právě ty   krásné Alpy a strhující honička na lyžích,   to je to, u čeho se mi nejvíc tahji dech.
Tato   bondovka tedy opravdu vyčnívá z řady, jak   představitelem Bonda i hlavního padoucha, tak   strhujícími scenériemi, ale hlavně tím, že   se Bond poprvé a naposled ožení... a konec je   taky mimo obvyklé "sandardy"... nakonec   mi je Bonda opravdu líto.
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.11.2014
Lazenby mi nevadil, dokonce mi přišlo že se na   Bonda i hodil. Sice to asi není takový fešák   jako Connery, ale je to urostlý chlapík.   Hláška o Connerym na začátku mě pobavila. Jen   co nechápu jakto že Blofeld Bonda nezná, když   už se viděli v minulém díle v té sopce. Kdo   mi to může vysvětlit nechť mi prosím napíše   do zpráv. Jinak mě to nijak nezaujalo, takový   typický praštěný příběh o ovládnutí   světa. Je to prostě Bond, ty filmy mají   zvláštní atmosféru, ale jenom ta mi nestačí.   Koukám na všechny protože jsem zvědavý kdy   přijde ten který mě chytne. Jako úlpně první   jsem tehdy viděl Casino Royal a byl jsem   nadšený. Po letech jsem se odhodlal že tu   sérii dám celou a pak můžu posoudit který je   nejlepší. zatím jako představitel vede Craig,   a film právě CR.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.12.2013
J.Bond (G.Lazenby) dál čelí darebáku   Blofeldovi, který se snaží rozšířit   nebezpečný virus a pomocí něj vydírat   světové státy. Samozřejmě stačí flirtovat s   krásnou dcerou bohatého mafiána a projít   spoustou dobrodružství.
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.10.2013
Šestá bondovka obsahuje několik zásadních   událostí. Dosud se jedná o nejdelší filmový   příběh. Dále byla provedena změna v hlavní   roli. Seana Conneryho vystřídal George Lazenby,   který se ho pochopitelně snažil nezastínit,   ale přesto je vidět, že Bonda pojal trochu dle   svého. Dnes už také víme, že je to Lazenbyho   jediný bondovský film a to jenom kvůli své   namyšlenosti a povýšenosti. Znepřátelil si   tak veškeré osazenstvo filmového studia, že s   ním už s dalším pokračováním nepočítali.   Příběh se tentokrát převážně odehrává ve   Švýcarských Alpách. Po vizuální stránce   jsou scenérie vcelku povedené. Po úvodních asi   patnácti minutách akčních scén se odehrává   velice nudná hodinka, kdy se dohromady nic   nestane. A na to málo by stačila i půlhodinka.   Pak se to rozjede na plné obrátky a téměř   nekončící honička konečně dává čest   bondovskému charisma. Nejlepší je samozřejmě   ta na lyžích ukončená až lavinou. Ty Iyže ,   stejně jako hry v Casinu, už k bondovkám od   této chvíle tak nějak začali patřit. Je to   také jediný film, kdy se Bond oženil. Netrvalo   to však dlouho. Inu, když změna, tak se vším   všudy. Celkově však tento snímek nijak   zvlášť nenadchl. Vše hatí krapet podivný   střih akčních scén. Zadní projekce jsou   hrozné, ale co naplat, ještě pořád byla   šedesátá léta. Nejvíce zazářil Telly   Savalas v roli padoucha Blofelda.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih96362minih96362NO (2012) 
NO n
minih12326minih12326Město nic neví (1975) 
n
minih58806minih58806Nehoda (2009) 
Yi ngoi n
minih129161minih129161Věčně mladá (2015) 
The Age of Adaline n
minih28890minih28890Vnitřní záležitosti (1991) 
Company Business n
minih33331minih33331Nuda v Brně (2003) 
Nuda v Brně n
minih41226minih41226Larva (2005) [TV film] 
Larva n
minih80079minih80079Není kam utéct (2011) 
A Lonely Place to Die n
minih52663minih52663Setkání v Praze (2006) 
Prague n
minih163590minih163590Příliš blízko (2019) 
Close n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Spectre (2015)

 Spectre (2015)
Spectre n
 
Žánr: akční / dobrodružný / krimi
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Sam Mendes

(pokračování)

Skyfall (2012)

 Skyfall (2012)
Skyfall n
 
Žánr: akční / thriller
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: Sam Mendes

(pokračování)

Quantum of Solace (2008)

 Quantum of Solace (2008)
Quantum of Solace n
 
Žánr: akční / dobrodružný / drama / thriller
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Marc Forster

(pokračování)

Casino Royale (2006)

 Casino Royale (2006)
Casino Royale n
 
Žánr: akční / dobrodružný / thriller / komedie
Země: Velká Británie / Česká republika / Spolková republika Německo / Spojené státy americké
Režie: Martin Campbell

(pokračování)

Dnes neumírej (2002)

 Dnes neumírej (2002)
Dnes neumírej n
Die Another Day
Žánr: akční / thriller / dobrodružný
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: Lee Tamahori

(pokračování)

Jeden svět nestačí (1999)

 Jeden svět nestačí (1999)
Jeden svět nestačí n
The World Is Not Enough
Žánr: komedie / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Michael Apted

(pokračování)

Zítřek nikdy neumírá (1997)

 Zítřek nikdy neumírá (1997)
Zítřek nikdy neumírá n
Tomorrow Never Dies
Žánr: komedie
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: Roger Spottiswoode

(pokračování)

Zlaté oko (1995)

 Zlaté oko (1995)
Zlaté oko n
GoldenEye
Žánr: špionážní / akční
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: Martin Campbell

(pokračování)

Povolení zabíjet (1989)

 Povolení zabíjet (1989)
Povolení zabíjet n
Licence To Kill
Žánr: akční
Země: Spojené státy americké
Režie: John Glen

(pokračování)

Dech života (1987)

 Dech života (1987)
Dech života n
The Living Daylights
Žánr: špionážní
Země: Velká Británie
Režie: John Glen

(pokračování)

Vyhlídka na vraždu (1985)

 Vyhlídka na vraždu (1985)
Vyhlídka na vraždu n
A View to a Kill
Žánr: špionážní / akční / dobrodružný
Země: Velká Británie


(pokračování)

Nikdy neříkej nikdy... (1983)

 Nikdy neříkej nikdy... (1983)
Nikdy neříkej nikdy... n
Never Say Never Again
Žánr: špionážní / akční
Země: Velká Británie
Režie: Irvin Kershner

(pokračování)

Chobotnička (1983)

 Chobotnička (1983)
Chobotnička n
Octopussy
Žánr: akční
Země: Velká Británie
Režie: John Glen

(pokračování)

Jen pro tvé oči (1981)

 Jen pro tvé oči (1981)
Jen pro tvé oči n
For Your Eyes Only
Žánr: špionážní / dobrodružný
Země: Velká Británie
Režie: John Glen

(pokračování)

Moonraker (1979)

 Moonraker (1979)
Moonraker n
 
Žánr: špionážní / akční
Země: Velká Británie / Francie
Režie: Lewis Gilbert

(pokračování)

Agent, který mne miloval (1977)

 Agent, který mne miloval (1977)
Agent, který mne miloval n
The Spy Who Loved Me
Žánr: akční / dobrodružný / špionážní
Země: Velká Británie
Režie: Lewis Gilbert

(pokračování)

Muž se zlatou zbraní (1974)

 Muž se zlatou zbraní (1974)
Muž se zlatou zbraní n
The Man With The Golden Gun
Žánr: špionážní / akční
Země: Velká Británie
Režie: Guy Hamilton

(pokračování)

Žít a nechat zemřít (1973)

 Žít a nechat zemřít (1973)
Žít a nechat zemřít n
Live and Let Die
Žánr: špionážní / dobrodružný
Země: Velká Británie
Režie: Guy Hamilton

(pokračování)

Diamanty jsou věčné (1971)

 Diamanty jsou věčné (1971)
Diamanty jsou věčné n
Diamonds Are Forever
Žánr: špionážní
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: Guy Hamilton

(pokračování)

Žiješ jenom dvakrát (1967)

 Žiješ jenom dvakrát (1967)
Žiješ jenom dvakrát n
You Only Live Twice
Žánr: drama
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: Lewis Gilbert

(pokračování)

Thunderball (1965)

 Thunderball (1965)
Thunderball n
 
Žánr: dobrodružný / akční
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: Terence Young

(pokračování)

Goldfinger (1964)

 Goldfinger (1964)
Goldfinger n
 
Žánr: akční / thriller
Země: Velká Británie
Režie: Guy Hamilton

(pokračování)

Srdečné pozdravy z Ruska (1963)

 Srdečné pozdravy z Ruska (1963)
Srdečné pozdravy z Ruska n
From Russia With Love
Žánr: dobrodružný / akční
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: Terence Young

(pokračování)

Dr. No (1962)

 Dr. No (1962)
Dr. No n
 
Žánr: akční
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: Terence Young

(pokračování)

Ve službách Jejího Veličenstva (1969)Ve službách Jejího Veličenstva (1969)Ve službách Jejího Veličenstva (1969)Ve službách Jejího Veličenstva (1969)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190273
Osobností: 697372
Fotografií: 762979
Plakátů: 375675
Obsahů a biografií: 177914

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10